فرماندار سقز: حرکت به سمت کشاورزی علمی ضروری است
به گزارش خبرگزاری فارس از سقز، کامیل کریمیان ظهر امروز در اولین سمینار تخصصی گلخانه، مدیریت آبی و کشاورزی پایدار در سالن پردیس سینمایی مهر سقز با اشاره به وجود دو سد در این شهرستان، زمین.های حاصلخیز دشت لگزی و زمینهای پایاب سد چراغ ویس و اهمیت طببعت بخش سرشیو افزود: بال اصلی توسعه سقز، کشاورزی و بال دیگر آن مرز است.
فرماندار ویژه شهرستان سقز اضافه کرد: برای استفاده بهینه از زمینهای کشاورزی و آب، بایستی جهاد کشاورزی، شرکت.های مشاوره در حوزه کشاورزی، کشاورزان را نسبت به تغییر الگوی کشت و استفاده از روشهای نوین کشاورزی علمی، تشویق و ترغیب کنند.
وی عنوان کرد: برای تبدیل کردن 330 هکتار از زمینهای جوار سد شهید کاظمی برای احداث گلخانه و شهرک گلخانهای، مجوز سهمیه آب از این سد اخذ شده است.
کریمیان با عنوان اینکه، غیر از بهره.وری در 4 فصل، کیفیت محصول در کشت گلخانهای بسیار مهم است تصریح کرد: در صورت تولید محصولات مناسب، اقلیم کردستان، فرصت مناسبی برای صادرات محصولات گلخانه.ای شهرستان سقز خواهد بود.
فرماندار سقز در ادامه بر تجاریسازی محصولات کشاورزی و استفاده از روشهای نوین آبخیزداری برای کاشت درختان مثمر تصریح و تاکید کرد: دستگاه.های اجرایی مرتبط با حوزه کشاورزی از حرکت شرکت.های مشاوره و کشاورزان به سمت کشاورزی علمی، حمایت خواهند کرد.
کریمیان با اشاره به تغییرات اقلیمی آب و هوایی و تنش آبی و ضرورت توجه به بهره.وری بیشتر، بر حرکت کشاورزان به سمت کشاورزی علمی و کشت محصولات استراتژیک تاکید کرد.
طولانیشدن پروسه مجوز از مشکلات ایجاد گلخانه است
مدیرعامل شرکت خدمات کشاورزی ثمین کشت سقز هم با بیان اینکه، این سمینار با محور، فناوری مدرن، سازههای گلخانهای، تولید محصولات استراتژیک، تغذیه گلخانه و تولید محصول سالم، مدیریت آفت و بیماری برگزار شده است، عنوان کرد: این برنامه در سه روز برگزار خواهد شد.
سمکو حسینی با عنوان اینکه مردم و به ویژه کشاورزان شهرستان سقز، کم آبی را احساس ولی بی آبی را احساس نکردهاند، تصریح کرد: در صورت عدم استفاده از روش.های نوین آبیاری و ادامه حرکت در بستر کشاورزی دیم و بی.توجهی به تغییرات اقلیمی، بیتردید کم آبی را هم احساس خواهیم کرد.
حسینی با استدلال به کمبود منابع آبی، احداث گلخانه را راهکاری مناسب برای شرایط اقلیم آب و هوایی شهرستان سقز برشمرد.
وی گلخانه را تعریف محصول خارج از فصل، توصیف و اظهار کرد: از مزایای کشت گلخانهای، صرفه اقتصادی، مدیریت کشت، دادن تسهیلات توسط بانکها، اشتغالزایی ثابت، جلوگیری از هدر رفت آب، کشت دایم و عدم تاثیر مخاطرات طبیعی چون باد و ..است.
وی با عنوان اینکه در مقوله کشت گلخانه ای؛ تولید بر اساس نیاز بازار بسیار مهم است، اضافه کرد: پیدا کردن بازار محصولات گلخانهای قبل از تولید در گلخانه بسیار ضروری است.
این مدیر نمونه کشوری در حوزه کشاورزی، گران تمام شدن راهاندازی گلخانه، مراقبت روزانه از آن، تغییر کاربری و روند طولانی موافقت اداری را از معایب و مشکلات بر سر راه کشت گلخانهای برشمرد.
انتهای پیام/2330/74