اخبار ورزشی

رویای والیبالیست‌های جوان محقق نشد/ موتوری که دیر روشن شد؛ بدشانسی و دیگرهیچ!

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، بیست‌ویکمین دوره رقابت‌های والیبال قهرمانی مردان زیر 21 سال جهان از یکم مهرماه آغاز شد و تیم‌های روسیه با 10 قهرمانی (چهار شوروی و 6 روسیه)، برزیل با چهار قهرمانی، لهستان با سه قهرمانی، بلغارستان یک قهرمانی و ایران (قهرمان 2019) که قبلا در سکوی نخست این رقابت‌ها قرار گرفته بودند، برای رسیدن به جام بیست و یکم با هم رقابت کردند.

تیم ملی والیبال جوانان ایران در آخرین مسابقه خود در این رقابت‌ها و در شهر صوفیه بلغارستان به مصاف کانادا رفت و با اقتدار این تیم را شکست داد تا به ششمین برد متوالی خود در این مسابقات دست یابد و با کسب رتبه نهم به کار خود در رقابت‌های جهانی سال 2021 پایان دهد. کانادا نیز با پذیرش شکست برابر ایران در جایگاه دهم قرار گرفت. شاگردان بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال جوانان ایران در ست سوم 27 بر 25 نتیجه را به کانادا واگذار کرد اما در ست‌های اول، دوم و چهارم به ترتیب با امتیازهای 25 بر 17، 25 بر 21 و 25 بر 15 به پیروزی رسیدند تا دومین برد سه بر یک خود را کسب کرده باشند.

این هشتمین دیدار تیم ایران در این رقابت‌ها بود و ملی‌پوشان جوان ایران در هفت مسابقه قبلی، چهار برد سه بر صفر برابر مراکش (دوبار)، مصر و تایلند و یک پیروزی سه بر یک مقابل کوبا کسب کردند. تیم ایران در دو بازی اول و دوم خود در این رقابت‌ها دو شکست سه بر دو مقابل بلژیک و آرژانتین تجربه کرد تا به رغم شایستگی از راه‌یابی به جمع هشت تیم برتر بازبماند.

تیم ایران عملکرد خوبی در این مسابقات داشت و به‌زعم اکثر کارشناسان اگر دو مسابقه نخست ایران اینقدر سخت نبود، احتمال حضور جوانان ایران در دیدار نهایی بسیار جدی بود. این در حالی است که تیم ایران در ادامه مسابقات نیز بازی جوانمردانه خود را ادامه داد و کسب شش برد متوالی بدون در نظر گرفتن موقعیت حریفان، گواهی بر این این ادعا است. بنابر این نداشتن تجربه قهرمانی آسیا و دیدارهای بین المللی، گروه سخت ایران در مرحله گروهی و فرمول بی‌رحمانه این رقابت‌ها از جمله دلایل صعود نکردن جوانان ایران به جمع هشت تیم برتر است.

در تیم‌های پایه، کسب نتیجه و جام نباید هدف اصلی باشد در هر دوره از رقابت‌ها ترکیب تیم‌های شرکت کننده تا حدود بسیار زیادی دستخوش تغییر می‌شود. با این شرایط استفاده از عناوینی همچون مدافع عنوان قهرمانی شاید چندان درست نباشد، ضمن اینکه در تمام ادوار گذشته رقابت‌های جوانان جهان تنها تیم‌های برزیل و روسیه توانستند از عنوان قهرمانی خود دفاع کنند.

در این دوره از مسابقات ایراداتی هم در تیم ایران به چشم می‌خورد که نیاز است در ادامه راه اصلاح شوند؛ برخی از بازیکنان در حدو اندازه های تیم ملی نبودند و شاید در سال‌های آینده کمتر نامی از آنها شنیده شود، اما از سوی دیگر ستاره هایی هم در ترکیب تیم بودند که درخشیدند و از همین حالا خود را به تیم ملی بزرگسالان نزدیک کردند. 

