یزد

طرح‌های آبخیزداری کشور باید با سرعت بیشتری اجرایی شود/ تنها نیمی از مطالعات اجرایی شده است

به گزارش خبرنگار فارس از یزد، مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور صبح امروز در جریان سفر خود به یزد در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت پیشگیری از فرسایش خاک و وقوع ریزگردها در کشور اظهار کرد: موضوع خاک و فرسایش خاکی در کشور ما بسیار مهم است و اگر خاک و پوشش گیاهی خوب داشته باشیم قطعا آب هم خواهیم داشت و مشکلی در تامین آب نداریم.

هوشنگ جزی با بیان اینکه بهترین راهکار برای حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش و لغزش زمین، توسعه آبخیزداری در کشور است افزود: سالانه بیش از ۱۶ درصد فرسایش خاک در ایران داریم که این میزان در حدود ۲ میلیارد تن خاک در کشور است.

وی ادامه داد: این در حالی اتفاق می افتد که به‌ طور متوسط تشکیل یک سانتیمتر خاک در اقلیم خشک و بیابانی کشور ما ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ سال طول می‌ کشد.

مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر لزوم حفظ پوشش گیاهی و آبخیزداری برای جلوگیری از فرسایش خاک اضافه کرد: اگر خاک را حفظ کنیم مشکلات آبی هم خود به خود حل می شود که این مهم بسته به اجرای درست و پرسرعت طرح های آبخیزداری است.

جزی با تاکید بر لزوم افزایش اعتبارات برای اجرای طرح های آبخیزداری در عرصه‌های طبیعی کشور اظهار داشت: درحال حاضر اعتبار طرح‌های موجود هم به سختی تامین می شود اما باید توجه داشت که اجرای پروژه‌های آبخیزداری در کاهش تبعات خشکسالی نیز اثر دارد و احیای منابع آبی را نیز به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه نظام برنامه‌ریزی کشور به دنبال افتتاح پروژه های بزرگ است و فکر می‌کند اگر در زمان مدیریت کوتاه چیزی افتتاح نشود ارزشی ندارد افزود: سرمایه گذاری در بخش های منابع طبیعی بسیار ضعیف است و اعتباری برای آن دیده نشده است.

مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به فرهنگ سازی پیرامون ضرورت اجرای طرح‌ های آبخیزداری برای مردم اظهار داشت: با تقویت مشارکت مردم در این حوزه می‌توان سرمایه‌گذاری مردم و کشاورزان را برای اجرای طرح‌های آبخیزداری افزایش داد که در استان یزد نمونه این مشارکت را داریم.  

انتهای پیام/ص/ی


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا