توزیع ۹۶ جعبه تخم نوغان در چهارمحال و بختیاری
توزیع ۹۶ جعبه تخم نوغان در چهارمحال و بختیاری
به گزارش خبرگزاری recive استان چهارمحال وبختیاری، سهیلا عسگری افزود : آموزش نوغانداری ویژه علاقهمندان پرورش کرم ابریشم بصورت مجازی در غالب ۴ گروه شهرستانی در پیامرسان ایتا روزانه و همزمان با دوره پرورش نوغانها صورت پذیرفته و گواهی آموزشی نیز به بهره برداران اعطاء می گردد
عسگری پیش بینی کرد : از هر جعبه ۳۵ کیلو پیله تولید شود
وی، با بیان اینکه تخمهای خریداریشده از مرکز توسعه نوغانداری کشور یا وارداتی و یا تولید داخل هستند، ادامه داد: تخمهای خریداری شده جهادکشاورزی استان از نوع وارداتی است اما با توجه به اینکه پرورشدهندگان کرم ابریشم در استان تازه کار هستند، تخم پس از تبدیل به لارو تحویل آنها داده میشود، البته افرادی که متقاضی باشند پس از آموزش میتوانند تخم کرم ابریشم را نیز تحویل بگیرند
مدیر امور طیور و زنبور عسل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه افراد زیادی متقاضی پرورش کرم ابریشم در استان هستند، افزود: جهادکشاورزی در هر شهرستان رابط نوغانداری دارد و علاقهمندان میتوانند با مراجعه به ادارات امور دام شهرستانهای محل تقاضا پیگیریهای لازم را انجام دهند.
عسگری با بیان اینکه هر پنج کیلوگرم پیله به طور تقریبی ۲ کیلوگرم نخ ابریشم تولید میکند، تصریح کرد: مرکز توسعه نوغانداری پیله را به صورت توافقی یا تضمینی خریداری میکند.
وی، با اشاره به سودآوری بالای نوغانداری گفت: طول دوره پرورش کرم ابریشم را در صورت استفاده از تخم ۴۵ روز و در شرایط استفاده از لارو حدود ۳۵ روز عنوان و خاطر نشان کرد: نحوه پرورش لارو روی کیفیت ابریشم اثرگذار است به گونهای که مدیریت و تغذیه صحیح و مناسب کیفیت پیله را بالا میبرد.
مدیر طیور و زنبور عسل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری بهترین زمان برای تفریخ (تبدیل تخم به لارو) را دوره رشد برگ توت دانست و ادامه داد: لاروها در ابتدای سن پرورش به پروتئین بیشتری نیاز دارند، بنابراین توصیه میشود در این هنگام از برگهای جوان و تازه که پروتئین و آب بیشتری دارند استفاده شود.
به گفته وی، برگهای تازه و لطیف اوایل بهار در دسترس است و وقتی کرمها بالغتر شدند میتوانند از برگهای سخت و خشن استفاده کنند.
عسگری، با بیان اینکه به طور معمول کرم ابریشم سالی یک مرتبه پرورش داده میشود، عنوان نمود: امیدواریم با توسعه نهالستانها ی توت در استان در سالهای آینده شاهد پیشرفت این حرفه در استان باشیم.
46