حفاظت واکسن کرونا از بیماران سرطانی درحال شیمیدرمانی کامل نیست
به گزارش روز جمعه گروه اخبار دانشگاه و آموزش ایرنا، در تحقیقات پژوهشگران دانشگاه آریزونا ۵۳ بیمار سرطانی تحت درمان فعال با روشهای سرکوبکننده سیستم ایمنی مانند شیمی درمانی، مورد مطالعه قرار گرفتند و واکنش ایمنی آنها پس از تزریق دزهای اول و دوم واکسن فایزر-بایونتک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با واکنش ایمنی ۵۰ شخص بزرگسال سالم مقایسه شد.
با بررسی پادتنها، سلولهای بی و سلولهای تی که سیستم دفاعی بدن را تشکیل میدهند، مشخص شد تزریق واکسن به افراد تحت شیمی درمانی تا حدی موجب ایمنی میشود. اما سطح ایمنی ایجاد شده بسیار پایینتر از افراد سالم است. تزریق دز سوم واکسن، سطح ایمنی این بیماران را به اندازه سطح ایمنی افراد سالمی که دو دز واکسن را دریافت کردند، افزایش میدهد.
در یک مطالعه دیگر، محققان دانشگاه پزشکی وین دریافتند شیوه درمانی مورد استفاده برای مقابله با سرطان بر نحوه واکنش بدن بیمار نسبت به واکسن کووید ۱۹ اثرگذار است و بیمارانی که درحال شیمی درمانی هستند، در مقایسه با بیمارانی که درمانهای هدفمند را دریافت میکنند، سطح پادتن کمتری دارند.
اثربخشی واکسن کرونا در مبتلایان به سرطان یکی از چالشبرانگیزترین موضوعات از آغاز ساخت واکسن است. به این منظور مطالعات مختلفی صورت گرفت. مطالعاتی که چندی پیش صورت گرفت نشان داد واکسن کرونا در افراد مبتلا به سرطان بدون اینکه عارضه جدی و خطرناکی به دنبال داشته باشد، ایمن و موثر است.
مطالعات قبلی احتمال داد نوع درمان سرطان بر اثرگذاری واکسن موثر نیست؛ ولی بر اساس مطالعات جدید نوع درمان بر مصونیت واکسن موثر است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Medicine منتشر شده است.