کردستان

زبان و ادبیات کُردی یکی از گنجینه‌های فرهنگی بسیار غنی است

زبان و ادبیات کُردی یکی از گنجینه‌های فرهنگی بسیار غنی است

به گزارش خبرگزاری recive از سنندج، اسماعیل زارعی کوشا در آیین تجلیل از نام آوران زبان و ادبیات کردی که در قالب گرامیداشت میراث معنوی ایرانیان در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، جایگاه زبان و ادبیات کُردی در ادبیات کشور را والا و رفیع اعلام کرد و اظهار داشت: باید تلاش کنیم با همت و حضور بزرگان، پژوهشگران و مفاخر کُرد آن را به جایگاه اصلی خود برسانیم‌. وی با اظهار امیدواری از اینکه برگزاری چنین همایش و برنامه‌هایی به رشد و بالندگی زبان کُردی به عنوان یکی از شاخص‌های اصلی هویت ایرانی منجر می‌شود چراکه اعتلا و توسعه یکپارچه گنجینه زبان و ادبیات کُردی موجب توسعه این فرهنگ غنی خواهد بود.

استاندار کردستان در ادامه، زبان و ادبیات، فرهنگ و آداب و رسوم کُردی را معدن و گنجینه ای ارزشمند توصیف کرد و افزود: غنا و قدمت علمی و ادبی که در منطقه کورده‌واری و در مجموعه مناطق کردنشین بوده را باید به درستی معرفی کنیم‌.

زارعی کوشا افزود: معتقدیم تاکنون دو نگرش مانع از آن شده که زبان و فرهنگ کُردی آنچنان که شایسته است معرفی شود،. یکی انکه توسعه زبان و فرهنگ کُردی رادر نفی زبان رسمی دنبال کرده که این نگرش برداشتی ناقص و نگرشی افراطی است و در نقطه مقابل این نگرش نیز یک نگاه تفریطی و مقابله نابخردانه مطرح است که هر نوع توجه به زبان و فرهنگ کُردی را معادل و مترادف نفی فرهنگ رسمی می داندکه این هم برداشتی نادرست است.

وی با بیان اینکه زبان موجودیت و هویت افراد است، عنوان کرد: هر نوع توجه به فرهنگ کُردی با بهره مندی از محضر اساتید و شعرای حوزه ادبیات کُردی و برنامه ریزی برای آنکه بتوانیم به خوبی و درستی این غنای فرهنگی دیار خود را به دنیا معرفی کنیم، وظیفه خطیر همگان است.

مرکز کردستان شناسی دانشگاه کردستان به عنوان نهادی ادبی که تا کنون خدمات خوب و ارزشمندی در شناسایی ادبا و پژوهشگران کُرد و معرفی آنان به دنیا و همچنین گسترش و توسعه فرهنگ غنی کُردی انجام داده است از دیگر مباحثی بود که استاندار کردستان در این آیین به آن اشاره کرد و گفت: آرزومندیم این مسیر با قوت ادامه داشته باشد.

زارعی کوشا در ادامه به اهمیت معرفی آداب و رسوم و زبان شیرین کُردی به کشور عزیزمان و خارج از مرزها تاکید کرد و افزود: با افتخار در این راه ثابت قدم هستم.

وی با بیان اینکه روز جهانی لباس کُردی فرصتی برای معرفی قوم کُرد و اعتلای این هویت بومی است، خاطرنشان کرد: اسفند ماه سال گذشته در روزی که به نام لباس کُردی نامگذاری شده است برای اولین سال توصیه کردیم یک روز تمامی مسئولان و کارمندان و هر آن کس به مردم خدمت می‌کند، با لباس کُردی سرکار خود حاضر شوند و به این موضوع اهتمام داشته باشند و این امر فرصتی فراهم کرد که نشان دهیم همه از بزرگ و کوچک با همدلی و برادری به لباس و پوشش خود ارادت داریم و به این لباس فاخر که نماد و نشانه‌ فرهنگ کُردی است، افتخار می‌کنیم.

بر اساس این گزارش؛ مراسم گرامیداشت میراث معنوی ایرانیان، نام آوران زبان و ادبیات کُردی با هدف تجلیل از خدمات ارزشمند ادبا، نویسندگان و شاعران کُردی که به میراث معنوی ایرانیان و زبان کردی خدمت و همچنین به معرفی زبان و ادبیات غنی این مرز و بوم به نسل‌های آینده کمک کرده‌اند،در دانشگاه کردستان برگزار شد. این همایش در ۱۲ محور اصلی از جمله شعر، رمان، نقد، ادب، آموزش و ادبیات کودکان با حضور ۱۵ داور داخلی و خارجی برگزار و از قریب به ۱۰۰ نفر از مفاخر زبان و ادبیات کردی تجلیل شد.

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا