معرفی چهرههای فاخر استان در زمینهٔ نویسندگی از وظایف ادارهکل کتابخانههای عمومی است
معرفی چهرههای فاخر استان در زمینهٔ نویسندگی از وظایف ادارهکل کتابخانههای عمومی است
به گزارش خبرگزاری recive استان سمنان، ویژهبرنامه از تبار قلم با محوریت تجلیل از حسینعلی جعفری نویسنده، شاعر و پژوهشگر استان سمنان با حضور محمدهادی مظاهری، مشاور استاندار و مسئول هماهنگی ایثارگران استانداری سمنان؛ سرهنگ عبدالرحیم فریدون، رییس ستاد کنگره سرداران و سه هزار شهید استان سمنان؛ محمد طاهریان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان؛ حسین خلیلی نژاد، معاون تشکلها و مشارکتهای دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری سمنان؛ ابوالفضل صادقی نژاد، معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان؛ محسن یعقوبی، معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان سمنان؛ فاطمه مصطفوی، مدیر دفتر ادبیات تاریخ دفاع مقدس اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان؛ مهدی زارع، شاعر و نویسنده استان سمنان و جمعی از کارکنان اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان و فرهنگ دوستان در سالن جلسات کتابخانه مرکزی این استان برگزار شد.
محمد طاهریان مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان در ابتدای این مراسم، ضمن تبریک دهه امامت و ولایت و میلاد حضرت امام موسی کاظم (ع) بیان داشت: استان سمنان از دیرباز مهد علم، ادب، هنر و عرفان بوده است.
وی افزود: دراستان سمنان شخصیتها و مفاخر بزرگ فرهنگی، دینی و عرفانی برجستهای مانند بایزید بسطامی عارف بزرگ، شیخ ابوالحسن خرقانی، شیخ علاءالدوله سمنانی، فروغی بسطامی، منوچهری دامغانی، ابن یمین فریومدی، یغمای جندقی، حاج ملاعلی حکیم الهی سمنانی، آیتا…العظمی شاهرودی، علامه حائری سمنانی؛ علی معلم دامغانی؛ علیرضا قزوه و … پا به عرصه وجود نهاده و پرورشیافتهاند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با اشاره به ویژگیهای حسینعلی جعفری، نویسنده، شاعر و پژوهشگر استان سمنان گفت: ایجاد موج فرهنگی از طریق برنامههای فرهنگی همچون رونمایی، معرفی، نقد و بررسی کتاب و برنامههایی از این دست از جمله معرفی چهرههای فاخر و ارزشمند که درزمینهٔ فرهنگ مکتوب در حال فعالیت و تلاش هستند ازجمله وظایف ما در اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان است و دیده شدن و معرفی بهتر نویسندگان از اهداف مهم ویژه برنامه از تبار قلم است.
وی استاد جعفری را از سرمایههای استان سمنان دانست و گفت: باید کودکان و نوجوانان از تجربههای چهرههای فاخری همچون این نویسنده ارزشمند استفاده کنند.
در ادامه عبدالرحیم فریدون رییس کنگره سرداران و سه هزار شهید استان سمنان با اشاره به این مطلب که شاید فعالیت در حوزه ادبیات دفاع مقدس دیر آغاز شد، اما بسیار با کیفیت و غنی رشد یافت، بیان داشت: از سال 1380 در استان سمنان فعالیت در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس با برگزاری دورههای آموزشی آغاز شد.
وی تصریح کرد: خوشبختانه هماکنون در استان سمنان 95 عنوان کتاب با همکاری نویسندگان در این حوزه و دستگاههای اجرایی مرتبط مانند بنیاد شهید، اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس؛ کنگره سه هزار شهید استان سمنان، حوزه هنری و … درزمینهٔ کارنامه عملیاتی، زندگینامه شهدا، شرح عملیاتی و گردانها نوشته و منتشرشده است.
رییس کنگره سرداران و سه هزار شهید استان سمنان ضمن قدردانی از تمام نویسندگانی که در حوزه دفاع مقدس مشغول فعالیت هستند بیان داشت: اگر این عزیزان در این زمینه آثاری بهصورت مکتوب منتشر نمیکردند فعالیتها و اتفاقاتی که در هشت سال دفاع مقدس افتاد بیان نمیشد و اینیک جفای بسیار بزرگی بود.
فریدون با تأکید بر اینکه حسینعلی جعفری نویسندهای است که خود در دوران دفاع مقدس حضورداشته است و آن را درک کرده افزود: قطعاً نویسندگانی که در آن دوران حضورداشته و از نزدیک ماجرا را لمس کردند خیلی بهتر میتوانند وقایع را برای دیگران و نسلهای آینده بازگو کنند.
وی با بیان اینکه نویسندگی کاری بسیار دشوار است چراکه فردی میخواهد اثری بنویسد که برای یکعمر باقی میماند و قرار است نسل آینده از این کتابها استفاده کنند، اظهار داشت: از حسینعلی جعفری آثاری در زمینهٔ دفاع مقدس منتشرشده است که بسیار ارزشمند و ماندگار است.
در ادامه حسینعلی جعفری نویسنده، شاعر و پژوهشگر استان سمنان ضمن بیان اینکه نویسنده، رمانی که مینویسد تخیل است، اگرچه ریشه در واقعیت دارد اما واقعیت نیست و یک مواردی را دارد خلق میکند گفت: اصلاً از بعد مادی و بهعنوان شغل نمیتوان به نویسندگی نگاه کرد.
وی با اشاره به این مطلب که اگر سینما و نمایش ما ضعیف است به این دلیل است که هنرمندان در این زمینه با رماننویسان ارتباط ندارند و بیشتر کارهایی که انجام میدهند، ترجمه است و در برخی مواقع حتی کارهایی تولید میشود که باسنتها و ارزشهای ما جور نیستند، اگر سینما و نمایش قوی میخواهیم باید به سمت داستان برویم.
جعفری با تأکید بر اینکه در داستاننویسی مشکلات و سختیهای بسیاری وجود دارد از مسئولان خواستار حمایت از نویسندگان و معرفی آثار این قشر شد.
این نویسنده با تاکید بر اینکه باید از داشتههای خودمان استفاده کنیم خاطرنشان کرد: اگر در حال حاضر صداوسیما و مسئولان به این موضوع توجه کنند و روی فردوسی سرمایهگذاری کنند و آن را تبدیل به یک سریال کنند بسیار کار ارزشمندی را انجام دادند و شاید این کار بعد جهانی داشته باشد چون در خصوص ارزشهای فطری و جهانی است و هر بشری آن را میفهمد.
در ادامه مهدی زارع شاعر و نویسنده استان سمنان مطالبی را در خصوص زندگانی و ویژگیهای حسینعلی جعفری بیان کرد. همچنین در این برنامه از حسینعلی جعفری نویسنده، شاعر و پژوهشگر استان سمنان؛ نیره کاشی، دبیر محفل ادبی نیستان استان سمنان و قاسم رئوفی کارشناس فرهنگی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان سمنان با اهدای لوح قدردانی شد.
حسینعلی جعفری نویسنده، شاعر و پژوهشگر در سال 1347 در ساری متولد شد. وی اصالتاً اهل روستای سرخده، بخش شهمیرزاد، شهرستان مهدیشهرمقیم سمنان میباشدو جعفری دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دهها اثر در قالب رمان، داستان کوتاه، زندگینامه شهدا و…مدرس دورههای داستاننویسی است. وی برنده جایزه و نامزد جوایز مختلف ادبی استانی و کشوری میباشد داوری و دبیر هنری در جشنوارهها و رویدادهای ادبی استانی و کشوری ازجمله فعالیتهای این نویسنده است.
بررسی هنری بهترین قصه قرآن، ماه تمام بود مجموعه داستان، عطشباران (مجموعه شعر)، ساعتها همه خوابند (مجموعه داستان)، من سرباز هخامنشی بودم (مجموعه داستانک)، افرا (رمان)، دخترم ناهید (رمان)، جلوه اهل خراسان (سفرنامه)، گلا (مجموعه داستان)، دقیقا نیمهشب (رمان)، الو…لیلی!(دفتر دوبیتی)، صور (رمان) و تیگرا (رمان) از تألیفات و وقت مردن- ثبتشده در خانه سینما از فیلمنامه این نویسنده است.
جعفری تاکنون موفق به کسب رتبه نخست کشوری در دومین جشنواره ادبی یوسف برای کتاب ساعتها همه خوابند «کتاب سال جایزه شهید حبیب غنی پور برای کتاب» ساعتها همه خوابند «تقدیر در سیزدهمین جشنواره انتخاب کتاب دوسالانه دفاع مقدس برای کتاب» ساعتها همه خوابند «مقام سوم چهارمین جشنواره داستان انقلاب برای داستان کوتاه» طفیلی «کسب مقام سوم سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری برای کتاب» ساعتها همه خوابند «کسب مقام اول در سومین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری در بخش داستان برای کتاب» من سرباز هخامنشی بودم شده است.
داور سومین جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم)، داور چهارمین جشنواره استانی شعر و داستان شاهوار، داور اولین جشنواره ادبیات داستانی بسیج استان سمنان، داور دومین جشنواره ادبیات داستانی بسیج استان سمنان، داور سومین جشنواره ادبیات داستانی بسیج استان سمنان، داور هشتمین جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم)، داور نهمین جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم)، داور دهمین جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم)، داور چهارمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج استان سمنان، دبیر علمی یازدهمین جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم)، دبیر علمی دوازدهمین جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم)، دبیر علمی سیزدهمین جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم)، دبیر علمی چهاردهمین جشنواره داستانهای رضوی (کبوتر حرم) ودبیر هنری دوازدهمین جشنواره انقلاب- بخش داستان ازجمله فعالیتهای اجرایی وی است.
برگزاری کلاس آموزش داستاننویسی در بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان، برگزاری کلاس آموزش داستاننویسی- کانون هنرمندان بسیج سمنان، کارگاه داستاننویسی- بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان، برگزاری کارگاه خوانش داستان کوتاه- کانون بسیج هنرمندان سمنان و برگزاری کارگاه خوانش داستان کوتاه- کانون بسیج هنرمندان و انجمن قلم دامغان از دیگر فعالیتهای این نویسنده است.