راهاندازی سه اقامتگاه بومگردی در تویسرکان

اسحاق ترکاشوند امروز در گفتو گو با خبرنگار فارس در تویسرکان با اشاره به فعال بودن دو اقامتگاه بومگردی در این شهرستان اظهار کرد: اولین اقامتگاه بومگردی تویسرکان به نام «دهبنه» در باغات گزندر منطقه سرابی در مساحت یک هکتار و زیربنای ۱۵۰ متر مربع، با سرمایهگذاری ۷۰۰ میلیون تومان و ظرفیت ۲۰ نفر راهاندازی شد.
وی از اهداف اقامتگاههای بومگردی را پاسداشت فرهنگ بومی و سنتی و توانمندسازی دانست و افزود: دومین اقامتگاه بومگردی تویسرکان به نام «خانه سادات» در زمینی به مساحت ۲۰۰ مترمربع با یکمیلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی و اشتغالزایی برای سه نفر در روستای آرتیمان خدماتدهی دارد.
رئیس میراث فرهنگی،گردشگری، صنایع دستی شهرستان تویسرکان با اشاره به اینکه راهاندازی سه اقامتگاه بومگردی دیگر در تویسرکان در دست اقدام است گفت: اقامتگاه بومگردی آرتیمان هفته گردشگری در زمینی به مساحت ۴۰۰ متر مربع با سرمایهگذاری ۸ میلیارد تومان و پیشبینی اشتغالزایی برای ۲۰ نفر کلنگزنی شد.
وی در ادامه به فعالیت سه سفرهخانه سنتی فعال دارای مجوز فعالیت از سوی اداره میراث فرهنگی در تویسرکان اشاره کرد و افزود: سفره خانه سنتی «صاحبدلان» در روستای حاجیآباد در زمینی به مساحت ۲۷۶ متر مربع با سرمایهگذاری ۲ میلیارد تومان و اشتغالزایی مستقیم برای چهار نفر مردادماه امسال افتتاح شد.
ترکاشوند با اشاره به اینکه کاربری سفره خانه سنتی«صاحبدلان» در گذشته خانه مسکونی بوده است یادآور شد: امروز این سفره خانه ضمن ارائه خدمات به مسافران و مهمانان، موزهای از لوازم خانگی قدیمی مورد استفاده مردم روستا را هم به نمایش گذاشته است.
وی از ثبت ۲۰ اثر فرهنگی و تاریخی شهرستان تویسرکان طی دو سال اخیر در فهرست آثار ملی کشور خبر داد و با اشاره به اینکه مجموع این آثار در بخشهای میراث ناملموس، طبیعی، صنعتی و غیر منقول ثبت شدند گفت: دو اثر قنبرخوانی و مربای گلزرد مهرماه امسال در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان تویسرکان در ادامه از حضور ارزیابان یونسکو پنجشنبه ۲۹ مهرماه در کاروانسرای شاه عباسی فرسفج خبر داد و گفت: ارزیابان یونسکو از اوایل مهر ماه امسال به منظور بررسی وضعیت ۵۶ کاروانسرا برای ثبت جهانی وارد کشور شدند.
وی کاروانسرای شاه عباسی را متعلق به دوره صفویه در مساحت ۴ هزار متر مربع دانست که دارای برج و باروهایی در چهارگوشه است افزود:کاروانسرا با تلاش میراث فرهنگی مرمت و امروز میزبان مهمانان و مسافرانی از اقصی نقاط کشور و حتی گردشگران خارجی است.
انتهای پیام/89010