مساجد چگونه شورای فرهنگ عمومی لنگرود را کارآمد میکنند
به گزارش خبرگزاری فارس از لنگرود، شورای فرهنگ عمومی در شهرستانها متشکل از ۱۹ عضو مسؤول یا متولی فرهنگ در هر شهرستان است که معمولاً بهصورت فصلی جلساتش را برگزار میکند.
بهمنظور ارتقای فرهنگ عمومی و اطلاع از چگونگی آن و نظارت، هماهنگی و پیگیری مصوبات شورای فرهنگ عمومی، شورای فرهنگ عمومی شهرستان زیر نظر شورای فرهنگ عمومی استان تشکیل میشود.
بررسی معضلات و ویژگیهای فرهنگی که در جامعه شهری و روستایی و ارائه راهکار مناسب، تلاش برای حذف سنتهای غلط و تشویق مردم به حفظ و تقویت ارزشهای دینی، انقلاب اسلامی، تصمیمگیری درباره شیوههای نظارتی، تشویقی و ترویجی در شهرستان بهمنظور الگوسازی، اعتلا و شکوفایی فرهنگ عمومی در ابعاد مختلف ازجمله مهمترین وظایفی است که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای شورای فرهنگ عمومی در شهرستانها پیشبینی کرده است.
در شهرستان لنگرود نیز جلسات شورای فرهنگ عمومی بهصورت فصلی برگزار و تصمیماتی در حوزه فرهنگ اتخاذ میشود که در آخرین جلسه برگزارشده حجتالاسلاموالمسلمین مهدی نقوی امامجمعه و رئیس شورای فرهنگ عمومی لنگرود از عملکرد شوراهای فرهنگ عمومی در برخی شهرستانها انتقاد کرد.
همچنین رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان لنگرود، با تأکید بر لزوم توجه شورای فرهنگ عمومی به موضوعات فرهنگی جامعه گفت: باید دغدغههای شورای فرهنگی به سمت موضوعاتی برود که در جامعه در حال رخ دادن است و بهمرور، فرهنگ جامعه را میسازد.
امامجمعه لنگرود درباره چرایی عدم کارایی شورای فرهنگ عمومی هم گفته که مسئله فرهنگ در خیلی از مسائل قابل ارزیابی نیست و همین باعث میشود که شورای فرهنگ عمومی آن تأثیری که باید را نداشته باشد و شورای فرهنگ عمومی شهرستان لنگرود نیز شورای کارآمدی نیست.
وی همچنین تأکید کرده تربیت نسل جوان امروز نیازمند الگوسازی بومی در خصوص باور و ارزشهای متعالی است و در این رابطه همه آحاد جامعه مکلف هستند بااحساس مسؤولیت نسبت به تربیت نسلی پاکدست، با دانش و فرهیخته برای آینده کشور تلاش کنند.
این صحبتهای امامجمعه که بهصراحت و شجاعت از سوی وی اعلام شد جای تقدیر دارد که این یعنی نقاط ضعف بر نقاط قوت در این شهرستان چربیده و نیاز است تا همت ویژهای برای معکوس کردن این شرایط کرد.
به نظر میرسد صحبتهای صریح و منتقدانه حجتالاسلام نقوی ناظر به عدم تأثیرگذاری شورای فرهنگ عمومی در تأثیرپذیری مسؤولان و متولیان عضو این شورا در ایجاد شورونشاط، حذف باورهای غلط، روحیه خودباوری و ترمیم وضعیت فرهنگی در بین اقشار مختلف جامعه ازجمله جوانان است.
امامجمعه لنگرود در این جلسه خطاب به حضار اعلام کرده بود برنامههایی که موجب تغییر باورهای غلط در بین افراد جامعه میشود را بیان و بر اساس آن برنامهریزی و اجرایی کنند که همانند روال گذشته تنها اعضا بهکلی گویی پرداخته و عملاً خبری از ارائه برنامه اجرایی و مؤثر نبود.
با تمام این تفاسیر و با توجه به سطح و کیفیت فعالیت اعضای شورای فرهنگی، برونسپاری مسائل فرهنگی و نظارت دقیق و راهبری اعضا میتواند تأثیر بیشتری بر بهبود وضعیت فرهنگی بگذارد و از همین رو میتوان مساجد را بهعنوان یکی از کانونهای تسری مباحث فرهنگی قلمداد کرد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند با توجه به شیوههای انتخاب هیئتامنا در سطح مساجد عملاً از این ظرفیت غنی فرهنگی استفاده حداقلی شده و بهنوعی جوانان را از مساجد دور میکند و از این طریق فرصت فراهمسازی بستر تأثیرگذاری در پایینترین سطح خود قرار میگیرد.
مسجدمحوری الگویی امن و سالم برای خودمان و فرزندانمان است که درگذشتهها و حتی طی چند سال اخیر دیدهشده که برخی مساجد توانستهاند در زمینه خودباوری و ارتقای سطح فرهنگی منطقه خود با استفاده از نیروی جوان و با کمک افراد میانسال خلاق، نقش بسزایی را ایفا کنند و این به معنی آن است که کار نشد ندارد، فقط لازم است زمینه و مسیر لازم برای افراد خلاق باز و مهیا شود و از دخالتهای بیهوده توسط افرادی که تجربه کار با مخاطب را ندارند پرهیز گردد.
امروز باید متولیان امر در زمان انتخاب هیئتامناهای مساجد در کنار صفاتی همچون امین و معتمد، خلاقیت و پویایی فرهنگی را نیز در تعرفهها مدنظر داشته باشند کما اینکه در همین شهرستان تعدادی از مساجد با همین نسخه، شفای فرهنگی را برای محدوده جغرافیایی محل فعالیت این افراد رقمزدهاند.
در طی چند سال اخیر نیز تعدادی از جوانان شهرستان لنگرود نسبت به انتخاب هیئتامناهای مساجد اعتراض داشتند و به عدم بهکارگیری افراد و جوانان مستعد و خلاق اعتراض میکردند ولی در این زمینه هیچ متولی پاسخگوی سؤالات جوانان نبود ولی درعینحال همان متولیان بهکرات از خالی بودن مساجد بهعنوان مکانی بااستعدادهای فراوان در تریبونها و جلسات گلایه میکردند!
با همین توضیح مختصر درباره ظرفیت مساجد و با توجه به دغدغه امامجمعه لنگرود به کمکاری اعضای شورای فرهنگ عمومی، مساجد میتوانند عناصر مهم تغییر مثبت فرهنگی شوند که تحقق این امر منوط به بهکارگیری و فراهم کردن استفاده از ظرفیت جوانان متعهد و خلاق در حوزه مساجد و کانونهای فرهنگی مساجد است.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