حال خوش کودکی در هفته ملی کودک/نهالکاری کودکان در بوستان کوچک رهش سنندج
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، شادی یکی از نیازهای اساسی بشر، غذای روح و عاملی برای رشد و پیشرفت است.
کودکان در هر سنی نیاز به شادی و نشاط دارند. شاد زیستن برای آنها به اندازه تغذیه خوب، اهمیت دارد، زیرا سلامت روحی، روانی و جسمی کودکان را تامین میکند. هیچ کودکی از بدو تولد شاد یا غمگین متولد نمیشود، بلکه با انتخابها و کارهایی که انجام میدهد، وضعیت روحیاش در مسیر شاد زیستن یا غمگین شدن قرار میگیرد.
در واقع شاد زندگی کردن یک مهارت است که در دنیای مدرن امروز نیاز به آن بسیار احساس میشود و والدین میتوانند آن را به عنوان مهمترین و بهترین روش زندگی به فرزندان خود هدیه دهند. شادی یک هیجان مثبت، به معنای خوشحالی، نشاط و ضد غم و ناراحتی است.
از دلایل شادی میتوان به موفقیت در کارها، دریافت خبر خوش، تجربه احساسهای لذتبخش و مورد محبت قرار گرفتن اشاره کرد. انسانها از گذشته در پی به دست آوردن شادی بودند و هر ابزاری برای این کار به خدمت گرفتند.
نتیجه یک بررسی نشان میدهد که وقتی از مردم سراسر دنیا میپرسند در زندگی چه چیزی را بیشتر برای خود و فرزندانشان میخواهند، پاسخ میدهند: «شادی». حتی افرادی که در مفهوم شادی با هم اختلاف نظر داشتند نیز در این موضوع نظرشان مشترک است.
در حقیقت هزاران سال است که انسانها به شادی فکر میکنند و مغزهای متفکر به حقایق بزرگی در مورد شادی رسیدهاند. شادی فواید و تاثیر زیادی در زندگی فردی و اجتماعی دارد و مانند چسبی اجتماعی روابط را پیوند میدهد.
این حس به ویژه برای کودکان از اهمیت خاصی برخوردار است و در آینده آنان تاثیر پررنگی میگذارد. شادی به کودک این امکان را میدهد که هنگام روبهرو شدن با وقایع ناراحتکننده، سلامت روانی خود را حفظ کند. از این منظر شادی راهی برای خنثی کردن تاثیرات غمانگیز هیجانات ناخوشایند و کم کردن تنشها در زندگی کودک است.
اثر مهم دیگر شادی در دنیای امروز این است که میتواند افراد را در برابر تاثیر بیماریهایی که زندگی را تهدید میکنند مثل بیماریهای روانی، سوءمصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و خودکشی محافظت کند.
کودک در پرتو شادی میتواند برداشتی واقعبینانه از تواناییهای خود به دست آورد که موجب رشد و شکوفایی همه ابعاد وجودی او میشود.
سهیلا شیخی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان امروز و در مراسم «یادگار ماندگار» که به مناسبت هفته ملی کودک در بوستان کوچک رهش سنندج برگزار شد با بیان اینکه هفتهی ملی و روز جهانی کودک از 16 تا 22 مهرماه نامگذاری شده است، گفت: انتخاب شعار «حالخوشکودکی، رنگ خوش زندگی» برای این هفته گامی برای ایجاد وحدترویه در پیشبینی و اجرای ویژه برنامههای حضوری و مجازی بوده است.
شیخی همچنین جلبنظر جامعه به اهمیت دورانکودکی، ویژگی و خواستههای کودکان را از اهداف این ویژهنامهها دانست و افزود: ارتقای سطح دانش و آگاهی فعالان حوزهی کودک، همگرایی و همافزایی دستگاههای دستاندرکار این عرصه و معرفی کانون به جامعه از اولویتها بهشمارمیرود.
وی به روزشمار هفتهی ملی کودک اشاره کرد و افزود: «کودک، صلح، بازی و نشاط»، «کودک، باورهای دینی و معنویت»، «کودک، خانواده، آموزش و مهارتهای زندگی»، «کودک، امنیت، بهداشت و سلامت جامعه»، «کودک، کتاب، هنر و ادبیات»، «کودک، هویت، میراث طبیعی و فرهنگی» و «کودک، رسانه و فناوریهای نوین» را عناوین روزهای این هفته است.
مدیرکل کانون استان کردستان افزود: کودکان ارزشمندترین سرمایه ملی هر جامعهای محسوب میشوند و ما امانتداران این هدیههای الهی هستیم هفته ملی و روز جهانی کودک فرصت مغتنمی برای معطوف نمودن توجه مسئولان نسبت به مسایل و نیازهای این قشر از جامعه است.
