اخبار بورس

قیمت فروش کلیه در ایران / چرا ایرانیان برای فروش کلیه به عراق می‌روند؟

قیمت فروش کلیه در ایران / چرا ایرانیان برای فروش کلیه به عراق می‌روند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، ۲۲ سال، ۲۵ سال، ۲۷ سال و… سن برخی از فروشندگان اعضای بدن در کشور است. به نظر می‌رسد هر چه می‌گذرد از سن فروشندگان اعضای بدن کم می‌شود. خودشان هم جوان بودن را به عنوان یک امتیاز در آگهی‌ها می‌نویسند.

افزایش فروش کلیه به دلیل فقر

فروشندگان اعضای بدن تنها به تهران محدود نمی‌شود. برای فروش اعضای بدن از همه شهرهای ایران آگهی می‌دهند. گاهی روی شهری توافق می‌کنند و آنجا معامله را انجام می‌دهند. معامله‌ای که ممکن است سلامتی آنها را به خطر اندازد.

اما مشکلات مالی و فقر آنقدر روی شانه‌های فروشندگان سنگینی می‌کند که قید این احتمال و خطر را می‌زنند. هوشنگ رضوان‌پناه، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی گیلان نیز به خبرآنلاین گفته: «به‌دلیل فقر و مشکلات مالی تعداد متقاضیان فروش کلیه افزایش پیدا کرده است.»

خریداران و فروشندگان از روش‌های مختلف همدیگر را پیدا می‌کنند. برخی با چسباندن آگهی روی در و دیوار و برخی هم جلوی بیمارستان‌ها و مراکز. برخی هم با واسطه دوست و آشنا کسی را پیدا می‌کنند. اما چند سالی است که راه‌های ساده‌تر هم پیدا شده. آگهی در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی و از این راه می‌توانند به راحتی خرید و فروش اعضای بدن را انجام داد.

قیمت اعضای پیوندی بدن

قیمت اعضای بدن در این بازار متفاوت است. جوان بودن، بیماری نداشتن هم می‌تواند روی قیمت تاثیر بگذارد. آنطور که برخی از آگهی‌ها نشان می‌دهد قیمت کلیه ممکن است بین ۸۰ میلیون تا ۳۵۰ میلیون تومان هم به فروش رود.

قیمت کبد هم متفاوت است از ۲۰۰ میلیون تومان تا قیمت‌های بالاتر. قیمت واحد و مشخصی ندارد. معمولا طرفین برای قیمت اعضای بدن به توافق می‌رسند.

چرا ایرانیان برای فروش کلیه به عراق می‌روند؟

برخی ممکن است قیمت اعضای بدن را در ایران ارزان بدانند. به همین دلیل راهی کشور همسایه یعنی عراق شوند. در همین مورد روز جمعه حسین بیگلری، رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه به خبرآنلاین گفت: «گاهی افرادی که برای اعلام آمادگی جهت اهدای کلیه به انجمن مراجعه می‌کنند در مواجه با قیمت کلیه که از نظرشان کم است به ما می‌گویند ما می‌رویم عراق کلیه می‌فروشیم، تکرار این حرف سبب شده ما حدس می‌زنیم عراقی‌ها به ایران مراجعه می‌کنند و کسی‌که می‌خواهد کلیه خود را بفروشد پیدا می‌کنند، اما چون در ایران پیوند اعضا به شهروندان خارجی ممنوع است، آن‌ها فرد را به عراق دعوت می‌کنند، دلار هم به طرف می‌دهند و آن‌جا پیوند می‌زنند. بنابراین وقتی مردم این‌ها را به ما می‌گویند قطعاً یک چیزهایی وجود دارد.»

البته او درباره قیمت کلیه در عراق توضیحی نداده است اما به نظر می‌رسد آنقدری برای فروشندگان می‌ارزد که راهی این کشور شوند و آنجا عضوی از بدن خود را بفروشند.

واکنش مخاطبان به فروش کلیه ایرانیان در عراق

برخی از مخاطبان تجارت‌نیوز نسبت به فروش کلیه ایرانیان در عراق به دلار واکنش نشان دادند که در ادامه برخی از این نظرات را می‌خوانید.

«جوانان این مملکت دارند عضوی از وجودشان را به دشمنان قدیم می‌فروشند. هیچ ایرانی یادش نمی‌رود که همین عراق هشت سال جوانان ایرانی را ناجوانمردانه کشت و حالا هم اعضای بدن آنها را می‌خرد.»

«عراقی‌ها به‌زور نان شب را جور می‌کنند آنوقت کلیه را چطوری بخرند.حداقل یه کشور اروپایی را می‌گفتی. باز هم کسی باور نمی‌کرد.»

«بفهمند جلوی آن را نمی‌گیرند ولی ممکنه از آنها مالیات بگیرند!»

آگهی‌های فروش اعضای بدن

تجارت‌نیوز در گزارش‌هایی به موضوع خرید و فروش اعضای بدن پرداخت. اما نکته اینجاست که در بین واکنش مخاطبان تعداد زیادی از مخاطبان نوشته‌اند که تمایل دارند اعضای بدن خود را بفروشند. در ادامه برخی از این نظرات را می‌خوانید.

« فروش کلیه A+. سن۲۸ ساکن تبریز. هر شهری باشد می‌آیم و قیمت هم توافقی است.»

«۳۵ سال دارم و تا الان هم شکر خدا مشکل کلیه نداشتم. مستاجرم و ۲ تا بچه دارم، گرفتارم. یک کلیه‌ام را می‌خواهم بفروشم ۳۵۰ میلیون تومان.»

« با گروه خونی ب+هستم ۲۵ ساله هستم. اهل دود نیستم. ۳۵۰ میلیون تومان می‌فروشم.»

«فاطمه هستم و ۲۵ سال دارم. کلیه‌ام را می‌فروشم.»

«فروش فوری کلیه، ۵۰۰ میلیون تومان. مردی ۵۳ ساله هستم. قوی و سالم.»

«جوانی ۳۱ ساله اهل مشهد هست. سالم سالم هستم کلیه‌ام را با گروه خونه O+ می‌فروشم، قیمت هم توافقی است. هزینه بیمارستان و آزمایشات با خریدار محترم. متاهلم و یک‌ دختر پنج ساله دارم. نیاز فوری به پول دارم.»

«۲۲ سال دارم و اهل استان فارس هستم. کلیه‌ام را ۳۵۰ میلیون تومان برای فروش گذاشته‌ام.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا