تکمیل واکسیناسیون شرط بازگشایی مدارس تالزوم اقناعسازی دانشآموزان قمی
بستری نشدن کادر درمان درموج پنجم به دلیل واکسیناسیون،افزایش هفتدرصدی مثبت شدن نمونههای تست کرونا،واکسیناسیون ۴۰ هزار دانشآموز قمی، الزام تست پی سی آر برای دانشآموزانی که واکسن تزریق نکردهاند، استفاده از ابزارهای تنبیهی برای کارکنانی که شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند و لزوم تکمیل واکسیناسیون جامعه دانشآموزی از دیگر اخبار کرونایی هفته گذشته قم است.
تزریق واکسن دُز سوم به کادر درمان قم
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم بیان داشت: دز بوستر (یادآور) واکسن کرونا کادر بهداشت و درمان قم، در حال تزریق است.
محمد رضا قدیر افزود: با شروع تزریق دُز یادآور به کادر بهداشت و درمان استان قم در مرکز واکسیناسیون روحالله، این عزیزان در اسرع وقت برای تکمیل واکسیناسیون مراجعه نمایند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: لازم به ذکر است در مورد شروع دُز سوم یا دُز یادآور برای همشهریان بهمحض ارائه دستورالعمل در دستور کار قرار میگیرد.
قدیر گفت: واکسیناسیون به همراه رعایت پروتکلهای بهداشتی تنها راهکار کنترل ویروس کرونا است.
تاکید بر اقناعسازی جامعه دانشآموزی قم برای تحقق پوشش حداکثری واکسیناسیون
جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم هفته گذشته با حضور استاندار برگزار و اعضای ستاد بر لزوم اطلاعرسانی و اقناعسازی جامعه دانشآموزی برای تحقق پوشش حداکثری واکسیناسیون تاکید کردند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم در این جلسه گفت: واکسیناسیون دانشآموزان بالای ۱۲ سال شرط لازم برای حضور در مدارس است.
بیژن سلیمان پور افزود: افزایش پوشش واکسیناسیون به همت، مدیریت و تدبیر آموزشوپرورش نیاز است و از دستگاههای مرتبط نیز میخواهیم با تلاش ویژهای نسبت به تحقق این مساله اقدام کنند.
وی با تاکید بر اطلاعرسانی و اقناعسازی جامعه دانشآموزی بهویژه والدین، ادامه داد: در مناطقی از جمله منطقه چهار که استقبال دانشآموزان کم است، تبلیغات شهری با تاکید بر جامعه دانشآموزی باید انجام شود و از امامان جماعت بخواهیم که به این مساله متمرکز شوند.
واکسیناسیون مانع از بستری شدن کادر بهداشت و درمان قم
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در این جلسه گفت: وضعیت کرونا ویروس در وضعیت ابتلا، بستری و مرگومیر روند نزولی در استان قم دارد که امیدواریم تثبیت شود و سیر نزولی ادامه یابد.
محمدرضا قدیر افزود: درحال حاضر ۳۲۰ بیمار بستری در بیمارستان داریم که ۹۰ بیمار بدحال هستند و میزان فوتیها نیز یکرقمی شده است؛ امیدواریم شرایط را حفظ کنیم و وارد منطقه زرد شویم.
وی ادامه داد: با توجه به موجهای سینوسی در شمال غربی کشور و قرمز شدن چند شهر، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و عدم حضور در تجمعات همچنان مورد تاکید است.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی تنها راه کنترل ویروس است، گفت: درصد پوشش واکسیناسیون افراد بالای ۱۸ سال به بیش از ۶۰ درصد و افراد بالای ۶۰ سال به بیش از ۸۰ درصد رسیده است.
قدیر افزود: با توجه به اینکه بیشتر مرگومیر در گروه سنی بالای ۶۰ سال رخ میدهد، امیدواریم واکسیناسیون این گروه سنی به ۹۰ درصد برسد.
افزایش هفتدرصدی مثبت شدن نمونههای تست کرونا
معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان قم نیز گفت: وضعیت رنگبندی استان قم، تعداد مراکز قرمز کم شده و مراکز نارنجی افزایش یافته است و از نظر شیوع بیماری نسبت به هفته قبل بهتر است.
محمدجواد باقریان افزود: مناطق قرمز استان از ۱۱ به هفت منطقه کاهش یافته و مناطق نارنجی از ۱۵ به ۱۷ و مناطق زرد از ۲ به چهار افزایش یافته و منطقه آبی نیز در استان نداریم.
وی اضافه کرد: تعداد آزمایشهای انجام شده در هفته کاهشی شده و از ۱۱ هزار و ۶۱ مورد به ۸ هزار و ۷۰۰ مورد رسیده است.
وی ادامه داد: آزمایشها سریع و پی سی آر اندکی کاهش یافته، ولی تست سریع افزایش یافته است، زیرا افرادی به مراکز نمونهگیری مراجعه میکنند تا قبل از انجام واکسن، تست بگیرند.
به گفته باقریان، درصد مثبت بودن نمونهها از ۳۷ به ۴۴ درصد افزایش یافته است که نگرانکننده است و امیدواریم عواملی بهجز شیوع بیماری و سویه جدید داشته باشد.
واکسیناسیون ۴۰ هزار دانشآموز قمی
مدیرکل آموزشوپرورش قم نیز گفت: بیش از ۴۰ هزار دانشآموز واکسینه شدهاند و امیدواریم با اطلاعرسانی صحیح و ترغیب والدین، بهزودی به پوشش حداکثری دانشآموزان برسیم.
حمیدرضا شیخالاسلام افزود: بیشتر دانشآموزانی که از طرح واکسیناسیون استقبال نمیکنند به دلیل عدم تمایل والدینشان است.
وی با بیان اینکه باید تدبیر با دقتی نسبت به این موضوع داشته باشیم، اضافه کرد: واکسیناسیون دانشآموزان را به سمت اجبار نبریم و حضور دانشآموزان در فضای آموزشی را منوط به کارت واکسن نکنیم، بلکه باید فضای دوستانه و آرامی برای واکسیناسیون دانشآموزان در استان ایجاد شود.
مدیرکل مدیریت بحران قم نیز گفت: روند واکسیناسیون دانشآموزان بهخوبی در حال پیشرفت است و امیدواریم به بالای ۷۰ درصد برسد.
استفاده از ابزارهای تنبیهی برای کارکنانی که شیوهنامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم نیز گفت: تیمهای ارزیابی دائما در حال ارزیابی و نظارت هستند و دستگاههای اداری نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی همکاری داشته باشند.
محمدرضا گروسی افزود: ابتدای امسال نیز مصوب شد کارکنان، مدیران و دستگاههایی که پروتکلها را رعایت نمیکنند، اقدامات بازدارنده بهصورت برخوردها، تذکرات و در نهایت معرفی به هیات تخلف صورت گیرد.
وی اضافه کرد: عدم امکان استفاده از شرایط دورکاری و محدودیت در استفاده از مرخصی، امکانات و موارد رفاهی و تعویق استفاده از امتیازات قانونی خدمات مدیریت کشوری و معرفی این افراد به هیات تخلفات برای عدم رعایت حقوق شهروندی از دیگر موارد تنبیهی است.
وی تصریح کرد: تا زمانی که ستاد ملی مقابله با کرونا دستورالعمل جدید ابلاغ نکرده است، حضور کارکنان در دستگاههای اجرایی بر اساس رنگبندی استان ادامه خواهد یافت.
تکمیل واکسیناسیون دانشآموزان و دانشجویان برای حضوری شدن آموزش ضروری است
استاندار قم با اشاره به ضرورت تکمیل واکسیناسیون دانشآموزان و دانشجویان، گفت: تمام تلاش ما در این مقطع بر این مبناست که با هر سیاست تشویقی، اقناعی و اطلاعرسانی به نقطهای برسیم که پوشش حداکثری از نظر واکسیناسیون این گروههای سنی داشته باشیم.
بهرام سرمست هفته گذشته در جلسه ستاد مدیریت بحران قم، افزود: در حال حاضر از موج پنجم ویروس کرونا عبور کردهایم و باید نظارتهایمان طوری باشد تا موج بعدی شکل نگیرد.
وی بیان کرد: بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، دانشگاهها و مدارس از ۱۵ آبان و هفته اول آذر به نوعی بازگشایی حضوری خواهند داشت و همانطور که در جلسات گذشته بارها تاکید شده و مورد اجماع مسئولان بهداشت و درمان و آموزش عالی است، شرط حضوری بودن مدارس و دانشگاهها، رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنار واکسیناسیون است.
وی با اشاره به ضرورت پوشش حداکثری واکسیناسیون دانش آموزان و دانشجویان، تاکید کرد: آموزشوپرورش و دانشگاهها باید تمهیدات لازم را برای آموزش حضوری داشته باشند.
اضافه شدن واکسن پاستوکووک به سبد تزریق دانش آموزان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم لازمه بازگشایی مدارس را واکسینه کردن دانش آموزان دانست، و گفت: واکسن مشترک کرونای ایران و کوبا (پاستوکووک) جهت تزریق در مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان قم درحال توزیع است.
سیامک محبی در گفتوگویی با بیان اینکه پاستوکووک یکی از واکسنهای ایمن و در دسترس برای تزریق به کودکان است، ادامه داد: مجوز تزریق از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر شده، و این واکسن در تمامی مراکز تجمیعی استان در دسترس همشهریان قرار دارد.
واکسن کرونای مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کوبا بهعنوان سوبرانا۲ و در ایران بهعنوان پاستوکووک نامگذاری شده است
نداشتن پرونده سلامت منعی برای دریافت واکسن در قم نیست
مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم گفت: با توجه به نارضایتیهای پیشآمده مقرر شد نداشتن پرونده سلامت منعی برای دریافت واکسن در این استان نباشد.
محمدتقی سلطانی هفته گذشته در پنجاه و هشتمین جلسه شورای اطلاعرسانی ستاد کرونا، افزود: تمامی مراکز ۱۸ گانه تجمیع واکسیناسیون موظف هستند برای افراد فاقد پرونده سلامت در همان مرکز و هنگام مراجعه برای دریافت واکسن، پرونده تشکیل دهند و به دلیل نداشتن پرونده، واکسیناسیون هیچکسی منتفی نخواهد شد.
وی افزود: درصد مثبت بودن آزمایشات پی سی آر به ۳۷ درصد کاهش یافته و موارد فوتی قطعی نیز روند نزولی دارد و امیدواریم به صفر برسد.
سلطانی اضافه کرد: این روند فرصتی را فراهم کرده تا به پیشگیری، اقناعسازی و فرهنگسازی و تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید شود و مردم را برای پیک احتمالی بعدی آماده کنیم.
الزام تست پی سی آر برای دانشآموزانی که واکسن تزریق نکردهاند
وی با اشاره به واکسیناسیون ۲۲ درصدی دانش آموزان، اضافه کرد: روند واکسیناسیون دانش آموزان کند است و انتظار داریم زودتر به پوشش مناسب برسیم.
سلطانی افزود: مقرر شده دانشآموزانی که باید در کلاسهای حضوری شرکت میکنند، در صورتی که واکسن تزریق نکرده باشند، هفتهای ۲ بار تست پس سی آر بدهند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه زودتر از شهر گروه سنی را در مناطق روستایی کاهش دادیم و گروههای سیار واکسیناسیون در این مناطق فعالیت دارند، ولی پوشش واکسیناسیون در این مناطق پایین است که علت در حال بررسی است.
به گفته وی، تا ۱۷ مهرماه جاری، ۵۸۹ هزار و ۶۷۷ هزار دُز اول، ۲۷۲ هزار و ۶۴۲ دُز دوم و در مجموع ۸۶۲ هزار و ۳۱۹ دُز واکسن در استان قم تزریق شده است.
واکسیناسیون جامعه دانشآموزی در قم باید تکمیل شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قم بااشاره به بازگشایی مدارس متوسطه اول و دوم درنیمه آبان ماه، گفت: برای حضور در کلاسهای درس و اطمینان خاطر والدین، واکسیناسیون دانش آموزان باید تکمیل شود.
بیژن سلیمان پور در پنجاه و هشتمین جلسه شورای اطلاعرسانی ستاد کرونا، افزود: با واکسیناسیون حدود ۲۲ درصدی دانش آموزان در بازه زمانی کوتاه، نشان میدهد استقبال دانش آموزان برای تزریق واکسن بهتر از سایر گروههای سنی در استان است.
وی با تاکید بر اینکه پوشش جامعه هدف دانشآموزی باید به ۱۰۰ درصد برسد، اضافه کرد: در زمینه تزریق واکسن به دانش آموزان باید کار جدیتر انجام شود و تا ۱۵ آبان ماه واکسیناسیون جامعه دانشآموزی تکمیل شود.
وی تاکید کرد: آموزشوپرورش باید برای کمک به واکسیناسیون حداکثری دانش آموزان یاری گر شبکه بهداشت باشد و در این زمینه برنامهریزی مناسبی انجام دهد.
تزریق دُز بوستر واکسن کرونا به کادر درمان قم آغاز شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: تزریق دُز بوستر واکسن کرونا برای کادر بهداشت و درمان قم طبق اولویتهای اول تزریق واکسن در زمان شروع واکسیناسیون، از هفدهم مهرماه در دستور کار قرار گرفت.
سیامک محبی در گفتوگویی اظهار داشت: کادر بهداشت و درمان قم میتوانند با مراجعه به مرکز تجمیعی شماره یک واقع در میدان روحالله دُز بوستر را دریافت نمایند.
وی با بیان اینکه نوع واکسن دُز بوستر طبق دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشخص میشود، افزود: همراه داشتن کارت واکسن، کارت پرسنلی و همچنین کارت نظام پزشکی الزامی میباشد.
محبی تصریح کرد: تمامی کارکنان بهداشت و درمان میتوانند ۶ ماه بعد از تزریق دُز دوم اقدام به تزریق دُز بوستر نمایند.
بازگشایی مدارس قم در گرو واکسیناسیون حداکثری است
استاندار قم با اشاره به واکسیناسیون رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، گفت: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا واکسیناسیون حداکثری و رعایت دستورالعملهای بهداشتی لازمه بازگشایی مدارس قم است.
بهرام سرمست هفته گذشته درحاشیه جلسه ستاد ملی کرونا که بهصورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود، اظهار داشت: بازگشایی مدارس و آموزش حضوری دانش آموزان برای دانش آموزان متوسطه دوم از ۱۵ آبان و متوسطه اول از هفته اول آذر پیشبینی شده است.
وی گفت: تمام بازگشاییها به شرط انجام واکسیناسیون است و باید واکسیناسیون گروههای سنی ۱۲ تا ۱۸ سال انجام شود تا خانوادهها با آسودگی خاطر فرزندان خود را به مدارس بفرستند و تا آن زمان به دنبال واکسیناسیون حداکثری هستیم.
سرمست با اشاره به ادامه روند نزولی ابتلا بستری و فوتیها در استان، بیان کرد: خوشبختانه تعداد بستریها و فوتیها روند کاهشی مطلوبی دارد که باید تلاش کرد تا این تعداد به صفر برسد.
استاندار قم تشدید نظارتها برای رعایت شیوهنامههای بهداشتی را ضروری دانست و بیان داشت: بازگشایی حضوری مدارس نیازمند واکسیناسیون حداکثری است که باید با همکاری آموزشوپرورش و مدارس سریعتر محقق شود.
فوت هشت بیمار کرونایی درقم
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به فوت هشت بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و سوم مهرماه جاری، گفت: تاکنون ۹۲۴ هزار و ۷۳۷ دُز واکسن در این استان تزریق شدهاست.
محمدرضا قدیر افزود: در این مدت ۵۸ نفر با علائم ابتلا به کرونا پذیرش و ۴۶ بیمار بستری شدند.
وی ادامه داد: ۲۷۲ بیمار در مراکز درمانی قم بستری هستند که ۹۱ نفر از آنها در وضعیت وخیم بیماری قرار دارند.
به گفته قدیر، در ۲۴ ساعت گذشته از ۸۱۱ تست کرونا ثبت شده در قم، ۲۱۰ مورد مثبت گزارش شده است.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، ۲۰ شهریورماه جاری در رنگبندی جدید کرونایی کشور، به رنگ نارنجی کرونایی در آمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک»، «فاصلهگذاری اجتماعی» و «پرهیز از مسافرتهای غیرضروری» توصیه شده است.
شهروندان برای طرح هر گونه پرسش درباره ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند بهمنظور تعیین زمانبندی و نوبتدهی «تزریق واکسن بیماری کووید۱۹» برای گروههای سنی اعلام شده و نیز ثبتنام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبتنام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.