سیاسی

بداقبالی معلمان در دولت رئیسی/ چرا به معلمان که رسید معوقات پرداخت نشد؟/ کاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه چقدر مقصر است؟

بداقبالی معلمان در دولت رئیسی/ چرا به معلمان که رسید معوقات پرداخت نشد؟/ کاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه چقدر مقصر است؟

جواد مرشدی: پس ازعدم پرداخت معوقات فرهنگیان، وزیر آموزش‌وپرورش در سیبل اتهام قرار گرفت و انگشت‌ها وی را نشانه رفتند، دیروز هم نمایندگان وی را به مجلس فراخواندند. یوسف نوری که ظاهرا می‌دانست در مدار استیضاح قرار خواهد گرفت، پیش‌دستی کرد و کمتر ازنیم ساعت قبل از حضور در مجلس، استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور کرد و رئیسی هم بی‌درنگ آن‌را پذیرفت. نوری از تله استیضاح جِست و بدون این‌که کسی را مقصر کند، از گود خارج شد؛ هرچند اکثر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مخالف این استعفا بودند و عواملی دیگر را نیز در این موضوع دخیل می‌دانستند.پس از این استعفا امروز کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گزارشی سازمان برنامه‌و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و ستاد وزارت آموزش‌و پرورش را به‌عنوان مقصران تاخیر در پرداخت حقوق اسفندماه ۱۴۰۱ فرهنگیان اعلام کرد. از سوی دیگر برخی نمایندگان عملکرد رئیس سازمان برنامه و بودجه را در این بین دخیل می‌دانند و پیشنهاد استعفای وی را مطرح می‌کنند. «recive» در گفت‌وگو با سه نماینده مجلس به بررسی ابعاد این موضوع پرداخته است.

سازمان برنامه‌و بودجه کم‌کاری نکرده است
حجت‌الاسلام سید محمدرضا میرتاج‌الدینی با اذعان به این‌که سازمان برنامه‌و بودجه قانونی عمل کرده و نمی‌شود تقصیرات را گردن این سازمان انداخت در گفت‌وگو با recive گفت: مصوبه قانون مجلس این بود که 38 هزار میلیارد تومان به رتبه‌بندی یک سال‌و نیم معلمان اختصاص داده شده بود، تعهدی که آموزش‌و پروش ایجاد کرده بود، حدود 49 هزار میلیارد تومان بود، یعنی 11 هزار میلیارد بیشتر از مصوبه. سازمان برنامه‌و بودجه با اختیاراتی که داشت، 3 هزار میلیارد می‌توانست به آن اضافه کند و خود را آماده کرده بود تا 41 هزار میلیارد تومان پرداخت کند، منتهی آموزش‌و پرورش این را نمی‌پذیرفت.

این عضو کمیسیون برنامه‌و بودجه ادامه داد: سازمان برنامه‌و بودجه گفته بود حالا که این‌طور است، برای این‌که حقوق‌ها عقب نیفتد، بیاییم اسفندماه را مثل بهمن‌ماه پرداخت کنیم و علی‌الحساب باشد تا مشکلات را حل کنیم و بقیه معوقات را بعد پرداخت کنیم، منتهی آموزش‌و پرورش این قضیه را نپذیرفته بود.
نماینده تبریز درباره حضور خود در جلسه روز گذشته اظهار کرد: گزارشی هم که دیروز در کمیسیون آموزش و تحقیقات آقای ممبینی می‌دادند نشان می‌داد که آن‌ها کاملا قانونی عمل کرده‌اند و همه تلاش خود را برای کمک به آموزش و پرورش به‌عمل آورده‌اند.
وی افزود: در سال جدید آقای رئیسی هرگاه مابقی این مبلغ را تامین کردند، مبلغ مذکور پرداخت خواهد شد. بنابراین رتبه‌بندی برای یک سال‌و نیم گذشته معوقات هم پرداخت می‌شود.
میرتاج الدینی از اعتبار 31 هزار میلیارد تومانی برای سال جدید خبر داد و گفت: اگر تعهد بیش از این باشد، وزارت آموزش‌و پرورش از طریق دولت اصلاحیه به مجلس بیاورد تا مجلس آن را تصویب کند.
وی در پاسخ به این‌که ممکن است نظیر این داستان در وزارتخانه‌های دیگری هم اتفاق افتاده باشد و یا در شُرُف اجرا باشد، گفت: آن‌ها هم باید طبق برنامه و طبق موجودی تخصیص بدهند و خزانه طبق آن موجوی باید پرداخت کند.
نماینده تبریز در پایان خاطرنشان کرد به نظر من سازمان برنامه در این خصوص کم کاری نکرده است.سازمان برنامه و بودجه جایی است که باید منضبط ترین افراد در آنجا باشندو من هم آقای دکتر میرکاظمی و همکارانشان را اینطور می شناسم،همه تلاش اینها این است که به قانون عمل کنند و در عین حال از راه های قانونی برای کمک به همه دستگاه ها و پروژه ها کمک کنند .

