اصفهان

صورت‌های مالی و وضعیت تولید ذوب‌آهن بهبود یافته است/ رونق در صنعت فولادسازی با طرح جهش ملی مسکن

به گزارش خبرگزای فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی شرکت ذوب‌آهن اصفهان، امیر صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو، تحول ذوب‌آهن اصفهان در تولید و سودآوری را چشمگیر دانست و اظهار داشت: ذوب‌آهن اصفهان شرایط جدیدی را تجربه می‌کند و بعد از سال‌ها زیان‌دهی از شرایط قبلی خارج شده است که قابل تقدیر است .

وی افزود: وزارت صنایع هم با این که سهامدار نیست، اما حمایت بنگاهی و همچنین حمایت در سیاستگذاری را از این مجتمع عظیم صنعتی در دستور کار قرار داده و به شیوه‌های مختلف سعی می‌شود در تامین سنگ آهن، این شرکت با مشکل مواجه نشود؛ البته مشکل سنگ آهن وجود دارد و بنابراین کشور باید زیرساخت‌های لازم برای وارد کردن سنگ آهن را تسهیل کند و با عرضه تلفیقی، قیمت هم کنترل می‌شود؛ اگر محدودیت‌های بین المللی کاهش یابد، می‌توانیم به زنجیره ارزش جهانی سنگ آهن وصل شویم تا بتوانیم مواد مورد نیاز ذوب‌آهن و سایر صنایع را تامین کنیم.

ذوب‌آهن نیاز کشور به تولید ریل را تامین کرد

صباغ ادامه داد: وضعیت ذوب‌آهن به لحاظ صورت‌های مالی و تولید بهبود یافته است و طرح‌های پایین‌دستی خوب و با ارزش افزوده بالا را پیگیری می‌کند که به زودی باعث اتفاقات بهتری در این شرکت خواهد شد و مزیت ویژه‌ای برای آن ایجاد می‌کند.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو بیان کرد: تولید ریل کار بسیار بزرگی بود که ذوب‌آهن اصفهان انجام داد؛ نیاز کشور به توسعه حمل و نقل ریلی در آینده بسیار زیاد است و سرمایه‌گذاری در این زمینه و تلفیق با فناوری باعث می‌شود این شرکت بتواند نیاز کشور به ریل را همچنان تامین کند.

وی از تحول جدید در صنعت فولاد کشور خبر داد و گفت: در آینده نزدیک شاهد از بین رفتن رقابت ناعادلانه کنونی بین کوره بلندی‌ها و شیوه تولید قوس الکتریکی خواهیم بود.

قیمت گاز و برق برای صنایع باید به شیوه بورسی تعیین شود

صباغ اضافه کرد: بخش عمده‌ای از صنعت فولاد از مزیت تامین گاز با قیمت ارزان برخوردار بوده و لذا توسعه خود را بر این اساس انجام داد؛ اما رشد آن متناسب با رشد زیرساخت‌های کشور نبود؛ هم اکنون کشور دیگر قادر به تامین گاز ارزان برای فولادسازان نیست و راه کار دولت در این زمینه همان راهکاری است که برای صنعت برق در حال نهایی شدن است.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو با اشاره به این که صنعت برق برای پشتیبانی از صنعت فولاد باید اقتصادی شود، اظهار داشت: در واقع باید سرمایه‌گذار بخش خصوصی در این بخش ورود کند و لذا قیمت برق به گونه‌ای باید اصلاح شود که از آن حاشیه دستوری خارج شده و با روشی مثل بورس عرضه شود و صنایع از آن طریق برق مورد نیاز خود را تهیه کنند؛ برای گاز هم این اتفاق می‌افتد و صنایع باید گاز خود را از همین طریق تهیه کنند که فضای رقابتی و شفاف است.

وی کسری عرضه گاز و برق برای صنایع از سوی دولت را یادآور شد و تصریح کرد: دولت برای حل این مشکل، باید صنایع بالادستی مثل گاز و برق را اقتصادی کند تا قادر به تامین انرژی مورد نیاز صنایع پایین‌دستی باشند؛ صنعت گاز ما برای اینکه قادر به تامین گاز مورد نیاز صنایع فولادی، پتروشیمی‌ها و دیگر صنایع در بلندمدت باشند، نیاز به ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد و لذا باید قیمت گاز به گونه‌ای تعیین شود که برای سرمایه‌گذار جذاب باشد.

صباغ این را هم گفت: قیمت گاز در آینده با الان بسیار متفاوت است و شاید شکاف قیمتی آن با زغال سنگ کاهش یابد و کوره بلندی‌ها در واقع خواهند توانست مثل سایر کشورهای دنیا رقابت عادلانه‌تری با سایر فولادسازان داشته باشند.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو افزود: اگر این اقدامات صورت نگیرد، با بحران مواجه خواهیم شد و شاید فولادسازها حدود ۸ یا ۹ ماه با کمبود برق و گاز مواجه شوند، دولت که قادر به تامین این ۸۰ میلیارد دلار نیست و مشخصاً صنایع فولادی که توانایی لازم را دارند، باید این سرمایه‌گذاری‌ها را تکمیل کنند تا تأمین انرژی آنها در بلند مدت تضمین شود. 

وی گفت: در آینده شاهد خواهیم بود که رقابتی که اکنون در صنایع فولادی برای سنگ آهن وجود دارد در حمل و نقل، زیرساخت و انرژی هم ایجاد می‌شود.

طرح مسکن ملی موجب رونق و اشتغالزایی می‌شود

صباغ مشکل تامین سنگ آهن برای فولادسازان را مهم دانست و تاکید کرد: برای حل بحران سنگ آهن باید به سمت واردات برویم که می‌توان از مدل تلفیقی استفاده کرد و دولت با شرکت‌های بزرگ مذاکره خواهد کرد تا واردات سنگ آهن انجام دهند و با سنگ آهن داخلی به صورت تلفیقی تعیین قیمت شود؛ بدین ترتیب هم بازار تامین و هم قیمت‌ها کنترل می‌شود.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه‌گذاری ایمیدرو لزوم توسه صادرات را نیز یادآور شد و خاطرنشان کرد: دولت صادرات را به شرط وجود ذخایر مطمئن داخلی و موجودی انبارهای داخلی تسهیل می‌کند؛ بدین ترتیب در بازار داخلی اطمینان لازم را خواهیم داشت.

وی در پایان این نکته را هم گفت: اگر طرح مسکن ملی اجرایی شود، شاید واردکننده فولاد هم خواهیم شد، چون با تقاضای بسیار زیادی مواجه خواهیم شد؛ هم اکنون طرح مسکن ملی با استقبال مردم مواجه شده است و صنایع بالادستی هم استقبال می‌کنند، چون استفاده از محصولات در داخل کشور اشتغالزاست و مزایای بسیاری برای کشور دارد.

انتهای پیام/۶۳۰۷۷/ج/


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا