سه هزار دانشآموز استثنایی یزد نیازمند خدمات ویژه توانبخشی هستند
مصطفی پایدار در حاشیه مراسم تجلیل از خیران آموزشی شهرستان بافق در گفتوگو با خبرنگار فارس از این شهرستان، با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳ مدرسه مستقل و تلفیقی در استان یزد مسئولیت ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان با نیازهای ویژه را به عهده دارند، اظهار کرد: با توجه به این که قرار است در چارچوب طرح حمایتی، بخشی از نیازهای درمانی و پزشکی دانشآموزان استثنایی تأمین شود ولی این دسته از دانشآموزان نیازمند حمایت جدیتری هستند.
وی مشارکت خیرین استان یزد در امر آموزش را ستودنی دانست وافزود: مهمترین مشکل دانشآموزان تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی در حوزه خدمات توانبخشی است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان یزد در ادامه با بیان اینکه به لحاظ نوع معلولیتی که دانش آموزان خاص در زمینه گفتاری یا جسمی- حرکتی دارند، گفت: ایبن مهم نیازمند خدمات ویژهای است که مشارکت بیش از پیش خیرین نیکوکار را میطلبد.
پایدار با اشاره به اهمیت وجود ظرفیتهای هنری و آموزشی دانشآموزان استثنایی در استان یزد، تصریح کرد: کسب رتبههای شاخص کنکور سراسری و کسب مقام برتر در مسابقات قرآنی گواه ظرفیت این دانش آموزان است که اگر حمایت شوند، قطعاً بیشتر نیز می درخشند.
وی با بیان این که در حال حاضر بالغ بر سه هزار دانش آموز استثنایی در استان یزد مشغول به تحصیل هستند، بیان کرد: این دسته از دانش آموزان هم عضوی از جامعه ما هستند و مسئولان موظف به ارائه خدمات به آنها هستند.
محمدعلی عطابخش، مدیرکل سازمان بهزیستی استان یزد هم با بیان اینکه یکی از سیاستهای سازمان بهزیستی را جایگزینی خانههای کوچک با ظرفیت ۱۲ تا ۱۵ نفر به جای مراکز توانمندی و توانبخشی تجمعی جهت معلولان ذکر کرد و گفت: در همین راستا نیز تاکنون دو مرکز شبه خانواده در شهرستانهای یزد و اردکان برای معلولان بالای ۱۴ سال خفیف تا متوسط راهاندازی شده است.
وی از فعالیت ۷۵ مرکز توانبخشی در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۸ بخش مراقبتی شبانه روزی در سطح استان یزد به امور جامعه هدف سازمان بهزیستی خدمت رسانی میکند.
عطابخش عمدهترین علت بروز معلولیتها در استان را سوانح و حوادث خواند و گفت: خوشبختانه اقدامات پیشگیرانه خوبی در قالب غربالگری ژنتیک برای جلوگیری از بروز معلولیتها در استان صورت گرفته اما با توجه به افزایش شاخص امید به زندگی و افزایش سالمندان در استان نمیتوان از کاهش نرخ شیوع معلولیت در استان سخن گفت ولی در مجموع میتوان با استناد به آمار ۱۰ درصدی معلولیت در جوامع پیشرفته، اذعان کرد که نرخ شیوع معلولیت در استان یزد معادل کشورهای پیشرفته بوده و حداقل ثابت نگه داشته شده است.
انتهای پیام/د/ی