مازندران

سرشاخ شدن ۲۲ پهلوان و سرپهلوان جویباری در مسابقه لوچو/جوایز این کشتی‌گیران گوسفند است + فیلم

خبرگزاری recive مازندران ـ سرویس ورزشی| یکی از کشتی‌های سنتی معروف کشور، لوچو مازندرانی است؛ ورزشی که از قدیم‌الایام در این منطقه برگزار می‌شده است که برخی این ورزش را به جشن پایان شالی‌کاری و برخی دیگر آن را جشنی برای تیرگان می‌دانند.

کشتی لوچو ورزش سنتی و باستانی استان مازندران است که به ورزش پهلوانی لوچو نیز شهرت دارد و از دوران بسیار دور، جایگاهش را در فرهنگ و باورهای ارزشی مردم مازندران تثبیت کرده است.

این مسابقه بومی طرفداران زیادی در بخش‌های مختلف استان مازندران دارد و یکی از کشتی‌های محلی است که عموما بعد از برداشت شالی برگزار می‌شود.

لوچو از دو کلمه هم‌وزن لو و چو ترکیب شده است که هر یک دارای معنی جداگانه است. لو به معنی لبه و کنار چیزی و واژه چو به معنی چوب است. لذا لوچو به لبه چوب اطلاق می‌شود.

مسابقه کشتی سنتی لوچو گرامیداشت  مرحوم پهلوان مهرداد در روستای تاریخی آذان جویبار برگزار شد.

در این مسابقه یک پهلوان و ۶ سرپهلوان با هم به رقابت پرداختند که در نهایت به سه سر پهلوان و هشت پهلوان برتر با اهدای جوایز و گوسفند تجلیل شد.

 

 

ورزش پهلوانی از دوران بسیار دور، جایگاهش را در فرهنگ و باورهای ارزشی مردم مازندران تثبیت کرده است.

در کشتی لوچو احترام به پیشکسوت و ریش‌سفیدان حرف نخست را می‌زند و  به ‌طور معمول آنان هستند که مقدمات این مسابقه را فراهم می‌کنند که به‌صورت پهلوانی و سرپهلوانی برگزار شده و به سرپهلوانان برتر یک راس گوسفند اهدا می‌شود.

 

 

انتهای پیام/۳۱۴۱/ج


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا