تخلیه و بارگیری بیش از ۲.۴ میلیون تن کالای اساسی از مبدا هرمزگان
به گزارش خبرگزاری recive از بندرعباس، یوسف عابدینی ظهر امروز در یک نشست خبری ضمن تبریک فرا رسیدن هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری گفت: این روز در تقویم پر افتخار جمهوری اسلامی ایران یادآور ۲۶ آذر ماه ۱۳۶۲ و سالروز صدور فرمان تاریخی حضرت امام (ره) مبنی بر جهاد تخلیه بنادر و لبیک فعالان بخش حمل و نقل جاده ای کشور به این ندای تاریخی است.
یوسف عابدینی با اشاره به نقش صنعت حمل و نقل جادهای در فرایند توسعه اقتصادی و اجتماعی خاطرنشان کرد: حمل و نقل جادهای از جمله فعالیت های اساسی و زیربنایی برای رشد و تحول اقتصادی به حساب می آید و آنچه به حمل و نقل اهمیت میبخشد، نقش جامع آن در کلیه سطوح زندگی است لذا از آن به عنوان نیروی محرکه توسعه پایدار یاد میشود.
نقش هرمزگان در ورود کالاهای اساسی
وی در ادامه به ارائه گزارش اجمالی از عملکرد اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان هرمزگان پرداخت و گفت: استان هرمزگان به لحاظ وجود بنادر مهم شهید رجایی و شهید باهنر و مناطق آزاد تجاری کیش و قشم و تاثیر ویژه در تامین کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانجات کشور دارد جایگاه ملی دارد لذا توجه به زیرساخت های حمل و نقل، ارتقاء سطح خدمات به کاربران جاده ای، اجرای عملیات لازم برای باز نگهداشتن راه های استان و انجام امور ایمن سازی جاده ها، به طور منظم در دستور کار این اداره کل بوده است.
عابدینی اظهار داشت: طول کل راههای استان ۱۳ هزار و ۶۲ کیلومتر است که از این مقدار ۷۶۵ کیلومتر بزرگراه، ۶۲۵ کیلومتر راه اصلی، یک هزار و ۷۲۷ کیلومتر راه فرعی و پنج هزار و ۱۲۵ کیلومتر راه آسفالت روستایی را شامل می شود.
وی ادامه داد: ۱۳ هزار و ۶۰۸ دستگاه پل در سطح استان وجود دارد که عرض متوسط این پلها ۱۰ متر می باشد و همچنین طول کل تونلهای استان نیز ۳ هزار و ۱۵۲ متر است.
اجرای دهها پروژه توسعه حمل و نقل
عابدینی در خصوص اعتبارات و پروژه های در دست اقدام حوزه راهداری گفت: کل اعتبارات راهداری برای بهسازی لکه گیری و ترمیم راهها از محل اعتبارات ملی و استانی ۲۴۲۰ میلیارد ریال است و از مهمترین پروژه های در دست اقدام می توان به بهسازی و روکش آسفالت ۲۱۵ کیلومتر از راههای استان، اجرای لایه حفاظتی رویه راه به طول ۳۸۰ کیلومتر، تکمیل بلوار محور تیاب-حکمی، منظر آرایی محور بندرعباس به گچین، تعریض و بهسازی محور میناب بشاگرد و عملیات تکمیلی بهسازی و تعریض محور فین و اتصال آن به بزرگراه سیرجان-بندرعباس اشاره کرد.
128 پروژه نیمه راه روستایی در هرمزگان وجود دارد
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای هرمزگان در ادامه خاطرنشان کرد: تعداد ۱۲۸ پروژه نیمهتمام راه روستایی در استان هرمزگان وجود دارد که مجموع طول این پروژه ها یک هزار و ۲۲۵ کیلومتر است و اعتبار لازم برای تکمیل طرح های نیمه تمام راه روستایی بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد ریال می باشد.
یوسف عابدینی یادآور شد: از سال ۱۳۹۸ تا پایان ۷ ماهه اول سال جاری ۳۰۷ کیلومتر راه روستایی با ارزش ۲۷۶ میلیارد تومان احداث شده و پروژه های دیگری نیز در دست اجرا می باشد که در حوزه مرکز و شمال استان تکمیل راه های کوشاه شمالی و جنوبی، حوزه غرب استان احداث پلهای بزرگ چارک و ارمک و در حوزه شرق استان تکمیل عملیات اجرایی قطعات دو و سه راه ملکن-درنگ مدو-آخران در شهرستان بشاگرد و احداث پل بزرگ جگین۲ از مهمترین پروژههای در دست اقدام است.
تخلیه و بارگیری و حمل 2.4 میلیون تن کالای اساسی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان هرمزگان به اقدامات حوزه حمل و نقل این ادارهکل نیز اشاره کرد و از تخلیه، بارگیری و حمل ۲.۴ میلیون تن کالای اساسی در ۸ ماهه نخست سال جاری از بنادر استان هرمزگان خبر داد.
یوسف عابدینی با اشاره به واقع شدن استان هرمزگان در مسیر اصلی کریدور حمل و نقلی شمال_جنوب و همچنین وجود مناطق کشاورزی و تولید محصولات خارج از فصل در این استان گفت: استان هرمزگان یکی از مبادی اصلی ورود و ترانزیت کالا از کشور می باشد، لذا توجه به شبکه حمل و نقل جاده ای جهت تکمیل فرایند حمل کالا بسیار حائز اهمیت است.
209 شرکت حمل و نقل کالا در استان فعال هستند
عابدینی با تاکید بر اهمیت بنادر مهم شهید رجایی و شهید باهنر خاطرنشان کرد: تعداد ۲۰۹ شرکت حمل و نقل کالا در سطح استان هرمزگان فعال هستند و کار جابجایی کالاها به اقصی نقاط کشور را انجام میدهند.
وی اضافه کرد: در هشت ماهه نخست سال جاری، ۸۵۱ هزار بار نامه صادر شده است که عمده محصولات حمل شده علاوه بر مشتقات نفتی(گازوئیل و بنزین) ، برنج گندم و سنگ آهن بوده است.
عابدینی در خصوص حمل کالاهای اساسی نیز گفت: تا پایان آبان ماه سال ۱۴۰۰، بیش از ۲.۴ میلیون تن کالای اساسی شامل گندم، شکر، برنج، روغن خام، جو، ذرت و سویا از مبدا استان هرمزگان به سایر نقاط کشور حمل شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۶۹ درصد افزایش داشته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان هرمزگان خاطرنشان کرد: از ابتدای آذرماه نیز، ۶۵ هزار تن کالای اساسی در حال تخلیه از کشتی ها است و چهار فروند کشتی دیگر حامل گندم و جو نیز با ظرفیت ۱۲۵ هزار تومان در لنگرگاه منتظر پهلوگیری بودند که با هماهنگی های به عمل آمده و برنامهریزیهای انجام شده، بخش عمدهای از کالاهای اساسی به صورت یکسره از این کشتیها تخلیه و بارگیری شده و از طریق ناوگان حمل و نقل جادهای در حال انتقال می باشد.
عابدینی در ادامه توسعه زیرساخت های سیستم های هوشمند حمل و نقل را یکی از وظایف دیگر اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای برشمرد و ابراز داشت: در ۷۵ نقطه از محورهای استان دستگاه تردد شمار آنلاین نصب شده است و ۵۱ سامانه ثبت تخلفات سرعت آنلاین نیز به صورت فعال تخلفات کاربران جادهای در سطح راههای استان را ثبت میکند.
وی اضافه کرد: ۱۳ سامانه نظارت تصویری آنلاین، ۵ سامانه تابلوهای پیام متغیر(VMS)، سامانههای توزین حین حرکت و سامانه ۱۴۱ با ۱۲۰ خط آنلاین همزمان، از دیگر فعالیتهای انجام شده در حوزه استفاده از سامانه های هوشمند برای کنترل وضعیت محور های مواصلاتی است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گفت: مقایسه ایمنی تردد برون شهری بر اساس شاخص تلفات برون شهری نشان میدهد از سال ۹۴ شاهد یک روند کاهشی و نسبتاً پایدار هستیم که نشان از برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت موثر در کاهش تلفات می باشد.
انتهای پیام/ 88055