مردم گیلان در انتظار توجه هیئت دولت به خواسته آنان/استاندار بومی باشد
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، از بعد آغاز فعالیت دولت سیزدهم، پویشی خودجوش در گیلان در فضای مجازی ایجاد شد که خواسته مطرح شده اقشار مختلف استان از دولت انتخاب استانداری بومی برای گیلان بود.
این پویش به شکلهای مختلفی بود و هر کس از هر طریق و تریبونی که داشت تلاش کرد تا صدایش را به هیئت دولت جدید برساند تا حداقل خواسته آنان را بشنوند.
در طی چند سال گذشته نیز اکثر نمایندگان ادوار خواهان استانداری بومی برای استان بودند ولی دیده شد که افرادی پروازی از دیگر استانها و بعضا بدون تجربه در این سمت حساس به عنوان سکاندار گیلان گمارده شدند که به جز برخی از افراد همسو با دولت، اکثر افراد به انتخابهای هیئت دولت وقت برای انتخاب استانداری غیربومی نمره منفی داده بودند.
حساسیت در چند ماه اخیر برای انتخاب و مطالبه استاندار بومی برای گیلان به دلیل شرایط ویژه و حساس این استان که از موهبتهای فراوانی نیز بهرهمند است میباشد و نمایندگان مجلس و صاحب نظران و تشکلهای مختلف معتقدند که فردی بومی با تخصص و تعهد که دارای برنامه نیز میباشد میتواند استان را از وضعیتی که در آن قرار دارد به سکوهای بالاتر هدایت کند.
استان گیلان همواره از جمله استانهایی بودند که با توجه به جمعیتش مشارکت بالایی نیز در انتخابات داشتند که نشان دهنده عزم و اراده مردم استان برای تعیین سرنوشت خودشان است ولی متاسفانه در زمانی که مردم گیلان نیاز داشتند تا دولت منتخب که به آن رای بالایی نیز داده بودند حرفشان را بشنود این گونه نبود و دولت بر روش خود عمل کرد! در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، مردم گیلان رای بالایی را به نام آیتالله رئیسی به صندوقهای رای انداختند و حال از وی توقع دارند تا حرفشان شنیده و توجه شود.
البته شاید این بیتوجهی دولت به گفتمان مردم گیلان به دلیل وجود چندصدایی در استان نیز بود که دولت نیز تصمیم میگرفت تا برای اجرای سیاستهای خود فردی را سریعتر به هدایتگری استان معرفی کند ولی به نظر میرسد در وضعیت فعلی استان از چند صدایی خارج شده و اکثر تشکل ها، نمایندگان مجلس، فعالان سیاسی اجتماعی و غیره حداقل در انتخاب فرد بومی به عنوان استاندار گیلان اتفاق نظر دارند.
نماینده مردم آستانه اشرفیه و کیاشهر در مجلس شورای اسلامی با درخواست از وزارت کشور در خصوص انتخاب استاندار بومی برای گیلان اظهار کرد: نمایندگان گیلان از ابتدا به دنبال گزینه پیشنهادی نبوده ولی با درخواست وزارت کشور مجمع نمایندگان گیلان سه گزینه خود را به وزیر کشور اعلام کرد و منتظر تأیید یک گزینه از سه گزینه موجود برای انتخاب استاندار هستیم لذا باید وزارت کشور در صورت عدم تأیید گزینههای بومی مدنظر، گزینه جدید پیشنهادی را به مجمع نمایندگان اعلام کرده و سپس تصمیمگیری لازم در این خصوص اتخاذ شود.
ابراهیم نجفی اسپیلی، اولویت در انتخاب استاندار را بومی بودن آن دانست و بیان کرد: تأکید اعضای مجمع نمایندگان گیلان بومی بودن استاندار است زیرا فرد غیربومی با توجه به شرایط حساس و مشکلات عدیده عمرانی، اقتصادی و زیستمحیطی در گیلان باید دو سال با تمام ظرفیتهای گیلان آشنا شود.
نماینده مردم رشت در مجلس نیز با تأکید بر انتخاب استاندار بومی برای گیلان اظهار کرده بود: اگر وزیر کشور دوباره بدون در نظر گرفتن منافع گیلان، استاندار غیر بومی را در استان حاکم کند، طبق وظیفه نمایندگی خود مقاومت کرده و تحت هیچ شرایطی در نشستهای خاص حاضر و زیر بار هیچ وعدهای نمیروم.
جبار کوچکینژاد با تأکید بر لزوم توجه به زیرساختهای استان در راستانی توسعه گیلان تصریح کرد: تأکید استان بر انتخاب نماینده بومی است اگر چه برخیها به دلیل شرایط سیاسی، باندبازی و حزبی در خارج از استان نشستهایی برای انتخاب استاندار غیربومی برگزار و وعدههایی دادهاند؛ اما نباید اشتباهی مانند انتخاب سالاری در گیلان دوباره تکرار شود، از این رو به زودی جلسهای با وزیر کشور برگزار و با یادآوری و پافشاری نگاه مردم و مسؤولان استان، انتخاب یک فرد بومی برای عهدهداری کرسی نمایندگی دولت در استان را مطالبه کنیم.
محمد رضا احمدی سنگری نماینده مردم شهرستانهای رشت و خمام در مجلس نیز گفته بود انتظار ما از دولت مردان این است برای گیلان استانداری بومی و آگاه به مشکلات مردم گیلان انتخاب شود تا امید مردم این استان پس از انتخاب رئیس جمهور دوچندان شود.
برخی از ائمه جمعه نیز در موضع گیریهای غیررسمی خود با مجمع نمایندگان گیلان اتفاق نظر داشتند و با توجه به وضعیت گیلان انتخاب استاندار بومی برای گیلان را مطالبه کردند.
آیت الله رسول فلاحتی نیز در خطبههای نماز جمعه این هفته رشت به موضوع انتخاب استاندار برای گیلان اشاره و اظهار کرد: هیچکس را برای تصدی این پست در گیلان معرفی نکردهام اما امیدوارم استاندار جدید ضعفها و مشکلات گیلان را رفع کند.
کاظم حافظ نیا امام جمعه شهرستان مرزی بندر آستارا نیز در خطبه های نماز جمعه گفته بود مدیران استانی و شهرستانی باید با لحاظ مصالح مردم انتخاب و معرفی شوند و در این خصوص به نظر و سفارش برخی اشخاص اکتفا نشود.
تشکلهای دانشجویی و فعالان فضای مجازی نیز که از جمله تریبون داران محسوب میشوند با نشانههای از خسارتهای انتخاب استاندار غیربومی برای گیلان خواستار توجه دولت به مطالبه مردم استان گیلان و انتخاب استاندار بومی برای این استان شدند.
به هر حال چهارشنبه ۲۱ مهرماه و در جلسه هیئت دولت قرار است تا وضعیت چند استان مشخص و استانداران آن استانها مشخص و معرفی شوند ولی شاید بتوان گفت که مهمترین مسئله مردم گیلان در طی روزهای گذشته انتخاب استاندار بومی بوده که کوچکترین و کمترین خواسته و مطالبهای است که دارند و بزرگترین درخواست آنان نیز توجه هیئت دولت به نقطه نظرات نمایندگان مجلس، فعالان فرهنگی سیاسی اجتماعی و تشکلها و غیره است.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