تامین اعتبار ساخت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه ضروری است

«مهدی مصری» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیمانکار طرح بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه، مراحل اجرایی آن را بر اساس زمانبندی پیش نبرده و همین امر موجب شد پس از بازدید مسئولان وزارتخانه قرارداد این طرح با وجود نیاز جدی حوزه سلامت فسخ شود.
وی ادامه داد: پیمانکار سابق این طرح سلامت تنها عملیات گودبرداری را انجام داده بود و پیمانکار جدید نیز کار خود را در هفته اخیر آغاز کرده و پیشرفت فیزیکی این طرح اکنون در حد عملیات گودبرداری است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه تصریح کرد: برآورد اعتبار برای اجرای گام نخست طرح بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه بیش از ۵۵۰ میلیارد ریال است که تاکنون حدود ۱۸۰ میلیارد ریال آن از محل بودجه استانی و سنوات گذشته تامین شده و این رقم ناچیز است.
مصری عنوان کرد: زمانبندی تکمیل عملیات گام نخست این طرح ۱۸ ماه است اما، با توجه کسری بودجه، تحویل آن در موعد هدفگذاری شده دور از انتظار است.
وی گفت: تنها راهکار سرعت بخشی به روند اجرایی این طرح سلامت، بهرهمندی از ظرفیت شرکتهای صنعتی و خیران است در غیر این صورت و با صرف اتکا به بودجههای ملی و شرایط نرخ تورم، تکمیل آن ممکن است چندین سال به درازا بکشد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی ساوه افزود: ساخت بیمارستان با شاخصهای استاندارد و در سطح جوابگویی به جمعیت شهرستان از نیازهای جدی ساوه است زیرا بیمارستان شهید مدرس با قدمت ۴۰ ساله، مستهلک شده و تجهیزات آن نسبت به استانداردهای روز دنیا عقب است.
مصری تصریح کرد: ایجاد بیمارستان ۹۶ تختخوابی مدافعان سلامت نیز در شهرستان ساوه با توجه به طراحی شهرهای صنعتی کشور در دستور کار است و در بودجه سال آینده برای این پروژه ردیف تعریف خواهد شد.
به گفته وی، تامین نیازهای جمعیت شهرستان های ساوه و زرندیه (مجموعا بیش از ۴۰۰ هزار نفر) مستلزم ایجاد سه بیمارستان مجهز و مدرن است و بر اساس ارزیابی ها در این مناطق باید ۵۰۰ تخت بیمارستانی ساخته شود.
عملیات اجرایی بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی شهرستان ساوه خرداد سال ۹۸ با حضور وزیر بهداشت سابق و در شرایطی بر زمین زده شد که بنا بود اجرای گام نخست آن در مدت ۱۸ ماه صورت بگیرد اما ، بهدلیل کمبود اعتبار این طرح در حد گودبرداری باقی مانده است.
با توجه به روند صعودی جمعیت و مهاجرپذیر بودن شهرستان ساوه، افزایش تختهای بیمارستانی و ارایه خدمات تخصصی در حوزه درمان امری ضروری است و مسئولان برای جبران عقبماندگی در این حوزه با کسب موافقت وزارت بهداشت و درمان، ساخت بیمارستانی با ظرفیت ۲۵۰ تخت را در دستور کار دارند اما، نبود منابع مالی باعث شده است که با گذشت بیش از ۲۷ ماه این طرح پیشرفت لازم را نداشته باشد.
ساخت بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه بهمنظور پاسخ به نیازهای بلندمدت این شهرستان ضروری است.