سازمان برنامه می‌توانست پرداخت‌ها را مدیریت کند
جعفر قادری نیز در گفت‌وگو با «recive» عدم پرداخت به‌موقع معوقات فرهنگیان را ناشی از بی‌تدبیری وزارت آموزش‌و پرورش دانست و گفت: ولی سازمان برنامه‌و بودجه نیز باید بدون توجه به معوقات، حداقل حقوق اسفند را پرداخت می‌کرد و اگر ادعایی در مورد رتبه‌بندی وجود داشت آن‌را بعدا در قالب معوقات پرداخت می‌کرد.

نماینده شیراز با اظهار تاسف از اتفاق اخیر در پرداخت معوقات فرهنگیان اظهارداشت: این خوب نیست که طلب بقیه کارکنان دولت را به‌موقع پرداخت کنیم، ولی موقعی که نوبت نیروهای فرهنگی می‌شود، این‌گونه عمل کنیم و برنامه آنان را در شب عید به‌هم بریزیم.
وی این موضوع را ناشی از سوءتدبیر در سازمان برنامه‌و بودجه و وزارت آموزش‌و پروش برشمرد و بیشتر هم وزارت آموزش و پرورش را مقصر دانست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یازدهم افزود: در جلسه امروز، سازمان برنامه اعلام کرد ما تا سقف بودجه بیشتر نمی‌توانستیم پرداخت کنیم و اگر آن‌ها (آموزش‌و پرورش) رضایت داده بودند، تا سقف قابل پرداخت بود و می‌شد آن‌را پرداخت کرد، ولی آن‌ها اصرار داشتند که حتما خارج از آن و کل مبلغ باید پرداخت شود. اگر بخواهد این‌طور شود، باید اوراق فروخته شود، و این خیلی منطقی و معقول نیست. مشکل به وزارت آموزش و پروش بر می‌گردد در عین حال که سازمان برنامه نیز می‌توانست با اشرافی که در این حوزه دارد آن‌را به‌درستی مدیریت کند.

باید قبل از وزیر ورزش میرکاظمی استعفا می‌داد
همچنین لطف‌الله سیاهکلی نیز با بیان این‌که بیشترین مقصر این داستان آقای میرکاظمی است به recive گفت: اصلا سازمان مدیریت برنامه‌و بودجه تعطیل است و در اصل باید سازمان مدیریت در کنار آقای نوری محاکمه می‌شد، چرا که ایشان وزیر بودند و باید جدیت به‌خرج می‌دادند.

عضو کمیسیون صنایع معتقد است باید قبل از وزیر آموزش و پرورش آقای میرکاظمی استعفا می‌داد. وی افزود: «میرکاظمی در دادن بودجه‌ها به استان‌ها ضعیف عمل می‌کند، سال تمام شد و ما هنوز چیزی گیرمان نیامده است.
بیشتر بخوانید:

گزارش تشریحی کمیسیون آموزش مجلس درباره «مقصران اصلی» تاخیر در پرداخت حقوق معلمان + جزئیات
اختلاف‌نظر دولت و مجلس درباره مقصر تاخیر در پرداخت حقوق معلمان / نمایندگان از «سازمان برنامه» شکایت کردند
رئیس سازمان برنامه باید به جای وزیر آموزش و پرورش می‌رفت/ مجلس بر سر همکاری با دولت حیثیت خود را به خطر انداخته است

216212

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا