دولت درصدد تعدیل قیمت و کوتاه کردن دست دلالان/ حذف ارز ترجیحی مشکلی ایجاد نمیکند
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، علیرضا قاسمیفرزاد ظهر امروز و در جلسه کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار استان، ضمن تقدیر از اعضا و دستاندرکاران این ستاد اظهار کرد: با توجه به تغییراتی که در ارز ترجیحی، صورت گرفته، در طول چند سال گذشته تغییراتی نیز در قیمت کالاهای اساسی به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم هیچگونه برنامهای در راستای افزایش قیمت گندم، آرد و دارو ندارد افزود: با توجه به سیاستهایی که دولت سیزدهم در پیش گرفته، افزایش قیمت در کالاهای گندم، آرد و دارو در سال جاری و سال آینده انجام نخواهد گرفت.
استاندار همدان حذف ارز ترجیحی توسط دولت سیزدهم را در نتیجه سوء مدیریتهای دولت قبل و مشکلات سامانه عنون کرد و گفت: حذف ارز ترجیحی، مشکل خاصی برای مردم به ویژه کشاورزان و دامداران ایجاد نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه پیش از این به علت عدم تثبیت قیمتها، نهادههای دامی به دست کسانی که جوجهریزی میکردند و یا گلهدار بودند نمیرسید افزود: دولت در تلاش است تا از طریق کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار در سطح ملی، با تعدیلی که در قیمتها ایجاد میکند، تعادل و ثباتی به بازار بدهد و دست دلالان را کوتاه کند.
قاسمیفرزاد با اشاره به اینکه پیش از این با وجود اینکه دولت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی پرداخت میکرد؛ اما تولیدکننده رضایت نداشت و گلهمند بود اظهار کرد: در کالاهای اساسی چون مرغ، تخممرغ، گوشت و شیر نیز جهش قیمت رخ نخواهد داد.
وی با بیان اینکه وقتی قیمتها متعادل و ثابت شود، هم دست دلالان کوتاه میشود و هم جلوی گرانفروشی و طمع افراد سودجو گرفته خواهد شد گفت: دولت به دنبال هدفمند کردن یارانههایی است که به صورت غیرمستقیم پرداخت میکند و حدود ۶۰ میلیون نفر از یارانههای دولتی بهرهمند خواهند شد.
استاندار همدان در ادامه با بیان اینکه فرمانداران کنترل و نظارت جدی بر جوجهریزی و جذب مازاد آن داشته باشند گفت: با توجه با قرار گرفتن در آستانه سال جدید و ماه رمضان، فرمانداران شهرستانهای دهگانه، نظارت و کنترل خود بر بازار را تشدید کنند.
وی با اشاره به اینکه تعزیرات توجه ویژهای در تامین نیروهای انسانی خود در شهرستانها داشته باشد افزود: برای اثربخشی کنترل و نظارتها، گشتهای انفرادی موثر نیست، بلکه گشت مشترک میتواند اساسی و اثرگذار باشد.
قاسمیفرزاد با تأکید بر اینکه جهاد کشاورزی و پشتیبانی امور دام با همکاری همدیگر، میزان سرانه مصرف مرغ استان را برآورد کنند گفت: با توجه به گزارشهای موجود، مصرف مرغ در استان همدان، روزانه بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ تن است.
وی با بیان اینکه پشتیبانی امور دام استان، خرید تضمینیِ مازاد تولید مرغ استان را انجام و در مواقع ضروری به بازار تزریق کند تا هم مصرفکننده و هم تولیدکننده آسیب نبیند گفت: برای ایجاد رقابت، کارخانجاتی که آرد با کیفیت تولید میکنند، تشویق شده و سهمیه آرد آنها نیز افزایش یابد.
استاندار همدان با اشاره به اینکه کارخانجاتی که آرد آنها کیفیت ندارد، باید نسبت به تعمیر تاسیسات و تجهیزات خود اقدام کنند اظهار کرد: شورای آرد و نان در زمینه قیمت حمل و نقل آرد و هزینه آن بررسیهای لازم را انجام دهد تا در حق نانواییها اجحافی صورت نگیرد ضمن اینکه قیمت تمام شده حمل و نقل هر گونی آرد در استان، از مبدا تا مقصد قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه ۵۳۰ تن سهمیه برنج خارجی استان است، بر اساس سهمیههای مورد نظر در بین شهرستانها توزیع شود گفت: پشتیبانی امور دام و غله نسبت به ذخایر خود مراقبتهای کامل را داشته باشند.
انتهای پیام/ 3140/