سارگپه مصدوم برای مداوا به پارک پردیسان منتقل شد
علیرضا عطایی رئیس اداره محیطزیست رباطکریم در گفتوگو با خبرنگار فارس در واکنش به ادعای یکی از شهروندان مبنی بر تماس با محیطزیست رباطکریم برای تحویل عقاب زخمی اظهار داشت: در گزارشهای اداره محیطزیست چنین تماسی ثبت نشده و پس از انتشار این خبر در رسانههای محلی شهرستان با پیگیریهای انجام شده با این فرد تماس گرفته شد و با هماهنگیهای لازم پرنده را از این فرد تحویل گرفتیم.
رئیس اداره محیطزیست رباطکریم در ادامه گفت: هر گزارشی که در سطح شهرستان اعلام شود و یا تماسی که با آتشنشانی برای نجات حیوانات صورت میگیرد که در چند ماه گذشته حیوانات مختلفی را به کمک آتشنشانی نجات دادیم ازجمله بزمجه، روباه و پلیکان، ما در اولین فرصت آن را تحویل میگیریم.
عطایی با بیان اینکه در شهرستان امکانات و فضای نگهداری حیوانات را نداریم، افزود: پس از بررسیهای لازم اگر قابلیت رهاسازی در طبیعت را داشته باشند با توجه به ماهیت و توپوگرافی منطقه و بومی بودن حیوانات را رهاسازی میکنیم اگر حیوان در اسارت بزرگشده و توانایی شکار طبیعی را نداشته باشد یا مشکل جسمی داشته و توانایی حرکت نداشته باشند که بتواند در طبیعت ادامه حیات دهند، ما این موارد را به اداره کل استان منتقل میکنیم یا باغ پرندگان یا به مرکز نگهداری حیوانات در لویزان یا پارک پردیسان تحویل میدهیم.
وی در ادامه تأکید کرد: موضوعی که در بحث پرندگان این روزها حساسیت ایجاد کرده بحث آنفلوانزا است اگر تماسی هم با هرکدام از ادارات ما گرفته میشود که پرنده بیمار است و علائم بیماری دارند قاعدتاً ما خودمان ترجیح میدهیم که کارشناس دامپزشک حضور داشته باشد که ما از بابت انتشار ویروس آنفوآنزا مشکل نداشته باشیم چون آنفلوانزا در پرندگان مهاجر و طیور وحشی خودش را نشان نمیدهد ولی وقتی به طیور اهلی منتقل میشود تلفات زیادی را منجر میشود که سالهای قبل هم شیوع پیداکرده بود.
عطایی تصریح کرد: پرندهای که توسط یکی از شهروندان پیدا و نگهداری شده بود از گونه سارگپه با جنسیت نر و بالغ بود که این پرنده پیش از ظهر امروز به پارک پردیسان تهران منتقل شد. سارگپه شباهت ظاهری زیادی به عقاب دارد.
رئیس اداره محیطزیست رباطکریم با اشاره به مجاورت رباطکریم و پرند با رودخانه شور که در سنوات گذشته محیط بکر طبیعی بود و در سالهای اخیر با توجه به عملیاتی شدن فرودگاه امام خمینی(ره) و افزایش تردد و تخلیه نخالههای ساختمانی در منطقه گفت: پرندگان بسیاری مانند حواصیل، غازهای وحشی و مرغابی وحشی که سنوات گذشته بهعنوان ایستگاه موقت در این منطقه چند روزی استراحت کرده سپس به منطقه دیگری برای زمستان گذرانی مهاجرت میکردند، دیگر به این منطقه نمی آیند.
عطایی با اشاره به اقلیم رباطکریم تصریح کرد: عقاب بهندرت در این مکان پیدا میشود و در سنوات گذشته اگر عقابی هم وجود داشت، عقاب خاکی بوده که در سنوات خیلی دور یافت میشده است و در شرایط فعلی وجود کبک و پرندگان سنگینوزن دلیجه و سارگپه متداول تر است. مواردی هم که گزارش میشود قالب ۷۰ الی ۸۰ درصد سارگپه است و عقاب نیست.
گفتنی است سارگپه پرندهای شکاری کوچکتر از عقاب با جثهای متوسط و بزرگ و توپُر، سری کوچک و گرد روی گردنی کلفت، بالهای پهن و دمکوتاه که رنگ پروبال بسیار متنوعی دارد.
انتهای پیام/