درآمد ۱۱۰ میلیاردی از عوارض خروج در منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان

درآمد ۱۱۰ میلیاردی از عوارض خروج در منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان
به گزارش خبرگزاری recive از سنندج، فردین وکیلی، مدیرکل منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان، در نشست با خبرنگاران به تشریح آخرین وضعیت این منطقه آزاد پرداخت و با اشاره به مطالعات طرح جامع مناطق آزاد، اظهار داشت: بر اساس ماده هشت قانون ملی منطقه آزاد، تا زمان تصویب و ابلاغ طرح جامع، سازمان قادر به واگذاری زمین به سرمایهگذاران و صدور مجوز فعالیت اقتصادی نخواهد بود.
وی افزود: قرارداد منطقه آزاد با قشم در دی ماه سال گذشته به پایان رسید و پس از پیگیریهای متعدد و جلسات با شرکت مشاور، قرارداد قبلی به مدت شش ماه تمدید شد تا بتوانیم فاز عملیاتی کار را در منطقه آزاد آغاز کنیم.
مدیرکل منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان با تأکید بر اهمیت طرح پایه، گفت: یکی از پیشنیازهای مطالعات طرح جامع، داشتن یک طرح پایه مناسب است که باید در اختیار مشاور قرار گیرد تا بر اساس آن، برداشت درستی از مطالعات طرح جامع داشته باشد. در اسفند ماه ۱۴۰۲، نقشه پایه منطقه آزاد مریوان و بانه با کیفیت بسیار بالا تهیه و به شرکت کارفرما ارائه شد.
وکیلی در خصوص صدور مجوز به شرکتها در منطقه آزاد بانه و مریوان، تصریح کرد: با اقدامات انجام شده، سامانه ثبت شرکتها در اوایل سال ۱۴۰۴ راهاندازی و آغاز به کار خواهد کرد.
وی به انتقال اسناد به نام منطقه آزاد بانه و مریوان اشاره کرد و گفت: اقدامات لازم برای راهاندازی سامانههای اداری انجام و تجهیزات مورد نیاز تهیه شده است و سامانهها تکمیل هستند.
وکیلی در ادامه به منابع درآمدی منطقه آزاد اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگیهای خاص منطقه آزاد این است که هر درآمدی در محدوده استان هزینه میشود. با جذب درآمدها، زمینه برای درآمد پایدار فراهم میشود و درآمد پایدار یکی از دغدغههای اصلی هر منطقه آزاد است.
وی در خصوص اخذ عوارض خروج از کشور (مسافر) گفت: بر اساس تبصره ۲ ماده ۳۱ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال گذشته، منطقه آزاد مجاز به اخذ عوارض خروج مسافر است. در این راستا، حساب متمرکز خزانه ایجاد و سازمان مالیاتی معرفی شده است. این حساب در مرز باشماق و سیرانبند قرار گرفته و از اردیبهشت سال گذشته تاکنون ۱۱۰ میلیارد تومان از محل عوارض خروج مسافر درآمد کسب شده است و پیشبینی میشود تا پایان سال به ۱۵۰ میلیارد تومان برسد.
در ادامه محمد باباخانی معاون اقتصادی منطقه آزاد تجاری صنعتی بانه و مریوان به سهمیه کالای تجاری به عنوان یکی دیگر از منابع درآمد پایدار اشاره کرد و گفت: دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد سالانه سهمیه دلاری برای واردات کالای تجاری در نظر میگیرد و در دو سال گذشته، ۲۳۷ میلیارد تومان از این محل درآمد کسب شده است.
باباخانی در خصوص تخفیف سود بازرگانی گفت: «مناطق آزاد میتوانند تا ۱۵ درصد سود بازرگانی کالای تجاری را به تجار تخفیف دهند، اما در این چند سال تنها ۴ درصد جذب شده است.
وی افزود: یک درصد از درآمد منطقه آزاد تجاری به نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد و بهزیستی اختصاص مییابد و در ۹ ماهه امسال، ۵ میلیارد و ۲۳۰ میلیون ریال به خزانه این دو نهاد واریز شده است.
باباخانی در خصوص واردات خودرو در منطقه آزاد بانه و مریوان گفت: بر اساس تبصره سه و چهار مناطق جدید، واردات خودرو ممنوع است و تنها سرمایهگذاران در محدوده سه هزار هکتاری مریوان و دو هزار هکتاری بانه مجاز به فعالیت اقتصادی هستند.
وی در پایان با اشاره به مصوبه سال ۱۴۰۳، گفت: بر اساس این مصوبه، ۲۵ نفر در منطقه آزاد بانه و مریوان از طریق فرآیند استخدامی جذب خواهند شد.