مرکزی

قبای استانداری مرکزی شایسته چه کسی است؟/ فرصت‌طلبان نگران منافع خود، مردم نگران استان!

خبرگزاری recive ـ اراک؛ چندین ماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم می‌گذرد و از همان روزهای نخست بازار شایعات انتخاب استاندار در تمام استان‌ها از جمله استان مرکزی داغ شد.

بازار گرم شایعات به گونه‌‌ای بود که در ابتدای هر هفته خبر انتصاب و نهایی شدن یک چهره در استان دست به دست می‌چرخید و بلافاصله هجمه‌ها علیه او آغاز و پایان هفته به فرد دیگری ختم می‌شد.

لیست‌هایی که اکثرا از سوی خود افراد یا احزاب سیاسی موافق و مخالف دولت منتشر می‌شد تا شاید شانس گزینه‌‌ای بیشتر و یا با مهره‌سوزی مانع به‌کارگیری نیروهای انقلابی و توانمند شوند، ضرب‌المثل «خانه داماد خبری نیست، خانه عروس بزن بکوب است» روایت این چند ماهه استان مرکزی بود که حکایت از عدم رایزنی با گزینه‌ها از سوی وزارت کشور داشت، در حالی که برخی‌ها در حال دوخت کت برای پست استاندار سفارشی خود بودند.

بعد از پوشاندن قبای استانداری بر تن گزینه‌هایی چون محمدحسین فروزان مهر، فرزاد مخلص‌الائمه، مهدی غضنفری، ملک حسین اکبری، عبدالحسین بیات، افشین پروین پور، بابک افقهی، مجتبی صدیقی، غلامرضا سلیمی و مجتبی ابراهیمی، احمدرضا نوازنی، احمد آزاد،  سید احمد نبوی، روح الله اکبری، مجتبی آل یاسین و … در فضای مجازی، گزینه‌های دیگری مطرح می‌شود. 

 لیست منتشر شده واقعیت ندارد

اوایل شهریورماه امسال علیرضا نظری نماینده مردم خمین طی گفت‌وگویی «اینجا بخوانید» در خصوص خروج لیست‌های متعدد به عنوان گزینه‌های استانداری مرکزی اعلام کرده بود: لیست منتشر شده در خصوص گزینه‌های استانداری استان‌های مختلف کشور ساختگی بوده و واقعیت ندارد.

 

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس نیز طی گفت‌وگویی«اینجا بخوانید» با بیان اینکه مجمع نمایندگان به دنبال فردی کارآمد، انقلابی و توانمند است، اعلام کرد شرایط استان و کشور شرایط خاصی است، مردم با مشکلات متعددی معیشتی و اقتصادی دست و پنجه نرم ‌می‌کنند، در این شرایط استان نیاز به استانداری دارد که بتواند مفید و موثر واقع شده و مشکلات را برطرف کند.

در انتخاب استاندار اجازه اعمال نفوذ و رابطه به هیچ فرد و باندی داده نخواهد شد

بیاتی با تاکید بر اینکه در انتخاب استاندار اجازه اعمال نفوذ و رابطه به هیچ فرد و باندی داده نخواهد شد، بیان کرد: نه تنها در بحث استاندار، بلکه در موضوع انتخاب مدیران کل ادارات و سازمان‌ها نیز مجمع نمایندگان اجازه نمی‌دهد افرادی به کار گرفته شوند که ناکارآمد بوده و توانایی لازم برای اداره امور را نداشته باشند.

هرچند تعلل وزارت کشور در معرفی استاندار و اتاق فکرهایی که شایعات را تولید و مدیریت می‌کنند آسیب‌هایی را به همراه دارد، اما آنچه مهم است این است که انتصاب فردی به عنوان استاندار که قرار است چهار سال مدیریت استان را در دست بگیرد، نباید اسیر فشارهای سیاسی جریانات و افراد صاحب قدرت و نفوذ شود.

با توجه به وجود ظرفیت‌ها و چالش‌های منحصر به فرد به خصوص در مسائل  کارگری،  صنعتی، کشاورزی، گرانی مسکن  و … در استان مرکزی، قطعا انتخاب گزینه غیربومی و غیرتوانمند که شناخت کافی از مسائل و قدرت لازم برای حل و فصل مسائل و چالش‌ها را ندارد، به صلاح استان نیست که باید مجمع نمایندگان با وحدت و پرهیز از تنش‌ها، وزارت کشور را در انتخاب گزینه‌ای توانمند، با روحیه بالای جهادی و انقلابی و با اولویت بومی بودن یاری دهند.

هرچند موضوع تعیین تکلیف استاندار با وجود تایید و تکذیبیه‌های فراوان، مهم‌ترین خبری است که اقشار مختلف مردم و مسوولان انتظار آن را می‌کشند اما مهم‌تر از آن انتخاب فردی اصلح و کارآمد به عنوان مدیر ارشد استان است که بتواند با تمام توان در راستای حل مشکلات و ارتقای سطح اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و ورزشی گام بردارد و در این راستا ضروری است افراد صاحب قدرت از دخالت‌های خارج از عرف و یا اعمال نفوذ در این امر مهم  پرهیز کنند، تا انتصاب گزینه سفارشی که حاصلی جز موجب عقب ماندگی استان پرظرفیت مرکزی ندارد، مشکلی بر مشکلات موجود نیافزاید.

لزوم استفاده از جوانان در انتخاب مدیران 

وزیر کشور  طی گفت‌وگویی «اینجا بخوانید» در ارتباط با انتخاب استانداران با تاکید بر لزوم استفاده از جوانان در انتخاب مدیران اعلام کرد: نخستین معیار من برای انتخاب مدیران، استانداران و فرمانداران، شایستگی، توانمندی و کفایت فرد مورد نظر برای اداره آن مجموعه است.

 

احمد وحیدی خاطرنشان کرد: مدیر انتخاب شده باید حتما کفایت لازم را داشته باشد تا بتواند پاسخگوی نیاز مردم باشد و در این انتصابات باید توجه به جوانگرایی هم باشد، اما مفهوم جوانگرایی این نیست که فرد بی‌کفایت را برای کاری انتخاب کنیم.

بومی بودن یکی از اولویت‌ها برای انتخاب استاندار است، اما برخورداری از این ویژگی به تنهایی ملاک نیست و یک فرد بومی باید در کنار اشراف و شناخت نسبت به مسائل استان، از توانمندی و قدرت اجرایی بالا برای انجام امور برخوردار باشد، همانطور که یک فرد غیربومی نیز باید از چنین شاخصه‌هایی برخوردار باشد و توانمندی و رزومه قوی مدیریتی را در کارنامه داشته باشد.

به همان اندازه که بومی بودن استاندار مورد توجه است، شایستگی، توانمندی، سلامت کاری، داشتن رزومه قوی فرد غیربومی نیز از اهمیت برخوردار است، ملاک‌هایی که گاها در بین گزینه‌های غیربومی مطرح شده برای استان مرکزی به چشم  نمی‌خورد و  همین موضوع داد مخالفان را بلند کرده است به طوری که برخی از فعالان سیاسی و اجتماعی استان به پیشنهاد شدن این گزینه‌ها واکنش نشان دادند.

واکنش فعالان سیاسی و اجتماعی به گزینه‌های غیربومی

 محمدرضا داودآبادی یکی از فعالان رسانه‌ای استان در واکنش به شایعه گزینه‌های غیربومی استاندار مرکزی در فضای مجازی نوشت: «یعنی در پایتخت مفاخر و مشاهیر یک مدیر پیدا نمیشه!»

امیر سالار مختاری نیز در واکنش به برخی گزینه‌های غیر بومی نوشت:« چرا با وجود این همه نیروهای بومی شایسته، سراغ غیربومیان وابسته به باندها رفته‌اند، اجازه نمی‌دهیم آدم‌های درجه دو و سه را به عنوان استاندار به استان مرکزی قالب کنند و غالب شوند.

 

محمد قربانی یکی دیگر از فعالان اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی نیز نوشت:« تا حالا هرچه حرف زدیم، نه تحرکی در بدنه سیاسی پخمه استان ایجاد کرد و نه موجب بهبود روند کار وزارت کشور شد، این کارها می‌کنید که کار به چَک می‌کشد، برای نظر افراد احترام قائل نیستید، طرف را ناچار می‌کنید که علاوه بر خودزنی به آرمان‌هایش هم ضربه بزند.

وی همچنین نوشت:«اینکه می‌بینید در ادوار مختلف، هر چه آدم درجه دو و سه را راهی استان مرکزی می‌کنند، ناشی از این است که اینجا را بی‌صاحب می‌پندارند و این تصور بی‌صاحب بودن استان مرکزی به دلیل بی‌تفاوتی ماست.»

 

مبین جلیل فعال سیاسی استان نیز با انتشار پیامی گفته است: «تعیین انتخاب استانداران از جمله اختیارات دولت و وزارت کشور است، اما نکته مهم اینجاست که امروز استان مرکزی به کسی به عنوان استاندار نیاز دارد که شناخت درستی از استان دارد و حداقل استان را بشناسد، با وجود گزینه بوی توانمند که اکثر جریانات و فعالین در حوزه‌های مختلف بر روی وی اجماع داشته و حمایت می‌کنند، شاید بتوان گفت گزینه غیربومی تا استان را بشناسد و سوار بر امور شود، حداقل ۴ سال گذشته است، سراغ گزینه غیربومی رفتن یک اشتباه محض در وضعیت فعلی استان است، وقتی آب هست تیمم باطله» نسبت به مطرح شدن چند گزینه غیربومی واکنش نشان داد.

 

به زودی استاندار مرکزی انتخاب و معرفی خواهد شد، جدا از اینکه وزیر کشور چه گزینه‌ای را انتخاب خواهد کرد، اما اقشار مختلف مردم استان انتظار دارند استاندار پس از نشست بر صندلی مدیریت  ارشد استان تمام سعی و تلاش خود را برای رفع مشکلات به کار بسته و با دوری از سیاسی‌ بازی با عزمی راسخ برای حل مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی در حوزه‌های تولیدی،کارگری،صنعتی،  اشتغال و معیشت گام بردارد.

******************

ریحانه جلالی

******************

انتهای پیام/ 


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا