همدان

رونمایی از 6 اثر از نویسندگان بومی تویسرکان

به گزارش خبرگزاری فارس از تویسرکان، ظهر امروز طی مراسمی جشن پنجاه و هفتمین سال تاسیس اولین کتابخانه عمومی استان همدان، کتابخانه شهید مدنی در قالب برنامه‌های متنوع با حضور نماینده مردم تویسرکان در مجلس، فرماندار و امام جمعه این شهرستان و مدیرکل اداره کتابخانه‌های عمومی در هفته کتاب و کتابخوانی در سالن فردوسی برگزار شد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان تویسرکان با اشاره به پنجاه و هفتمین سالگرد تاسیس اولین کتابخانه عمومی استان همدان در تویسرکان، اظهار کرد: ۹ باب کتابخانه عمومی با ۱۷ کتابدار به جامعه هدف خود در تویسرکان خدمات ارائه می‌دهد.

مهدی کریمی با اشاره به موفقیت‌های سال‌های اخیر با تلاش جامعه فرهنگ‌دوست در این شهرستان، قدیمی‌ترین کتابخانه استان، ادامه داد: کتابخانه عمومی «شهید مدنی» سال ۴۲ توسط یحیی سلیمی تاسیس شد، مرحوم سلیمی اولین کتابدار شهرستان تویسرکان نیز هستند.

وی با تقدیر از تلاش‌های نماینده مردم تویسرکان در مجلس برای احداث کتابخانه عمومی روستای سید شهاب گفت: کتابخانه روستای اشترمل نیز با پیگیری‌های دکتر مفتح توسط بانک پاسارگاد احداث می‌شود.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان تویسرکان ضمن تشکر از زحمات فرماندار، از اهدای ۸۰۰ نسخه کتاب توسط سید رسول حسینی، فرماندار این شهرستان به کتابخانه‌های عمومی خبر داد.

عبدالله آقایی از اعضای پیشکسوت کتابخوانی، این برنامه را نشان از اهمیت کتاب و مطالعه برای مسوولان این شهرستان دانست و به معرفی کتاب «خاطرات ایران» به نویسندگی ایران ترابی از اهل تویسرکان پرداخت.

وی با اشاره به اینکه این بانو اولین مامای شهرستان تویسرکان و در سال‌های ۵۴ و ۵۵ در روستای کارخانه مشغول به پرستاری بود افزود: بانو ترابی اوایل سال ۵۷ در اوج انقلاب به علت اینکه تحت تعقیب ساواک بود به تهران رفت و تا پایان جنگ به عنوان یک پرستار بسیجی به عنوان یکی از یاران شهید چمران خدمت کرد.

تویسرکان یکی از شهرستان‌های برتر فرهنگی استان است

این عضو پیشکسوت فعال کتاب و کتابخوانی با اشاره به نشر کتاب «خاطرات ایران» حدود هشت سال پیش، اولین کتابخانه عمومی استان همدان کتابخانه «شهید مدنی» را یکی از افتخارات شهرستان تویسرکان عنوان کرد.

فرماندار شهرستان تویسرکان هم با اشاره به اینکه طبق مطالعات دانشگاه بوعلی، تویسرکان یکی از شهرستان‌های برتر فرهنگی استان است اظهار کرد: اولین کتابخانه قدیمی استان همدان و اولین کتابخانه تخصصی غرب کشور در تویسرکان از افتخارات این شهرستان هستند.

سید رسول حسینی با اشاره به جایگاه و اهمیت مطالعه کتاب و کتابخوانی گفت: متاسفانه امروز مطالعه و به رشته تحریردرآوردن کتاب سخت‌ترین کار شده است اما اخذ مجوز «فیفا» به آسانی انجام می‌شود امیدواریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت به این مهم نهایت دقت و توجه را داشته باشد.

امام جمعه تویسرکان هم در جشن بیش از نیم قرن تلاش کتابخانه‌های عمومی، کتاب را معجزه جاوید پیامبر(ص) دانست و تاکید کرد: در دین مبین اسلام بر علم‌آموزی بسیار سفارش شده است، می‌طلبد همه در عرصه کتاب و کتابخوانی اهتمام ویژه داشته باشیم.

حجت الاسلام مرتضی موحدی شهرستان تویسرکان را دیار مولفان و شخصیت‌های بزرگی خواند که آثاری فاخر از خود به جامعه تقدیم کردند و بیان کرد: این بزرگان و آثار ارزشمند آن‌ها برای شهرستان یک سرمایه ارزشمند است.

وی با اشاره به استقبال بسیار خوب از کتابخانه‌های عمومی پس از ایجاد شرایط زرد کرونا در شهرستان گفت: این امر نشان از علاقه و توجه مردم شهرستان به ویژه نوجوانان و جوانان کتاب و کتابخوانی دارد.

افتتاح ۹ باب کتابخانه عمومی در استان همدان

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: فعالیت‌های کتابخانه‌ها با وجود کرونا متوقف نشد بلکه در فضای مجازی به شیوه‌های مختلف در سطح استان همدان با تلاش همکاران به خوبی انجام شد.

عاطفه زارعی با اشاره به اجرای بیش از ۱۰ هزار برنامه در کتابخانه‌های عمومی استان همدان از سال گذشته تاکنون گفت: بیش از یک‌هزار برنامه فرهنگی در هفته کتاب و کتابخوانی در ۱۱۸ باب کتابخانه عمومی استان همدان انجام شده است.

 وی با اشاره به اجرای بیش از ۱۴۰ برنامه در هفته کتاب و کتابخوانی، از افتتاح ۹ باب کتابخانه عمومی در استان همدان از سال گذشته تاکنون خبر داد.

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان همدان با تقدیر از زحمات نماینده مردم تویسرکان در مجلس در خصوص توسعه زیرساخت‌ها بیان کرد: بهره‌برداری از کتابخانه سید شهاب در سال گذشته و احداث کتابخانه دیگری در سال ۱۴۰۱ با پیگیری‌های ایشان افتتاح خواهد شد.

وی با اشاره به مجهز شده ۷۵ کتابخانه عمومی به وای فای رایگان، از استقبال خوب جشنواره رضوی با وجود ویروس کووید ۱۹ سخن به میان آورد و یادی از نقش پررنگ کتابخانه‌های عمومی تویسرکان و برگزیده شدن دو عضو کودک و نوجوان این شهرستان در جشنواره ملی « دوست من کتاب» کرد.

وی انجام همه اقدامات و خدماتی در کتابخانه‌های عمومی را نتیجه هم افزایی همه دستگاه‌ها و دوستداران کتاب و کتابخوانی عنوان کرد و گفت:این هم افزایی‌ها باعث توسعه زیرساخت‌های فرهنگ می‌شود.

این برنامه با رونمایی از ۶ کتاب، اثر نویسندگان بومی ادامه پیدا کرد؛ رونمایی کتاب «خادمان قرآن در تویسرکان» اثر محمود صلواتی، کتاب «تا به سرچشمه خورشید» اثر مرتضی شوشتری، کتاب «روزهای دلتنگی» اثر بهنام جهانی، کتاب «رضایت زوجین در ازدواج» اثر فائزه مقدسی و زهرا الوندی، کتاب «فرهنگ عمومی فرسفج» اثر اصغر بیات و کتاب «بمان و پیش از آنکه باد بیاد بگو» اثر کیمیا بصیری.

سپس ۱۵ نفر از خادمان، اهداکنندگان و پیشکسوتان عرصه کتاب و کتابخوانی شهرستان تویسرکان تقدیر شدند؛ در بخش خادمان برتر فرهنگی کتابخانه‌ها محمد نوروزی، ابراهیم طاهرزاده و حاج صدرالله فتحی و اهداکنندگان کتاب سید رسول حسینی، فرماندار، محمد موسوی، خلیل‌الله بیات مورد تقدیر قرار گرفتند.

تجلیل از «ایران ترابی» به عنوان پرستار بسیجی تویسرکان در هشت دفاع مقدس، خانواده مرحوم یحیی سلیمی به عنوان اولین کتابدار و عزیز الله اعتماد، سعید فراهانی و عبدالمحمد سعادتی به عنوان پیشکسوتان عرصه کتاب و کتابخوانی هم در برنامه بیش از نیم قرن تلاش کتابخانه‌های تویسرکان انجام شد. 

انتهای پیام/89010


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا