برگزاری جشنواره غذاهای سنتی و بومی روستایی در خلخال + عکس
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، همزمان با فصل پاییز و با هدف معرفی غذاهای سنتی و بومی روستایی، جشنواره غذاهای سنتی با شعار مبارزه با کرونا، محیط سالم و تعذیه سالم با تولید و مصرف غذاهای سالم در روستای علیآباد خلخال برگزار شد.
در این جشنواره که بههمت واحد بهبود و تغذیه دانشکده علوم پزشکی خلخال، واحد ترویج جهاد کشاورزی، کمیته بانوان و خانواده فرمانداری و بسیج در مدرسه توحید علیآباد برگزار گردید، انواع غذاهای سنتی وبومی با رویکرد تولید از مزرعه و استفاده از سر سفره خانوادهها به حاضرین در جشنواره معرفی شد.
اهمیت استفاده از غذاهای سنتی برای سلامتی بدن
سیده زهرا هاشمپور، معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خلخال با اشاره به پخت بیش از ۷۰ نوع غذا در این جشنواره اظهار کرد: بیش از ۲۲ گروه از خانوادههای روستایی روستای علیآباد بخش مرکزی خلخال شرکت کردند و این جشنواره گامی مثبت در جهت معرفی غذاهای سالم و سنتی برای کاهش بیماریهای عروقی و قلبی است.
وی افزود: هر چه میزان استفاده از غذاهای سنتی در بین خانوادهها نهادینه شود، به همان میزان سلامتی به بطن جامعه از طریق سفره سالم تزریق خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی گفت: در بیشتر غذاهای این جشنواره از جمله در آشها، کیک و شیرینیها، از حبوبات و خصوصا گندم بهعنوان اصلیترین منابع فیبر برای سلامتی بدن استفاده شده بود که نشان از اهمیت خانوادهها برای تامین مواد اولیه برای پخت غذاها است.
جشنواره باعث آشنایی جوانان با غذاهای سنتی میشود
منیژه حقگویی، دبیر جشنواره غذاهای سنتی و بومی زنان روستایی خلخال نیز بیان کرد: در این جشنواره غذاهایی همچون هدیک برنج و عدس، قلیه عدس، باقلاقاتق، ششانداز، آش گل نسترن، رشته پلو محلی با عسل، حلوای برنجی، دلمه بادمجان، خورشت فسنجان، پوره کدو حلوایی، قطاب (بالاباتماز خلخال)، فرنی، آش رشته، شوربای عدس، کله جوش، آش اوماج، آش کشک، شعله زرد، شوید پلو با مرغ و شوربای لپه بهعنوان اصلیترین غذاهای محلی شهرستان خلخال معرفی شد.
وی ادامه داد: نسل جوان امروز علیرغم وجود امکانات و مواد اولیه مرغوب برای پخت غذا، آشنایی آنچنانی با غذاهای سنتی ندارند که یکی از اصلیترین هدف این جشنواره آشناسازی نوجوانان و جوانان با غذاهای بومی و سنتی است.
دبیر جشنواره غذاهای سنتی و بومی زنان روستایی خلخال گفت: تمامی غذاها با رعایت پروتکلهای بهداشتی در این جشنواره شرکت داده شده بودند که با استقبال گرم مردم از شهر خلخال و روستاهای همجوار روبهرو شد.
حقگویی تصریح کرد: به لحاظ فصل پاییز و سردی هوا معرفی غذاهای با طبع گرم، یکی از غذاهای معروف و پربازدید این جشنواره غذای کلهجوش و قیصابا بود که در این ۲ غذا علاوه بر استفاده از میوه خشکشده زردآلود و عدس و کشمش، ترکیبی از فیبرها و ویتامینها، نظر شرکتکنندگان و هیات داوری را به خود جلب کرد.
اهمیت پرهیز از فستفودها و گرایش به غذاهای سنتی
احمد قنبری، معاون فرمانداری خلخال که به اتفاق مدیران شهرستان از جشنواره بازدید کرد، ضمن مثبت ارزیابی کردن فعالیتهای بانوان در زمینه صنایعدستی در این جشنواره در کنار پخت غذاهای سنتی گفت: پخت غذا با مواد اولیه سالم و تغذیه سالم از مهمترین ویژگی این جشنواره بود که آموزش به نوجوانان برای نهادینهسازی پخت غذاهای سنتی در این جشنواره دیده شد و مادر و فرزند در کنار هم با حضور در جشنواره ضمن معرفی دستپخت خود، سایر خانوادهها را نیز در امر فرهنگسازی برای سنتهای قدیمی برای پخت غذا یاری کردند.
وی اظهار کرد: این جشنواره علاوه بر فضای رسمی جشنواره، یادی بود از غذای مادربزرگها در پاییز و زمستانهایی که پربرف و سرد بود و این غذاها با طبعهای مختلف در فصل سرما بیشتر مورد استفاده خانوادهها قرار میگرفت که اکنون خود را به فستفودها داده که خسارتهای جبرانناپذیری برای بدن داشته و در این جشنواره یکی از اهداف برگزاری، پرهیز از استفاده از فستفودها و گرایش به سمت غذاهای سنتی بود.
تجلیل از غذاهای سنتی و بومی برتر
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، در این جشنواره، یکی از زیباترین غذاها شیربرنج با تزئین گل محمدی بود که در بین شرکتکنندگان نیز از پربازدیدترینها شد و همچنین هدیگ بومی خلخال و آش گلدیک نیز به لحاظ تعداد مواد اولیه استفادهشده، از مقویترین غذاهای این جشنواره معرفی گردید.
در این جشنواره با نظر هیات داوران، غذاهای آش رشته، کوفته تبریزی، حلوای سیاه خلخال، کیک سیب دارچینی در جایگاه اول قرار گرفته و غذاهای کشمش پلو و ششانداز خلخال در جایگاه دوم و غذاهای آش اوماج، کیک صبحانه و کدو حلوایی با عدس و گردو در جایگاه سوم این جشنواره قرار گرفت و از معرفی آش گل نسترن (گلدیک آشی خلخال) تجلیل شد.
انتهای پیام/۳۴۶۳/