شیخی گفت: برنامههای هفته ملی کودک با هدف توجه افکار عمومی نسبت به اهمیت دوران کودکی، ویژگیها، نیازها، و خواستههای کودکان امروز برگزار میشود.
وی در ادامه به همهگیری ویروس کرونا و لزوم توجه به شیوهنامههای بهداشتی پرداخت گفت: نشاطبخشی به آیندهسازان ایران اسلامی نیز از مهمترین اولویتها محسوبمیشود و برهمین اساس، تکیه بر شادی، نشاط و بازی و فراهمسازی بسترهای لازم برای ایجاد فضایی با نشاط، از رویکردهای برنامههای این ایام خواهدبود.
شیخی اضافه کرد: با هدف درگیر کردن کاربران شبکههای اجتماعی در فضای مجازی با مساله کودک و کودکی، برنامه زنده (live) با عنوان ساعت کودکی با همکاری رسانهها و دست اندرکاران ادبیات کودک و نوجوان از طریق صفحه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با عنوان ساعت کودکی روز سه شنبه ۲۰ مهرماه ، با اجرای زنده برنامههای قصهگویی، شعرخوانی، معرفی کتاب با حضور یک نویسنده بومی برگزار شد.
وی ویژه برنامه یادگار ماندگار در راستای بزرگداشت شاعران و نویسندگان و کاشت نهال در پارک (کوچک رهش) با کاشت نهال و یادبود ۲۰ شاعر و نویسنده بومی و محلی با همکاری شهرداری سنندج، با هدف ارزشگذاری برای قلم ادبیات بومی و محلی را از مهمترین برنامههای این هفته عنوان کرد.
وی، برگزاری نمایشگاه مجازی نقاشی رنگ خوش زندگی، برگزاری وبینارهای آموزشی، فرهنگی و هنری با رویکرد شادی و نشاط اجتماعی در سطح اعضا، مربیان و اولیا تربیتی و خانوادهها، برگزاری دورههای تک جلسهای برای اعضا مرتبط با موضوع و براساس بازهایهای خانگی و خانوادگی، ایستگاه نقاشی با موضوع فردای من، اهدای کتاب به کودکان بیبضاعت، حرکت کاروان کودکی در سطح شهر با اهدای کتاب به کودکان کار و حرکت به مناطق حاشیه شهر سنندج به صورت حضوری و مجازی را هم از دیگر برنامههای گرامیداشت روز جهانی کودک در استان عنوان کرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان همچنین از تخفیف ۲۵ درصدی فروشگاه اینترنتی محصولات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در «هفته ملی کودک» خبر داد و افزود: خانوادهها میتوانند ضمن مراجعه به سایت shop.kpf.ir این محصولات را تا ۲۲ مهر خریداری کنند.
عزت رضایی نایب رئیس شورای شهر سنندج نیز در این مراسم ضمن تبریک هفته ملی کودک گفت: هفته ملی کودک از زمانی شروع شد که دو دانش آموز در سال 1983 در نیویورک طی نامهای از جهانیان خواستند تا در روز ملی کودک صلح بر جهان حاکم باشد.
وی افزود: در همین راستا پیماننامهای توسط سازمان ملل نوشته شد که به امضا 143 کشور در جهان رسید که کشور ایران نیز شامل آن میشد.
وی افزود: این کنوانسیون شامل ۵۴ ماده و دو پروتکل اختیاری بوده که چهار اصول پایهای آن را جهت میدهد.
رضایی اظهار داشت: براساس این تعهدنامه هیچ کودکی نباید از تبعیض رنج ببرد و زمانیکه در رابطه با کودکان تصمیمگیری میشود، باید منافع عالیه آنان در رأس قرار گیرد.
نایب رئیس شورای شهرسنندج با تاکید بر اینکه کودکان حق حیات داشته و باید رشد کنند افزود: بر اساس این عهدنامه کودکان حق دارند آزادانه عقاید و نظرات خود را ابراز کنند و این نظرات در تمامی اموری که به آنها مربوط میشود، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان افزود: هرچه بیشتر بر آموزش و پرورش کودکان تاکید شود سرمایهگذاری بهتری در جامعه صورت گرفته چرا که کودکان امروز پدر و مادرهای آینده جامعه هستند.
در ادامه برخی از شاعران و نویسندگان حوزه کودک و نوجوان به ارائه شعر و مطالبی پرداختند و در پایان این مراسم نیز به رسم ادب چند نهال توسط شعرا و کودکان در بخشی از بوستان کوچک رهش غرس شد.
انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۹