عواقب به تاخیر انداختن عمل آب مروارید
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر محمد حسن عالم زاده انصاری با اشاره به این که آب مروارید، کدر شدن عدسی چشم است که منجر به مشکلات بینایی می شود، اظهار کرد: در مراحل اولیه، استفاده از نور قوی و عینک، مشکلات بینایی ناشی از آب مروارید را کمتر میکند، اما در مراحل بعدی بیماری، انجام جراحی برای بهبود بینایی ضرورت دارد.
وی با اشاره به این که اگر چنانچه عمل آب مروارید زودتر از موعد مشخص نیز انجام شود مشکلاتی در پی خواهد داشت، ادامه داد: مسله ای که وجود دارد این است که اگر زودتر از موعد مشخص اقدام به انجام عمل جراحی آب مروارید کنیم، اصطلاحا عدسی نرسیده است و بیمار دچار مشکلات دیگری خواهد شد.
عالم زاده، شایع ترین علل بروز آب مروارید را تار شدن یا محو شدن بینایی، حساس شدن به روشنایی، کم رنگ شدن یا محو شدن رنگها، دید کم در شب، دو بینی یا چند بینی و افزایش دید نزدیک، تغییر مداوم شماره عینک و یا لنز تماسی ذکر کرد و ادامه داد: این علامت ها می تواند ناشی از سایر بیماریهای چشمی نیز باشد، بنابراین اگر دچار هر یک از این علایم شدید حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.
این متخصص چشم پزشکی با اشاره به این که در مراحل اولیه آب مروارید، وضعیت بینایی با استفاده از عینک، عدسیهای بزرگ نما و نورهای قویتر بهبود می یابد گفت: اگر این تدابیر کمک کننده نباشد، جراحی تنها راه درمان است که شامل خارج کردن عدسی کدر شده و جایگزینی آن با عدسی مصنوعی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: زمان عمل آب مروارید با توجه به نیاز و شرایط هر فرد متفاوت است.
وی ادامه داد: اگر عمل آب مروارید در زمان خود انجام نشود عدسی که باید در زمانی مشخص از چشم برداشته شود سفت تر شده و این جراحی ساده و اثربخش می تواند به جراحی پیچیده مبدل شود.
به گفته دکترعالم زاده، تعویق انداختن عمل آب مروارید نیز می تواند باعث افزایش در فشار چشم شود و در ادامه مشکلاتی که در اثر فشار چشم ایجاد می شود می تواند این عمل را به جراحی پیچیده مبدل کند.
وی ادامه داد: با تاخیر در عمل جراحی به تدریج بینایی فرد کاهش یافته به طوری که در حد شمارش انگشتان و یا فقط درک نور خواهد رسید، در این مرحله در تعداد کمی از بیماران ممکن است منجر به افزایش فشار داخل چشم (آب سیاه) شود و در نتیجه نیاز به جراحی اورژانس پیدا می کند که عوارض و خطرات آن بیشتر از جراحی معمول است.
این متخصص چشم پزشکی دانشگاه به راههای پیشگیری از آب مروارید اشاره کرد و ادامه داد: افراد بالای ۶۰ سال در معرض مشکلات بینایی بیشتری در مقایسه با سایرین قرار دارند بنابراین این افراد باید حداقل سالی یک بار مورد معاینات کامل چشمی قرار گیرند، این معاینات امکان تشخیص علامت های احتمالی ابتلا به بیماریهای آب مروارید، آب سیاه، مشکلات نقطه حساس بینایی ناشی از سن و سایر اختلالات بینایی را به پزشک میدهد.
۱۳۵۲