آذربایجان شرقی

صرفه‌جویی ۱۵ میلیون مترمکعبی آب دریاچه ارومیه با کاشت پسته/ ۱۴۰۰ هکتار زیر کشت پسته

به گزارش خبرگزاری فارس از اسکو، محمدحسین فرهنگی رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی و نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو در مجلس در نخستین جشنواره پسته در  بخش ایلخچی شهرستان اسکو اظهار داشت: اصلاح الگوی کشت از پیاز به پسته در بخش ایلخچی با زمینه‌های موجود فرهنگی ممکن شده زیرا مردم این منطقه به علت غنای فرهنگی از تحولات عقب نمی‌مانند.

وی گفت: بر این اساس ایلخچی از بخش‌ های مهاجرپذیر استان است و مردم منطقه زمینه برای زندگی و سازگاری مهاجران را فراهم می‌کنند.

فرهنگی تاکید کرد: بستر فراهم شده برای تغییر الگوی کشت هم به علت وجود همین فرهنگ است که با واقعیت ها کنار آمدند و عواید آن را مردم منطقه مشاهده و لمس می کنند.

وی با اشاره به اینکه معرفی و امکان برندسازی پسته ایلخچی وجود دارد، یادآور شد: زمینه حتی ثبت جهانی و تجاری سازی پسته ایلخچی براساس قانون نامها و نشانه ها وجود دارد چون قانون نامها و نشانه های تجاری و قانون طرح های صنعتی و علائم تجاری ظرفیتهای حمایتی از این محصول برای برند شدن را دارند.

مسعود پزشکیان نماینده دیگر مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جشنواره گفت: اگر نتوانیم آب و خاک را مدیریت کنیم زندگی امکان پذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: در صورت عدم مدیریت آب و خاک آیندگان نیز دچار مشکل می شوند.

تولید ۱۶۴ تن پسته در شهر ایلخچی/ آغاز مهاجرت معکوس

فرماندار شهرستان اسکو نیز در نخستین جشنواره پسته شهر ایلخچی گفت: دو اولویت مهم کشور بنا به فرموده مقام معظم رهبری فرهنگ و مسائل اقتصادی بوده که به عنوان بزرگترین سرمایه هر کشور و مردم آن کشور است.

بابک رضی منش اظهار کرد: بزرگترین ثروت شهرستان اسکو و مردم بخش ایلخچی داشتن فرهنگ بالا و سواد فرهنگی است.

وی خاطرنشان کرد: منابع طبیعی و ثروت‌های خدادادی به عنوان دومین ظرفیت مناطق محسوب می‌شوند و در واقع ضامن توسعه کشور نیروی انسانی کارآمد است.

وی با اشاره به اینکه تمام تلاش خود را برای بارورسازی ظرفیت‌های شهرستان به کار بردیم، گفت: با بارورسازی ظرفیتهای شهرستانی و بخشهای منطقه تلاش کردیم بیکاری حل و فصل شود به خصوص ظرفیت ‌های صنعتی، گردشگری و کشاورزی در شهرستان اسکو و بخش ایلخچی بالاست بر این اساس امکان اشتغال در حوزه های مختلف در این منطقه وجود دارد.

 رضی منش با بیان اینکه شناخت نقاط ژئوپلیتیکی رمز توسعه منطقه است، گفت: ظرفیت ‌های فراوانی در شهرستان اسکو وجود دارد بر این اساس تاکنون ۹ دوره جشنواره گل محمدی، جشنواره برداشت کلزا، گردو، بادام و پسته را برگزار کرده ایم و در این محصولات به عنوان قطب آذربایجان شرقی مطرح هستیم.

وی ادامه داد: ۵۱ درصد محصول گل محمدی آذربایجان شرقی و ۶ درصد این محصول کشور در شهرستان اسکو تولید و تامین می شود.

فرماندار شهرستان اسکو یادآور شد: افزایش سطح کشت و افزایش سطح تولید بخشی از کار است، مهمترین موضوع ایجاد ارزش افزوده است که موجب تمرکز و تاکید کارشناسان بوده است.

وی با اشاره به اینکه با تولید محصول پسته در بخش ایلخچی ۱۳ تا ۱۵ میلیون مترمکعب صرفه جویی در آب انجام شده است، گفت: با تغییر الگوی کشت در منطقه اکنون مهاجرت معکوس شده و روستاهای اطراف از خشکسالی نجات یافتند و اکنون ظرفیت تولید ارزآورترین محصول کشاورزی یعنی پسته را پیدا کردند.

رضی منش گفت: اکنون ۵۰۰ هکتار از اراضی منطقه پسته کاری شده که از این مقدار ۱۱۷ هکتار بارور شده است بر این اساس پیش‌بینی شده ۱۶۴ تن پسته برداشت شود که در حال تحقق است.

وی ادامه داد: در سه تا چهار سال آینده نیز با اقدامات انجام شده بیش از ۵۰۰ تن پسته در منطقه تولید خواهد شد که انتظار می رود به برند بخش ایلخچی تبدیل شود.

فرماندار شهرستان اسکو گفت: اکنون پسته تولیدی در منطقه از یک هکتار ۲ برابر بیشتر از متوسط کشوری است.

یک هزار و ۴۰۰ هکتار پسته در آذربایجان شرقی وجود دارد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز در این مراسم گفت: شرایط اقلیمی که در منطقه ایجاد شده است موجب محدودیت آبی شده بر این اساس باید خشکسالی را قبول کنیم و با این شرایط کنار بیاییم.

 علی رخ افروز اظهار کرد: بر این اساس الگوی کشت را در استان و این منطقه اعمال می‌کنیم به خصوص باید باغات پسته به سیستم های آبیاری نوین مجهز شود.

وی یاد آور شد: یک هزار و ۴۰۰ هکتار پسته در آذربایجان شرقی وجود دارد که متوسط عملکرد آن ۷۰۰ کیلو در هکتار است البته در باغات شاخص تا ۱۴۰۰ و ۱۵۰۰ کیلو هم امکان برداشت وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی  همچنین با توصیه به پسته کاران گفت: در انتخاب پیوند و نوع پسته باید دقت کنند و از انواع شناخته شده و امتحان پس داده استفاده کنند تا پس از ۷ تا ۱۰ سال که امکان باردهی محصول وجود دارد دچار ضرر و زیان نشوند.

انتهای پیام/۶۰۰۲۱

 


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا