افزایش بی رویه قیمت گوشت قرمز در همدان
افزایش بی رویه قیمت گوشت قرمز در همدان
محمود شهرام فرد: با نزدیک شدن به سال 1401 و در روزهای پایانی سالجاری، سیر صعودی افزایش قیمت ها، مخصوصا در اقلام خوراکی برای مردم مشکلات بسیاری به ارمغان آورده است.
آغاز صادرات و قاچاق گوشت گوسفندی به کشورهای همسایه، قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی را در همدان به 195 هزارتومان و قیمت گوشت گوساله را به 180 هزارتومان رسانده است.
با توجه به اینکه گوشت قرمز یکی از مهمترین و اصلی ترین مواد پروتئینی در وعده های غذایی افراد جامعه است، متاسفانه با افزایش بی رویه و غیر باور نکردنی این محصول شاهد کاهش مصرف و خرید گوشت قرمز در این شهر هستیم.
خوب می دانید، گوشت قرمز منبع اصلی پروتئین و یکی از مهمترین و اصلی ترین مواد غذایی برای رشد و نیاز بدن می باشد که مصرف مداوم آن توسط بسیاری از پزشکان در جهت تامین سلامتی به تمام افراد جامعه توصیه می شود.
بنابر اعلام کارشناسان و مسئولین اقتصادی استان، عوامل بسیار زیادی برای افزایش قیمت گوشت قرمز وجود دارد که هر کدام از این عوامل ریشه در بعضی از مشکلات دارد.
از دلایل مهمی که سبب افزایش قیمت این محصول شده می توان به کاهش پرورش دام، صادرات و قاچاق دام های زنده از مرزهای کشور، کاهش تمایل دامداران به عرضه دام های خود به بازار، کشتار دام های مولد به علت عدم تامین و گرانی نهاده های دامی، کم رنگ شدن نظارت مسئولین دولتی بر روی قیمت گذاری ها و دیگر مشکلات حاشیه ای، اشاره کرد.
مهمترین راه مبارزه با افزایش قیمت گوشت قرمز، دخالت مستقیم مدیران استانی در تامین و نظارت بر کشتار و توزیع آن با قیمت مصوب در همدان است.
اگر دولت بتواند مانع قاچاق بی رویه دام ها زنده به خارج از کشور شود و همچنین تسهیلات لازم را برای دامداران در جهت پرورش و نگهداری دام های مولد ارائه دهد، می توان در کوتاه ترین زمان ممکن قیمت گوشت را در بازار کاهش داد.