امید به احیای تئاتر کمدی در اصفهان/اهدای جایزه «خندستان» در جشنواره فجر
امید به احیای تئاتر کمدی در اصفهان/اهدای جایزه «خندستان» در جشنواره فجر
به گزارش recive از اصفهان، نصف جهان را از قدیم الایام به نام تئاتر کمدی می شناسند، اصفهانی های قدیم شبهای دراز زمستان را از دیرباز با نمایشهای مرحوم ارحام صدر، ناصر فرهمند، نصرالله وحدت می گذارندند و تئاتر به اندازه ای در اصفهان رونق داشت که حتی از دیگر شهرهای کشور و پایتخت برای تماشای تئاتر به اصفهان می آمدند به نوعی که استان اصفهن مهد شکوفایی و رونق تئاتر کمدی شد.
اما اکنون سالهاست که تئاتر نصف جهان رونق خود را از دست داده است و دو سال شیوع کرونا نیز بر این امر دامن زد؛ در این میان گرچه هر بار مسئولان جدید خبر از برنامه هایی نو برای احیای این هنردر اصفهان دارند اما مدتهاست بسیاری از تئاترهای کمدی اجرا شده در سالهای اخیر در اصفهان در گردابی از نمایشنامه های فاقد طنز فاخر، بیان مناسب و یا اجرا دست و پا می زنند.
البته نباید فراموش کنیم که ازمهم ترین مشکلات در عرصه تئاتر در زمان کنونی حتی در سطح کشور، فقدان نمایشنامههای مناسب است، موضوعی که نیاز به کار اساسی و زیربنایی دارد.
اما مدتی است با هدف بهره گیری از آثار مکتوب نمایشی و پژوهشی در حوزه کمدی و انواع آن و ضرورت تولید هر چه بیشتر در این گونه تئاتری جشنواره «خندستان» در اصفهان برپا شده است؛ امسال خندستان از حیث تعداد آثار دریافتی رکورد اغلب جشنوارههای معتبر ملی را در حوزه نمایشنامه نویسی شکست که این امر نویدبخش گام نهادن در مسیری درست و رو به رشد است.
علی دادفر در این ارتباط، با اشاره به اینکه «خندستان» جشنوارهای مختص نمایشهای کمدی است که به همت شهرداری اصفهان برگزار میشود، اظهار کرد: سومین دوره نمایشنامهنویسی جشنواره خندستان در سال ۱۴۰۰ برگزار شد و پنجمین دوره اجرای صحنهای و نمایشهای بیرونی آن در سال ۱۴۰۱ برگزار میشود.
وی افزود: به همین منظور در سفری به تهران قرار است مذاکراتی برای برگزاری این جشنواره در سال ۱۴۰۱ با مسئولان وزارت ارشاد داشته باشیم.
رییس دفتر تخصصی هنرهای نمایشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه دبیرخانه «خندستان» تمامی جشنوارههای رسمی کشور را به منظور دعوت از مهمانان و یا رصد و سطح فنی کمیک را بررسی میکند، تاکید کرد: توافق کردیم «خندستان»، یک لوح سپاس و جایزه در تئاتر فجر اهدا کند؛ بدین معنی که یک نمایشنامه کمدی به انتخاب داوران جشنواره برگزیده میشود و از آن تقدیر می شود.
اصفهان خاستگاه تئاتر کمدی است
وی با تاکید بر اینکه اصفهان خاستگاه تئاتر کمدی است و ما درصدد هستیم این هنر فاخر را در اصفهان و کشور توسعه دهیم، تاکید کرد: به همین منظور حمایت ویژه از نمایشهای کمدی را در جشنواره تئاتر فجر مدنظر قرار دادیم.
دادفر با بیان اینکه چندین نمایشنامه از سومین جشنواره خندستان برای حضور در جشنواره تئاتر فجر برگزیده شد، گفت: تمایل داریم ارتباط تنگاتنگی با «فجر» داشته باشیم و برگزیده هر ساله خندستان نیز این مجوز را داشته باشد که در این جشنواره حاضر شود.
وی با اشاره به حمایت از گروههای نمایشی اصفهان گفت: دفتر تخصصی هنرهای نمایشی به نوعی به پایگاه حمایتی از خانواده تئاتر اصفهان تبدیل شده است و گروههای تئاتر خیابانی و صحنهای پس از کسب مجوزهای لازم از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرای تئاتر به ما مراجعه میکنند.
رییس دفتر تخصصی هنرهای نمایشی شهرداری اصفهان تاکید کرد: شهرداری اصفهان تالار هنر را با تمامی امکانات پلاتو، سالن نمایش و دکور در اختیار دارد که آن را به آسانی در اختیار هنرمندان و گروههای تئاتری قرار میدهیم.
حمایت مالی از گروههای تئاتری
وی با تاکید ویژه به حمایت مالی از گروههای تئاتری در ارتباط با نحوه این حمایت گفت: ما شورای مشورتی در شهرداری اصفهان داریم که از متخصصان تئاتر و جمعی از مدیران سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تشکیل شده است که با اثرهای نمایشی به شکل هم خوانی بررسی میشود و سپس بسته به انطباق با سیاستهای سازمان و بر اساس کیفیت قیمت گذاری و رقم حمایت مالی مشخص میشود.
رییس دفتر تخصصی هنرهای نمایشی شهرداری اصفهان دراره ارتباط و تعامل با نهادهای متولی به منظور حمایت از تئاتر اصفهان گفت: ما با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری ارتباط خوبی دائم به نوعی که در برگزاری جشنواره تئاتر اصفهان با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری داشتیم چرا که متولی تئاتر این دو نهاد هستند و ما یک بازوی یاریرسان در کنار دوستان برای حمایت از این هنر ارزشمند هستیم.
وی در ارتباط با راه اندازی سالن تئاتر شهر در اصفهان گفت: خبرهای خوبی در این ارتباط و تئاتر اصفهان داریم که به زودی اعلام خواهیم کرد.
48