سلامت

رژیم غذایی گیاهی علاج میگرن است

به گزارش  ساینس، در حالی که درمان‌های موقتی مانند زولمی تریپتان و توپیرامات برای تسکین میگرن وجود دارد، مطالعات مختلف نشان می‌دهد رژیم غذایی یک عامل موثر در کنترل بیماری است.

محققان در مطالعات قبلی اثر محرک‌ های مختلف غذایی روی شدت میگرن را بررسی کردند. مواد غذایی تحریک کننده میگرن شامل انواع ترشیجات، انواع مخمر، انواع ادویه، انواع غذاهای کنسرو شده، نوشابه‌های انرژی زا، مقادیر زیاد کافئین، کاکائو، پنیر چدار، ماهی دودی، سوسیس و کالباس، نوشابه، پیاز و مشروبات الکلی هستند.

مطالعات جدید نشان می‌دهد حذف این محرک‌ها و ورزش‌هایی مانند یوگا و مدیتیشن اثر چندانی بر کاهش شدت حملات میگرن ندارد.

بر اساس این مطالعات رژیم غذایی گیاهی غنی از سبزیجات برگ پهن مانند اسفناج و شاهی با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در کاهش علائم میگرن نقش دارند. آزمایش داوطلبان در این تحقیق نشان می‌دهد تبعیت از رژیم غذایی حاوی سبزیجات برگ پهن سطح بتاکاروتن را در خون افزایش می‌دهد.

سردردهای میگرنی به صورت دردهای ضربه‌ای و تپش‌دار در نقطه‌ای از سر توصیف می‌شوند و معمولا نیمی از مغز را در بر می‌گیرد. مدت زمان این درد بین ۴ تا ۷۲ ساعت است و زندگی فرد را مختل می‌کند.

معمولا افراد مبتلا به میگرن نسبت به صدا و نور حساس می‌شوند. رژیم غذایی، استرس و تغییرات هورمونی در میزان و شدت این بیماری نقش مهمی دارد.

با توجه به گزارش مرکز درد آتلانتا، موارد زیر در بروز دردهای میگرنی موثر هستند:
•    استرس ( ۸۰ درصد)
•    هورمون (۶۵ درصد)
•    بو (۴۴ درصد)
•    نور (۳۸ درصد)
•    دود (۳۶ درصد)
•    گرما (۳۰ درصد)
•    مواد غذایی تحریک‌کننده (۲۷ درصد)
طبق آخرین آمار انستیتو ملی سلامت، حدود یک میلیارد نفر سراسر دنیا به میگرن مبتلا هستند و تعداد مبتلایان زن چهار برابر مردان است.

نتایج این مطالعه در نشریه BMJ Case Reports منتشر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا