کرمانشاه

فناوری نانوحباب در دهه‌های گذشته در آبزی‌پروری جهانی تعریف شده است

فناوری نانوحباب در دهه‌های گذشته در آبزی‌پروری جهانی تعریف شده است

سهراب صحرایی در گفت‌وگو با خبرنگار recive در کرمانشاه در رابطه با سیستم‌های نانوحباب، اظهار کرد: سیستم‌های نانوحباب از پمپ‌های مختلف برای فشرده‌سازی اکسیژن استفاده می‌کند و اکسیژن را با حداقل قطر از نظر اندازه (میکرو و نانو) به داخل سیستم یا همان آب مزارع پرورش ماهی تزریق می‌کند.

وی افزود: این کاهش قطر مولکول به حد نانو و میکرو می‌تواند اکسیژن محلول در آب مزارع پرورش ماهی را حداقل به ۲ برابر میزان موجود افزایش دهد و اولین تاثیر آن بر افزایش میزان شاخص نگهداری ماهی در واحد سطح و یا حجم و در نهایت افزایش تولید خواهد بود.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه تصریح کرد: افزایش میزان اکسیژن محلول در آب مزارع پرورش آبزیان، کمک به بهبود کیفی آب مزارع، افزایش شفافیت و کاهش کدورت آب، کمک به اکسیداسیون برخی ترکیبات آلی موجود در آب و ضدعفونی آب در صورت همراهی با سیستم‌های تولید ازن و اشعه فرابنفش از جمله کارکردهای مثبت استفاده از شیوه نانوحباب در مزارع پرورش آبزیان است.

صحرایی عنوان کرد: اکسیژن محلول در آب یکی از پارامترهای قیاسی در مراحل مختلف تولید، تکثیر و پرورش انواع آبزیان محسوب می شود، لذا با توجه به اقتصادی کردن فرآیند تولید ماهی در مزارع پرورشی و از طرفی کاهش کیفیت برخی منابع آب مورد استفاده در سیستم‌های آبزی‌پروری، لزوم استفاده از فناوری‌های نوین بیش از پیش احساس می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: فناوری نانوحباب یا میکروحباب در دهه‌های گذشته در آبزی‌پروری جهانی تعریف و به کار گرفته شد، ولی در دهه اخیر در مزارع آبزی‌پروری کشور رایج شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا