عدم تفکیک زباله خشک و تر به هیچ عنوان قابل قبول نیست
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، مهدی جمالی نژاد عصر امروز در دیدار اعضای کمیسیون داخلی مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات استانداری گیلان با اشاره به اینکه مسئله پسماند مهم ترین بحث شهرهای شمال کشور است، اظهار کرد: برای حل مشکل پسماند همه باید پای کار بیایند، پسماند سالهای سال است که با استانهای شمالی عجین بوده است.
وی با بیان اینکه دولت نگاه ویژه به موضوع پسماند دارد، گفت: برای اولین بار است که وزارت کشور موظف به تشکیل قرارگاه در حوزههای مختلف از جمله بازسازی و نوسازی حملونقل عمومی و پسماند، شده است.
رئیس سازمان دهیاریهای کشور با تاکید بر اینکه وظایف و تکالیفی برای معاونتها و دستگاهها مشخص شده و اعتبارات خوبی برای معضل پسماند تخصیص پیدا کرده است، افزود: در یکی دو سال اخیر منابعی که به شهرداریها برای مدیریت پسماند اختصاص یافته در چهل سال اخیر بیسابقه بوده است.
جمالی زاده با تاکید بر لزوم تدوین و ارایه طرح مدیریت اظهار کرد: امیدواریم در بازه زمانی کوتاه با تشکیل کارگروه پسماند یکبار برای همیشه تا سال آینده بتوانیم اقدامات خوبی در حوزه مدیریت پسماند انجام دهیم.
کشور حادثهخیز
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور نیز در این نشست با تاکید بر لزوم توجه به مسائل ضروری و بحرانی با توجه به تنگناهای مالی اظهار کرد: استانها بررسی کنند و اگر مسائلی حاد و ضروری وجود دارد مشخص کرده و به مدیریت بحران بفرستند تا در تهران به صورت تخصصی کار کنیم.
اسماعیل نجار با اشاره به خشکسالی و پیشبینیها در بخش شرب، صنعت و کشاورزی و تغییر اقلیم افزود: باید واقعیت خشکسالی را بپذیریم متاسفانه در بعضی استانها امسال ۹۰ درصد خشکسالی رخ داده است.
ویبا بیان اینکه در اول سال جلسات متعددی برقرار و حدود سیصد و ده میلیارد تومان تنظیم کردیم و برش استانی آن نیز در نظر گرفته شد، گفت: در پرداخت بحران ها ما نگاه عادلانه نداریم بلکه نگاه ضرورتی است.
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در بحث کشاورزی دو محموله پرداخت خسارت بیشتر نداریم یک بحث صندوق بیمه کشاورزی و دیگری اجرای بند خ ماده ۳۳ برنامه شش یعنی امحای تسهیلات پرداختی است، گفت: بیمه حوادث همگانی برای کل ساختمانهای کشور نیز از دیگر برنامه هاست.
گفتنی است ۱۴۶ هزار کیلومتر رودخانه کشور وجود دارد که هفتاد هزار کیلومتر از مراکز جمعیتی عبور میکند.
نجار با اشاره به شرایط آب و هوایی ایران افزود: ایران کشور پر حادثهای است و باید همواره از آمادگی کامل برخوردار بود.
بر اساس نقشه راه و سند آمایش حرکت نمیکنید!
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه مسایل و مشکلات مختلفی توسط مجمع نمایندگان گیلان مطرح و برای توسعه گیلان در سال ۹۹ یک سند آمایش تهیه شده و باید توسعه استان بر اساس آن انجام شود، اظهار کرد: متاسفانه استانها بر اساس نقشه راه و سند آمایش حرکت نمیکنند و طرح درآمدهای پایدار شهرداریها و دهیاریها در کمیسیون مطرح است.
محمدصالح جوکار با بیان اینکه برای حل و فصل مشکلات و معضلات شهری نیازمند مدیریت یکپارچه شهری هستیم تا همه دستگاهها به تکلیف خود عمل کنند، تصریح کرد: لایروبی رودخانهها برای جلوگیری از بروز سیلابها قابل توجه است اما این کار در استانی مانند گیلان گره خورده است.
وی با اشاره به مسائل مطروحه توسط دستگاهها بیان کرد: دستگاهها مسایلی را مطرح میکنند که به حل مشکلات کمک نمیکند، بازیافت شیرابه و زباله یکی از مسائل مهم گیلان بوده و عدم تفکیک زباله خشک و تر به هیچ عنوان قابل قبول نیست، اگر شهرداریها قادر به انجام این کار نیستند باید کار را به بخش خصوصی بسپارند.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس با توجه به کسری بودجه کشور، گفت: طرحهای پسماند باید کاملا دقیق و علمی باشند تا در این وضعیت بحرانی اعتبارات و منابع مالی ما حیف و میل نشود.
وی با تاکید بر اجرای اقدامات فوری در بحث مدیریت بحران و اولویتبندی اقدامات در این حوزه افزود: قانونی در بحث زمینهای فاقد سند مالکیت تصویب شده که اجرای آن میتواند به حل بسیاری از مشکلات این حوزه کمک کند.
کار از ما، اراده از مرکز !
استاندار گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه هنوز خیلی از شهرها شهردار ندارند و پهنه سراوان هنوز به تکمیل نشده است، اظهار کرد: مدیریت پسماند باید در قالب یک سازمان متمرکز اداره شود روزانه دو هزار و دویست تن زباله در استان تولید میشود در حالیکه این شیرابهها به آبهای زیرزمینی گیلان نفوذ پیدا میکنند.
اسدالله عباسی با اشاره به اینکه یکهزار و صد تن زباله در پهنه سراوان و رشت تولید و تفکیک زباله به خوبی انجام نمیشود، گفت: باید کارگروه مدیریت پسماند را در گیلان تشکیل دهیم اما در همین جا میگویم و اعلام میکنم که اگر اراده از مرکز نباشد ما در گیلان راه به جایی نمیبریم.
نماینده عالی دولت در گیلان با ابراز تأسف از مشکلات اساسی در ساماندهی پسماند در گیلان تصریح کرد: معمولا اعتبارات برای استان قطرهای بوده به همین علت از آستارا تا چابکسر طرحهای مدیریت پسماند استان به هیچ جا نرسید و حتی استانی مانند مازندران هم از گیلان پیشی گرفته است.
عباسی با تاکید بر اینکه بعضی از پلهای گیلان را حتی با یک میلیارد تومان میتوان مقاومسازی کرد تا برای مردم ایجاد خطر نکند، گفت: از مدیریت بحران کشور انتظار داریم اعتبارات لازم را در این بخش به گیلان که دائما با بحران مواجه است تخصیص دهند.
وی با اشاره به بحران برف، رانش زمین، و سیلاب به عنوان بحران هایی که گیلان را تهدید میکند، افزود: مدیریت بحران کشور باید بودجهای مشخص به گیلان اختصاص دهد تا بتوان نسبت به اجرای پروژههای زیرساختی و عمرانی گیلان اقدام کنیم.
لزوم تشکیل کارگروه برای پسماند
رئیس مجمع نمایندگان گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه در مباحث مدیریت شهری درخواستهای در خصوص موارد تقنینی وجود دارد، اظهار کرد: مسئله منابع پایدار یکی از دغذغههاست لذا منابع پایدار باید دقیقتر مطلع بوده تا برنامهریزی کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین محمد صفری با اشاره به نابسامانیهای مالی شهرداریها گفت: ساماندهی زباله باید پیگیری شود و بهتر است تا کارگروه ویژهای تشکیل و به صورت جدی به مسئله مدیریت پسماند پرداخته شود.
پسماند مسئله بحرانی گیلان
نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه وضع حوزه قوانین و طرحهایی در کمیسیون داخلی از مباحث مطرح شده در این دیدار بود، اظهار کرد: گیلان یکی از استانهایی است که به صورت بحرانی با مسئله پسماند دست و پنجه نرم میکند و اگر در این حوزه به نتیجه نرسیم فاجعه ایجاد میشود.
رسول فرخی با بیان اینکه پسماند در گیلان دویست تن زباله تولیدی دارد، گفت: شیرابهها محل زندگی روستاییها را نا آرام ایجاد کرده و هرچه سریعتر باید برای این مسئله چارهاندیشی کنیم.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸/ر