خراسان رضوی

حضرت فاطمه (س) الگوی عملی شکستن تعصبات و سنت‌های جاهلی بودند

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی با اشاره به فضائل حضرت صدیقه کبری (س) گفت: درباره فضائل حضرت زهرای مرضیه (س) مرور روایات نبوی (ص) و ائمه (ع) راهگشا است. ائمه اطهار(ع) به عنوان کسانی که الگوی عالم و امام معصوم هستند همگی حضرت زهرا(س) را به عنوان محور و الگو و سبب افتخار خود معرفی کرده‌اند.

وی تاکید کرد: از برکات وجودی حضرت زهرا (س) آن است که ائمه (ع) از نسل ایشان هستند. این که ایشان را مبارکه می‌خوانیم یعنی عامل برکت و خیرات بسیارند.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: ایشان حلقه وصل امامت و نبوت و حلقه وصل خاندان نبوت به سادات هستند، باطن سوره کوثر و باطن سوره قدر فاطمه زهرا(س) است.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: یکی از نقش‌های مهم حضرت زهرا(س) تعصب‌شکنی‌ها است که کمتر مورد بحث قرار گرفته است. ایشان در جامعه‌ای متولد شدند و رشد کردند که تعصبات در اوج قرار داشت. اما ولادت، ازدواج، دفاع از ولایت امیرالمومنین(ع)، خطبه‌ها، حضور در صحنه‌های اجتماعی، احترامی که رسول خدا(ص) و امیرالمومنین(ع) نسبت به ایشان قائل بودند، عنایتی که فرزندان نسبت به مادرشان داشتند، بسیاری از تعصبات را در جامعه عرب آن روزگار شکست.

وی تاکید کرد: یکی از تعصب شکنی‌های حضرت زهرا(س) حضور در جامعه بود آنها در جامعه‌ای که می‌گفتند فقط پسر فرزند و اولاد ما است و دختر را فرزند خود نمی‌دانستند! ایشان این تعصب را که زن نمی‌تواند مدافع حریم ولایت باشد، شکست! حضرت زهرا(س) خطبه خواند و برای دفاع از امیرالمومنین(ع) احتجاج کرد، به اُحد و بقیع و دیگر جاها رفت، خطبه ایشان در مسجدالنبی(ص) در پوشش کامل و در حین عفاف و حجاب ایراد شده است.

این استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: باید توجه داشت برای آنکه تعصبات و سنت‌های جاهلی شکسته شود، الگویی عملی نیاز بود الگویی که حضرت فاطمه(س) عینیت آن بودند، از این رو، آیات و روایات و تعابیری که درباره جایگاه و مقام زنان بیان شده است در زندگی حضرت زهرا(س) عینیت یافته است.

 

انتهای پیام/ ۷۰۰۷۹/م


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا