همدان

درخواست بیماران «MS» همدان: «نشاط» را از ما نگیرید، نگران‌ترمان نکنید

خبرگزاری فارس ـ همدان، چند سالی است بیماران مبتلا به «MS» دغدغه مراجعه به بیمارستان‌های عمومی را ندارند تا برای بیماری خاص خود درگیر مشکلات دیگر شوند؛ اما چند روزی است تصمیم گرفته شده تا بستری این بیماران از کلینیک نشاط به بیمارستان بعثت منتقل شود و این موضوع باعث نگرانی‌هایی شده چراکه بیماران، این کلینیک را محیطی آرام، سالم و به دور از استرس و هیاهوی بیمارستانی و در شرایط فعلی خطرات کرونا می‌دانند.

برخی از بیماران نسبت به این مسئله گلایه‌هایی داشتند و خواستار انعکاس موضوع از طریق رسانه‌ها و رساندن پیام خود به گوش مسوؤلان و جلوگیری از این اتفاق بودند، به همین  خاطر سری به کلینیک نشاط زدیم و از نزدیک موضوع را جویا شدیم.

یکی از بیماران این کلینیک با بیان اینکه ما و تمام بیماران از خدمات کلینیک نشاط بسیار راضی هستیم، اظهار کرد: این مرکز اختصاص به بیماران «MS» دارد و بسیار تمیز و با چشم‌اندازی مناسب به بیمارانی که با مشکلات متعدد جسمی دست و پنجه نرم می‌کنند و به روحیه شاد احتیاج دارند، خدمات ارائه می‌دهد.

وی گفت: شاید عده‌ای بخواهند به بیمارستان بعثت مراجعه کنند اما آنچه اکثریت تمایل دارند این است که چنین فضایی مناسب در کلینیک نشاط از بین نرود و مجبور نشوند به بیمارستان بعثت مراجعه کنند.

وی افزود: این کلینیک به دلیل تخصصی بودنش خلوت از حضور دیگر بیماران است و آرامش زیادی داریم، به طوری که حتی دغدغه رزرو تخت هم نداریم و به راحتی می‌شود چند روز زودتر تاریخ تزریق را مشخص کرد و در نتیجه زمان مراجعه مشکلی نداشته باشیم.

این بیمار با بیان اینکه ‌چطور در این وضعیت کرونا باید به بیمارستان بعثت مراجعه کنیم که بخش‌های متعددی دارد و امکان آلودگی و بیماری برای بیمارانی که سطح ایمنی کم‌تری نسبت به جامعه دارند، ادامه داد: بیماران «MS» نیاز به آرامش دارند و این مسائل باعث می‌شود، آسیب ببینند، استرس برای ما بسیار خطرناک است، چند روز پیش که یکی از دوستان تماس گرفت و موضوع انتقال را مطرح کرد، دچار شوک شدم، در واقع هر خبر بد و ناگواری برای ما به منزله سم است.

وی بیان کرد: نمی‌دانم چرا همدان اینطور است و کسی هم بخواهد لطفی کند و شرایطی فراهم کند، اذیتش می‌کنند و نمی‌گذارند.

یکی دیگر از بیماران این کلینیک هم بیان کرد:‌ انتقال بخشی از بیماران به بیمارستان بعثت در واقع زمینه را فراهم می‌کند تا در مجموع این کلینیک را جمع کنند و در بیمارستان دیگری تجمیع یابد و این به نفع بیماران «MS» نیست که اخیراً به فضای آرام و با نشاطی دست یافته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: با این اتفاقات منتظر می‌مانیم و ببینیم مسوؤلان نهایت چه خدماتی می‌خواهند ارائه دهند، قطعاً وضعیت موجود را نابسامان خواهند کرد و این به ضرر همه بیماران تمام خواهد شد.

دکتر غیاثیان؛ فوق تخصص بیماری «MS» و متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با بیان اینکه مرکز کلینیک نشاط هنوز پابرجاست و مشکلی در این خصوص نیست، اظهار کرد: طبق هماهنگی با مسوؤلان دانشگاه علوم پزشکی قرارداد سه ساله با بنیاد شهید (مالک کلینیک) منعقد شده تا این مرکز همچنان به کار خود ادامه دهد.

وی با اشاره به اینکه این مرکز مورد حمایت تمام بیماران «MS» است و روزانه ۱۰ نفر از بیماران خدمات دریافت می‌کنند، گفت: در حال حاضر در این مرکز تمام خدمات به بیماران ارائه می‌شود و آنها نیز رضایت کامل دارند و تمایلی به انتقال این مرکز یا ارائه خدمات در مراکز دیگر ندارند که امیدوارم این اتفاق نیفتد و خدمات این مرکز ادامه داشته باشد.

یکی از فعالان مرتبط با بیماران ام‌اس با بیان اینکه کلینیک نشاط با هدف فضای مستقل برای بیماران «MS» در سال ۹۷ راه‌اندازی شد، اظهار کرد: شیوع بیماری کرونا اهمیت این فضا را نشان داد و دیگر بیماران مجبور نبودند وارد فضاهای آلوده بیمارستانی که عموم مردم با آن مواجه‌اند، شوند.

وی با اشاره به اینکه طبق گفته‌های پزشکان و اساتید درصد مرگ و میر کرونای بیماران «MS» همدان نسبت به بیماران سراسر کشور کمتر بوده است، گفت: وجود این فضای آرام و تمیز و پاک بر این مسئله تاثیرگذار بوده است.

این فرد مطلع با بیان اینکه متاسفانه اخیراً تصمیماتی برای این مرکز گرفته شده که به نفع بیماران نیست، افزود:‌ به خاطر اینکه بخش بستری «ام اس» زیرمجموعه گروه نورولوژی محسوب می‌شود، می‌خواهند آن را تجمیع کنند، چون گروه نورولوژی بعد از کرونا از بیمارستان سینا به بیمارستان شهید بهشتی و امروز از آنجا به بیمارستان بعثت منتقل شده است. 

وی با بیان اینکه انگار برای عده‌ای بعد مسافت از کلینیک نشاط تا بیمارستان بعثت سخت است و درصددند کل مجموعه را هم به بعثت منتقل کنند تا خود آسوده باشند، خاطرنشان کرد: در تلاشند «نشاط» را به تعطیلی بکشانند و این خدمات را به بیمارستان بعثت منتقل کنند تا محل کارشان یک جا باشد و نیازی به رفت و آمد نداشته باشند و این به نفع بیماران نیست.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی برنامه بلندمدتی برای کلینیک داشت و حتی می‌خواست بخش‌های بستری دیگری به آن اضافه کند، گفت:‌ به این مجموعه اصطلاحاً کلینیک گفته می‌شود اما در واقع مجتمع آموزش و درمانی و توانبخشی است که بخش‌های توانخبشی را هم داراست.

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه در حال حاضر به دنبال انعقاد قرارداد سه ساله با بنیاد شهید است که امیدوارم همچنان ادامه داشته باشد چراکه به نفع بیماران است، افزود: متأسفانه پزشکان مخالف این مرکز، در انجمن «ام اس» هم صاحب منصب هستند و از این طریق پیگیرند که کلینیک تعطیل شود و در بیمارستان بعثت مستقر شود.

وی یادآور شد:‌ البته انجمن «ام اس» نزدیک به یک دهه است که هیچ تغییری نکرده و بدون برگزاری مجمع و انتخابات برخی همچنان آن را در اختیار دارند و امروز هم تمایلی به ادامه کار کلینیک ندارند و پیگیرند تا انتقال را انجام دهند.

وی یادآور شد: وقتی نامه‌ای هم از سوی انجمن نوشته می‌شود و در اختیار مسوولین دانشگاه قرار می‌گیرد، تصور می‌شود نظر همه اعضای انجمن و بیماران است در حالی که اینطور نیست و امروز بیش از ۹۰ درصد بیماران تمایل دارند این کلینک پابرجا باشد و آنها متاسفانه منافع خود را بر انجمن حاکم کردند تا منافع بیماران.

وی با اشاره به اینکه مرکز «نشاط» در حال حاضر فعال است و خدمات آن ادامه دارد اما موازی‌کاری صورت گرفته و مرکزی در بعثت راه‌ انداخته‌اند که به نوعی بیماران مجبور باشند به آنجا مراجعه کنند عنوان کرد: این دوگانگی باعث نارضایتی بیماران شده، حتی کسانی که به آنجا هم مراجعه می‌کنند، تمایلی ندارند.

وی با اشاره به اینکه هردو مرکز دولتی است و فرقی ندارد اما نکته کلیدی این است که بیمار در بیمارستان بعثت هزینه هتلینیگ پرداخت خواهد کرد، ادامه داد:‌ وقتی بیماری در کلینیک نشاط بستری می‌شود، چون بستری موقت است، هزینه آن برای بیمار بسیار ناچیز می‌شود و هزینه هتیلینگ به آن اضافه نمی‌شود.

این فرد مطلع تاکید کرد: به طور طبیعی هزینه هتلینگ روی تخت‌های بیمارستانی محاسبه می‌شود و هزینه بیمار را روزانه بالا می‌برد اما این مرکز بستری موقت دارد و هزینه بیمار در هر مراجعه حدوداً ۵۰ هزار تومان می‌شود که آن هم به دلیل داشتن کارت بیماران خاص رایگان است.

وی با اشاره به اینکه در کلینیک نشاط بیمار هزینه‌ای برای بستری پرداخت نمی‌کند و هزینه ویزیت پزشک هم تقریباً ۱۰ هزار تومان می‌شود یادآور شد: با هر بستری بیمار در بیمارستان با محاسبه هتلینگ تقریباً ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان به هزینه بیمار اضافه می‌شود که البته بخشی از آن به عهده بیمه و بخشی هم بیمار است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر صورتحساب بیمار در کلینیک در هر بار تزریقی و مراقبت ۵ تا ۶ ساعته، ۱۵۰ هزار تومان است که ۱۰۰ هزار تومان آن را بیمه پرداخت می‌کند و ۵۰ هزار تومان سهم بیمار است که آن هم به خاطر موضوع بیماری خاص رایگان می‌شود، گفت: در بیمارستان این مبلغ تقریباً ۶۰۰ هزار تومان می‌شود و بنابراین کارانه پزشک فرق می‌کند و به ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان می‌رسد، به همین خاطر برخی اصرار دارند به بیمارستان منتقل شود تا بدون در نظر گرفتن منافع بیمار، منافع شخصی عده‌ای تأمین شود.

وی با اشاره به اینکه محیط بیمارستان آلوده است و این باعث کاهش سطح ایمنی بیماران «ام اس» می‌شود، افزود: قبلاً بیماران به بیمارستان سینا مراجعه می‌کردند که داخل بخش نورولوژی در کنار بقیه بیماران بستری می‌شدند که مثلاً کنار یک بیماری، فردی بستری بود که سکته کرده و حال بدی داشت و مدام کد می‌خورد و احیا می‌شد، بیمار «ام اس» مجبور بود آن شرایط را تحمل کند و حال بدی هم پیدا می‌کرد در حالی که استرس و ناراحتی برایش خوب نبود.

وی با بیان اینکه امروز بیماران بستری در کلینیک نشاط افراد شبیه خود را می‌بینند و از لحاظ روحی آسیب نمی‌بینند، گفت: در حال حاضر ۱۰ تخت بستری برای بیماران ام اس به صورت جداگانه در بعثت تعبیه شده اما چون تعداد بیماران کامل نمی‌شود،گاهی بیماران بخش‌های دیگر کنار آنها بستری می‌شوند و این باعث مشکلات روحی و روانی مجدد بیماران ام اس می‌شود.

وی  با اشاره به اینکه این دوگانی حوزه مالی و سلامتی به ضرر بیماران است و لزومی به راه‌اندازی مرکز دیگر در بعثت با این شرایط کرونا و مشکل کمبود تخت و بخش نبود، افزود: در حال حاضر روزانه بیماران به مرکز نشاط مراجعه می‌کنند و بدون فوت وقت خدمات دریافت می‌کنند درحالی که قبلاً در محیط بیمارستان این شرایط فراهم نبود.

انتهای پیام/89026/


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا