رئیس سازمان بازرسی: بسترهای فسادزا به مدیران دستگاههای اجرایی معرفی شدهاند
به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در آئین چهلمین سالروز تأسیس سازمان بازرسی کل کشور طی سخنانی با بیان اینکه نظارت بر حسن انجام امور در کشور مهمترین مأموریت سازمان بازرسی کل کشور است، اظهار کرد: مطالبهگری و پیگیری انجام وظایف دستگاههای اجرایی و همچنین مطالبهگری از همه کسانی که در دستگاههای اجرایی وظایف نظارتی بر عهده دارند، از جمله وظایف سازمان بازرسی کل کشور است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور، تقدم نظارت بر اقدامات دستگاههای اجرایی را یکی از رویکردهای این سازمان عنوان کرد و گفت: ما از این طریق باید دستگاههای مختلف را در خصوص وظایفشان به جهت جلوگیری از تخطی از قانون آگاه کنیم.
حجتالاسلام درویشیان ارسال هشدارهای به موقع و ضروری در مواقعی که تصمیم خلافی در حال اتخاذ شدن است یا قبلاً گرفته شده است را دیگر رویکرد سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد و افزود: طی ۵۰ روز اخیر نیز به مدیران جدید دستگاههای اجرایی هشدارهای لازم در همان ابتدای کار داده شد و همچنین بسترهای فسادزا در دولت نیز به آنها معرفی شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه این سازمان در بحث شناسایی بسترها و گلوگاههای فساد در کشور، گزارشی را تهیه کرده که در حال اهدا به رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت است، گفت: در این گزارش راهها و پیشنهادات برونرفت از گلوگاههای فساد نیز آورده شده است.
درویشیان با بیان اینکه ۵۰ درصد از برنامههای سازمان بازرسی کل کشور پیرامون مسائل محوری و اصلی کشور طراحی شده و در حال اجراست، از پیگیری جدی این سازمان برای افزایش نظارتها و بازرسیهای هوشمند و الکترونیک بر دستگاههای اجرایی خبر داد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور استفاده از همه ظرفیتهای قانونی پیش بینی شده برای این سازمان نظیر استفاده از نظارتهای همگانی و بازرسان افتخاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: هماکنون بیش از چند هزار بازرس افتخاری در سطح کشور وجود دارد که تعداد قابل توجهی از این افراد فعال هستند و بخشی از گزارشهای دریافتی درخصوص فساد از ناحیه همین بازرسان افتخاری است.
حجتالاسلام درویشیان شناسایی مدیران پاکدست، شجاع و قانونمند و همچنین معرفی و تشویق آنها را از دیگر رویکردهای سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر پیگیری تحقق ماموریتهایی که در سند تحول قوه قضائیه بر عهده این سازمان گذاشته شده نیز تاکید کرد و گفت: یکی از این مأموریتها، پیش بینی سامانه تکالیف دستگاههای اجرایی و رصد تکالیف انجام شده یا انجام نشده است که با جدیت پیگیر آن هستیم.
حجتالاسلام درویشیان همچنین واکنش سریع سازمان بازرسی کل کشور نسبت به موضوعاتی که در افکار عمومی و فضای مجازی مطرح شده و در حیطه صلاحیت و اختیارات این سازمان است را از دیگر رویکردهای سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد.
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به تعامل خوب و مثبت این سازمان با مجلس شورای اسلامی گفت: نظرات تخصصی و مشورتی اعضای سازمان بازرسی کل کشور همواره در کمیسیونهای مجلس مطرح میشود و مورد استقبال نمایندگان قرار میگیرد
حجتالاسلام درویشیان همچنین به بیان آماری از اثربخشیهای غیرمالی سازمان بازرسی کل کشور در سال گذشته و ۶ ماهه نخست امسال پرداخت و گفت: ۲ هزار و ۱۶۷ مورد اجرای صحیح قوانین و مقررات، ۳ هزار و ۱۴۵ مورد اصلاح فرآیندها، روشها و بهبود امور، ۶۲۹ مورد اصلاح مقررات، آئیننامه و بخشنامهها، ۴۷ مورد ارسال مصوبات خلاف قانون دستگاههای اجرایی به دیوان عدالت اداری و ابطال این مصوبات، ۱۱۲ مورد اصلاح یا فسخ قرارداد و ۲۹۶ مورد لغو یا تجدید مناقصه یا مزایده، بخشی از اقدامات اثربخش غیرمالی سازمان بازرسی کل کشور طی یک سال و نیم گذشته بوده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور مجموع اقدامات اثربخش مالی این سازمان در یک سال و نیم گذشته را بالغ بر ۵۱ هزار میلیارد تومان یا یک میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: با تلاشهای سازمان بازرسی کل کشور در یک سال و نیم گذشته از تغییر کاربری بالغ بر ۳ میلیون مترمربع از اراضی جلوگیری شده است.
انتهای پیام/