بیکارترین و پرکارترین رشتههای دانشگاهی کدامند؟
بیکارترین و پرکارترین رشتههای دانشگاهی کدامند؟
انتخاب رشته، حساسترین مرحله زندگی هر نوجوان است. بیشتر آنها برای رسیدن به موفقیت و مشاغل پردرآمد با جایگاه اجتماعی بالا وارد دانشگاه میشوند اما تحصیلات عالیه تنها شرط موفقیت نیست، بلکه تمام داوطلبان باید بازار کار، نیازهای فعلی و واقعیتهای زندگی را در زمان انتخاب رشته مورد توجه قرار دهند.
آگاهی از بیکارترین و پرکارترین رشتههای دانشگاهی میتواند نقش موثری در انتخاب رشته صحیح داوطلبان کنکوری داشته باشد.
حفاظت محیط زیست: این رشته دارای کمترین میزان فارغ التحصیلان دانشگاهی بوده و در صدر جدول جزو بیکارترین مشاغل است. ۴۹ درصد از فارغ التحصیلان این رشته با توجه به اهمیت علوم پایه در صنایع دیگر، کار مناسب پیدا نمیکنند. رشتههای علوم زیستی، فیزیک و ریاضیات هم دارای بیشترین درصد بیکاری در جامعه هستند.
۴۰ درصد از دانش آموختگان رشته علوم رایانه، ۲۷ درصد از هنر، ۲۶ درصد از معماری و ساختمان سازی، ۲۲ درصد از فیزیک، حقوق، علوم زیستی و کشاورزی، ۲۱ درصد از حرفههای مهندسی، ۲۰ درصد از علوم رفتاری و اجتماعی، بازرگانی و علوم اداری، ۱۹ درصد از دامپزشکی و خدمات پزشکی، ۱۸ درصد از ریاضیات و آمار بیکار هستند.
پرمتقاضیترین رشتههای دانشگاهی
کامپیوتر: رشته کامپیوتر با گرایش سخت افزاری و نرم افزاری به عنوان رشته روز در آینده شناخته شده است. فارغ التحصیلان این رشته دارای پردرآمدترین مشاغل دنیا هستند و میتوانند در قالب شرکتهای تولیدکننده قطعات، شرکتهای تولیدی و خدمات، شرکتهای تولیدکننده نرم افزارها فعالیت موثری داشته باشند.
فارغ التحصیلان بخش نرم افزاری رشته کامپیوتر در صورتی که جزو برنامه نویسان حرفهای باشند، میتوانند با درآمد بالا به آسانی جذب نیروهای هر شرکتی شوند که به آنها نیاز دارد.
مدیریت MBA: رشته مدیریت MBA حدود ۱۰ سال است که در دانشگاههای کشور تدریس میشود و در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان سومین مدرک کسب و کار شناخته میشود. تمام مراکز دولتی، غیردولتی و سازمانها نیازمند نیروی مهارت در حوزه مارکتینگ و کسب و کار هستند، بنابراین این رشته دارای مشاغل پردرآمد است.
علوم آزمایشگاهی: بیشتر فارغالتحصیلان رشتههای علوم آزمایشگاهی به راحتی جذب بازار کار میشوند زیرا این رشته به شناخت علل ایجاد بیماریهای مختلف و عوامل ایجاد کننده آن میپردازد.
داروسازی: افرادی که در رشتههای داروسازی تحصیل میکنند بعد از فارغ التحصیلی میتوانند به خدمات دارویی، مشاوره دارویی و بررسی روشهای داروسازی و ضعفهای احتمالی موجود در رژیمهای دارو درمانی بپردازند. زمینه کاری این افراد شامل ارائه خدمات دارویی، مشاوره دارویی و بررسی روشهای دارو سازی و ضعفهای احتمالی موجود در رژیمهای دارو درمانی است.
دندانپزشکی: یکی از پردرآمدترین رشتههای دانشگاهی، دندانپزشکی است. پیش بینی میشود تا سال ۲۰۳۰ بهداشت دندان و دهان مردم به اندازهای خوب خواهد شد که دیگر نیازی به دندانپزشکی عمومی نخواهند بود و تنها به صورت تخصصی در این زمینه پزشکان فعال خواهند بود. طبق پیش بینیها رشته پیراپزشکی تا سال ۲۰۲۲ میلادی به عنوان رشتههای پردرآمد در جامعه محسوب میشود و رشد ۳۷ درصدی خواهد داشت.
کاردرمانی و فیزیوتراپی: پیش بینی شده است که تا سال ۲۰۲۲ رشته کاردرمانی ۲۹ درصد و رشته فیزیوتراپی ۳۶ درصد رشد خواهد داشت و هم اکنون دانش آموختگان این رشتهها میتوانند در مراکز دولتی، بیمارستانها، مراکز توانبخشی، فدراسیونهای ورزشی و … فعالیت داشته باشند.
پزشکی: دانشجویان رشتههای پزشکی با افزایش مهارت در دوران تحصیل میتوانند بعد از فارغ التحصیلی به عنوان پزشکان سرآمد شناخته شوند. آنها به منظور افزایش درآمد خود میتوانند در رشتههای تخصصی مانند زیبایی گوش، حلق و بینی یا پوست و مو و زیبایی ادامه تحصیل دهند.
بیشتر بخوانید:
هشدار استاد دانشگاه تهران نسبت به آمار ۳۰ درصدی ترک زودهنگام مدرسه
۴۷۲۳۳