موضوع دیگر این است که کمیته فنی تصمیم گرفت تا بهروز عطایی همزمان هدایت تیم ملی بزرگسالان و جوانان ایران را برعهده داشته باشد. اعضای این کمیته که معمولاً در ناکامی‌ها از دسترس خارج می‌شوند یک بار دیگر سنت‌شکنی نکرده و مخفی شدند. این در حالی است که پس از کسب عنوان قهرمانی ایران در آسیا با هدایت بهروز عطایی هر روز می‌شد اظهارات آنها را در رسانه‌های مختلف دید و خواند. واقعیت این است که در والیبال روز جهان و در دنیای حرفه‌ای مسئولیت هدایت همزمان تیم ملی بزرگسالان و جوانان به یک سرمربی داده نشده است، اما در ایران شاهد این پدیده بودیم؛ پدیده‌ای که ناکامی تیم جوانان را در مسابقات جهانی را به همراه داشت. 

محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال  در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، درمورد نتایج تیم والیبال جوانان در رقابت‌های قهرمانی جهان اظهار داشت: در 15 سال گذشته والیبال ایران در رده های مختلف عناوینی متفاوتی کسب کرده است. برای ما و همه اهالی والیبال مهم این است که تیم جوانان خروجی زیادی برای تیم بزرگسالان داشته باشد. اکثر کشورهای مطرح و صاحب سبک جهان به تیم‌های خود در رده های پایه نگاه قهرمانی ندارند و به دنبال بازیکن‌سازی هستند.

وی با بیان اینکه وقتی با اختلاف 2 امتیاز بازنده بازی می‌شویم نمی‌توان نقش سرمربی را پررنگ دانست، گفت: کادر فنی متشکل از نفرات متعددی است که در تمام لحظات این بازیکنان را زیرنظر داشتند. قطعاً ما هم دل‌مان می‌خواست تیم روی سکو برود، اما اجازه بدهید یک مثال بزنم. تیم ایران در سال 2007 و 2017 قهرمان جهان شد، اما قهرمانی سال 2017 بیشتر به اهالی والیبال چسبید، چراکه ستاره‌های زیادی از آن نسل به تیم ملی بزرگسالان راه پیدا کردند، اما از نسل سال 2007 تنها فرها قائمی توانست چند سال در تیم ملی بازی کند.

رئیس فدراسیون والیبال افزود: از اینکه تیم جوانان با بدشانسی نتوانست به جمع 8 تیم برتر صعود کند ناراحتیم، اما منتظر می‌مانیم تا ببینیم چند بازیکن شایستگی حضور در تیم بزرگسالان را پیدا می‌کنند. اینکه تیم به جمع برترین‌ها صعود نکرده ایرادی ندارد؛ ما در رده نوجوانان روی سکوی جهانی رفتیم و در رده بزرگسالان به افتخار بزرگی رسیدیم و قهرمان آسیا شدیم. حالا در رده جوانان شانس با ما یار نبود و فکر می‌کنم این فراز و فرودها امری طبیعی باشد، چراکه سخت است که یک کشور در تمام رده‌ها بتواند روی سکو برود.

داورزنی عنوان کرد: یک تفاوت بزرگ هم بین تیم ایران و سایر تیم‌ها در مسابقات قهرمانی جوانان جهان وجود داشت. تیم‌های اروپایی در رقابت‌های قهرمانی اروپا حضور پیدا کرده بودند، اما در آسیا این مسابقات برگزار نشد. کرونا دست ما را بسته بود و در واقع شرایط برای قاره‌های مختلف در رقابت‌های قهرمانی جهان یکسان نبود. اگر شرایط برگزاری اردوی تدارکاتی را داشتیم قطعاً نتایج تیم ایران فرق می‌کرد. ضمن اینکه در والیبال قحط‌الرجال نیست، اما اگر گزینه دیگری برای هدایت تیم جوانان انتخاب می‌کردیم حضور بازیکنان مشترک می‌توانست چالشی جدی برای تیم‌ها ایجاد کند. با این شرایط دلیل نتایج تیم جوانان حضور بهروز عطایی نبود، بلکه عدم بازی تدارکاتی و عدم حضور به موقع بردیا سعادت بود.

انتهای پیام/


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا