سرگردانی ۱۱۰۰۰ متقاضی شناسنامه ایرانی در خراسان رضوی
محمدتقی هاشمی در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد بابیان اینکه تاکنون بیش از ۱۱ هزار درخواست برای صدور شناسنامه فرزندان حاصل از مادر ایرانی و پدر خارجی داشتیم، اظهار کرد: تاکنون ۴ هزار و ۸۹۷ خانوار(برخی دارای دو یا سه فرزند) مادر ایرانی را برای دریافت شناسنامه ایرانی به مراجع مربوطه معرفی کردیم.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی اعلام کرد: پاسخهای مثبت ثبتاحوال به استعلامات ما سه هزار و ۴۰ مورد مثبت بوده و تعداد استعلامی که هنوز به ما اعلامنشده هزار و ۶۸۸ مورد است بهاینترتیب تاکنون حدود ۴۰۰ جلد شناسنامه را تحویل درخواستکنندگان دادهایم و مابقی در پیچوخم کارهای اداری است.
وی بابیان اینکه منتظر مراجع امنیتی برای تائید استعلامات هستیم تا روند صدور شناسنامه را ادامه دهیم، تکمیل کرد: از این تعداد خانوار برخی دو یا سه فرزند دارند و ثبتاحوال و مراجع امنیتی باید ایرانی بودن این مادران را تائید کنند تا بتوانیم روند کار صدور شناسنامه را به سرانجام برسانیم.
هاشمی افزود: به دستگاههای امنیتی برای این میزان معطلی حق میدهم چراکه موضوع تابعیت بسیار پیچیده بوده و آنها کاری بسیار حجیم و سختی را پیش رو دارند؛ ما در اداره کل اتباع فقط کارهای شکلی صدور شناسنامه را انجام میدهیم.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی بابیان اینکه اداره ما ۲۴ دفتر در سطح شهر دارد و قطعاً سرعت و ظرفیت ما بیشتر از مراجع امنیتی است، ادامه داد: افرادی که برای دریافت شناسنامه به ما مراجعه میکنند را به دفاتر خدمات اشتغال معرفی میکنیم تا پرونده آنها تشکیل شود، پرونده کامل برای ما میآید و آن را برای دو مرجع امنیتی که قانونگذار معرفی کرده است، ارسال میکنیم و پس از اعلام استعلام از سوی مراجع امنیتی، به ثبتاحوال دستور صدور شناسنامه را میدهیم.
وی در خصوص دلیل طولانی بودن روند صدور شناسنامه برای فرزندان اتباع که مادران ایرانی دارند، متذکر شد: روند تائید از سوی دو مرجع امنیتی طولانی است، بررسی سوابق متقاضیان زمانبر است، زمان صدور شناسنامه را از آنجا که بستگی به مراجع امنیتی دارد نمیتوان تعیین کرد اما با سازوکار جدیدی که مراجع امنیتی در حال پیگیری آن هستند، این روند سرعت پیدا میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس، بحث اولیه در مورد اعطای تابعیت به فرزندان دارای مادر ایرانی و پدر غیر ایرانی به سال ۸۵ و مجلس هفتم بازمیگردد،این طرح در دورههای هشتم و نهم مجلس تغییراتی پیدا کرد و درنهایت توسط شورای نگهبان رد شد.
در سال ۹۷ دولت دوازدهم لایحهای را به مجلس فرستاد تا بهموجب آن فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیر ایرانی بتوانند شناسنامه ایرانی دریافت کنند.
این لایحه موافقان و مخالفانی داشت و هرکدام استدلالهای خاص خود را داشتند تا آنکه سرانجام شورای نگهبان آن را در مهرماه سال ۹۸ تصویب کرد و درنهایت ۱۳ خردادماه ۱۳۹۹ آییننامه اعطای تابعیت ایران به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی برای اجرا به وزارتخانههای کشور، اطلاعات و امور خارجه و معاونت حقوقی رئیسجمهوری ابلاغ شد و بعدازآن هیئتوزیران در اجرای قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، آییننامه اجرایی نحوه اعطای تابعیت به افراد مشمول این قانون را تصویب کرد.
بر اساس این آییننامه، هر زن ایرانی که با مرد غیر ایرانی ازدواجکرده و درنتیجه این ازدواج، دارای فرزند زیر ۱۸ سال باشد و هر فردی که از مادر ایرانی و پدر غیر ایرانی متولدشده و بیش از ۱۸ سال تمام داشته باشد میتواند متقاضی اعطای تابعیت برای فرزندش باشد.
انتهای پیام/ ۷۰۰۷۴