گیلان

عرضه انسولین قلمی مشروط به ثبت‌نام بیماران در سامانه بیماری‌های نادر

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چهار روز پیش اعلام کرد با توجه به انجام استحقاق سنجی بیماران نیازمند انسولین‌های قلمی و اتصال سامانه‌های ردیابی، ره‌گیری و کنترل اصالت (TTAC) به سامانه مدیریت بیماری‌های نادر (RDA)، انسولین قلمی در داروخانه‌های منتخب فقط به بیماران مبتلابه دیابتی که اطلاعات آنان در سامانه مدیریت بیماران نادر ثبت‌شده باشد، عرضه می‌شود.

به گفته دکتر سید حیدر محمدی، قبلاً وزارت بهداشت به‌منظور جلوگیری از سوءاستفاده برخی سودجویان و نشت دارو به خارج از شبکه رسمی توزیع دارو، اطلاع‌رسانی‌های لازم را نسبت به ثبت‌نام بیماران مبتلابه دیابت در سامانه مدیریت بیماران نادر را اطلاع‌رسانی کرده بود.

یکپارچه‌سازی اطلاعات بیماران دیابتی در سامانه‌های پشتیبانی سازمان غذا و دارو و بیماری‌های نادر به‌صورت کشوری یکی از ضروری‌ترین اقداماتی است که میزان قاچاق معکوس انسولین قلمی که جزء ارزبری‌ترین داروهای مصرفی کشور به‌حساب می‌آید را به حداقل می‌رساند.

با تصمیم سازمان غذا و دارو، عرضه انسولین‌های قلمی در استان گیلان نیز صرفاً بر اساس ثبت‌نام بیماران در سامانه بیماری‌های نادر است.

دکتر مرضیه جعفری، مدیر دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این رابطه می‌گوید: از روز چهارشنبه ۷ مهرماه عرضه انسولین‌های قلمی در داروخانه‌های منتخب فقط به بیماران مبتلابه دیابتی که اطلاعات آنان در سامانه مدیریت بیماری‌های نادر ثبت‌شده باشد، عرضه می‌شود.

به گفته وی، اغلب بیماران دیابتی گیلان در سامانه بیماری‌های نادر دارای پرونده هستند و بیماران در صورت فقدان پرونده در سامانه بیماری‌های نادر قادر به دریافت انسولین قلمی نخواهند بود ازاین‌رو حتماً باید به مراکز درمانی دیابت مربوط به شهر محل سکونت خود مراجعه کنند.

در حال حاضر بیمارستان‌های الزهرا (س)، رازی، پارس، قائم، گیل گلسار، پورسینا، حشمت، امام حسن مجتبی (ع) فومن، امام خمینی (ره)صومعه‌سرا، امام رضا (ع)شفت، پیروز، رسالت ماسال، سلامت رستم‌آباد، شهدای رضوانشهر، شهید انصاری رودسر، شهید حسین پور لنگرود، شهید نورانی و دکتر طاهری تالش، شهید بهشتی انزلی، غدیر سیاهکل، کوثر آستانه‌اشرفیه، نیکوکار املش، هفده شهریور، ولیعصر (عج) رودبار، 21 خرداد منجیل و کلینیک بعثت مراکز درمانی دارای صلاحیت تشکیل پرونده برای بیماران دیابتی در گیلان هستند.

گفتنی است هیچ‌گونه کمبودی در رابطه با انسولین‌های قلمی وجود ندارد و یکپارچه‌سازی این سامانه‌ها تنها به سبب مدیریت بهینه و صحیح تأمین و توزیع دارو موردنیاز بیماران دیابتی است.

انتهای پیام/۳۳۸۹


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا