اصفهان

افتتاح مرکز نیکوکاری «ایران مدد» در اصفهان/ اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه حقوقی به نیازمندان

افتتاح مرکز نیکوکاری «ایران مدد» در اصفهان/ اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه حقوقی به نیازمندان

به گزارش recive از اصفهان، ماه مبارک رمضان سال ۹۳ بود که برنامه  یک شهر ضیافت از صدا وسیمای مرکز اصفهان با هدف  کمک به آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد آغازشد و با وجود نبود پشتوانه توانست در سال نخست ۳۶ زندانی، سال دوم ۷۹  وسال  سوم ۲۰۳ نفر را آزاد کند و سال به سال نیز این رقم و میزان کمک های مردمی به طرز قابل توجهی افزایش یافت.

فرهنگ سازی در این زمینه توانست، اصفهان را که مهد کمک های خیر در کشور شناخته می‌شود، به جایی برساند که اکنون برای نخستین بار در کشور، مرکز نیکوکاری رسانه ای حقوقی ایران مدد تشکیل شده است تا فرهنگ جدیدی در استان اصفهان و کشور شکل بگیرد.

در حقیقت در اصفهان بیش از یک هزار موسسه خیریه و بیش از ۵۰ مرکز نیکوکاری در استان اصفهان وجود دارد و حدود یک هزار و ۶۰۰ موسسه نیکوکاری و حقوقی را شکل می دهد و این در حالی است که اغلب این خیریه ها معیشتی و برای کمک های دفعی به مخاطبان است اما در روزهای گذشته نخستین مرکز نیکوکاری حقوقی در اصفهان با هدف انجام کمک‌های حقوقی و قضایی به نیازمندان و بی نیازی آنها از هزینه های دادگاه و وکالت افتتاح شد.

در این ارتباط حجت الاسلام سید مهدی مدنیان در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در ماه رمضان سال ۹۳،  برنامه  یک شهر ضیافت را با مدد خواستن از پروردگار یگانه آغاز کردیم با این هدف که آزاد کردن حتی یک زندانی نیز مهم است چراکه خداوند در قرآن کریم می فرماید که «که اگر یک نفر را احیا  کنید گویی همه دنیا را احیا کردید».

وی  با بیان اینکه در سال نخست بدون هیچ پشتوانه در این حوزه ۳۶ نفر آزاد شدند و سال به سال این رقم افزایش یافت، افزود: ستاد دیه و اداره کل زندانهای استان اصفهان اعلام کردند که درسال ۹۱ حدود ۷۰۰ میلیون تومان درآمد این ستاد بوده است اما سال ۹۵ این عدد به ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان رسید که معادل ۱۰۰ میلیارد تومان در زمان کنونی است.

سرمایه  اجتماعی پایین و آسیبهای اجتماعی بالا، دو روی یک سکه

عضو شورای اندیشه ورزان استانداری اصفهان در حوزه آسیبهای اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه سرمایه اجتماعی در علم جامعه شناسی یکی از مسایل مهم محسوب می شود، تاکید کرد: در هر  جامعه‌ای که سرمایه اجتماعی پایینی داشته باشد، آسیب‌های اجتماعی نیز در آن رشد می کند؛ مطابق آمارها و تحقیقات اصفهان در برخی سالها سی و یکمین استان و یا سی‌امین استان در پایین بودن سرمایه اجتماعی بوده است.

وی بیان داشت: دراین حالت مردم به وضعیت یکدیگر اهمیت چندانی نمی دهند و جامعه  به دلیل عدم کمک‌های مردمی پر از آسیب و تنش می شود.

۸۵ درصد محاکم ما بدون حضور وکیل برگزار می شود

وی با بیان اینکه این مرکز پس از افتتاح، در راستای خدمت رسانی حقوقی و قضایی به نیازمندان فعالیت دارد، تاکید کرد: نکته جالب اینجاست حدود ۱۵ میلیون پرونده قضایی در سطح کشور وجود دارد اما ۸۵ درصد محاکم ما بدون حضور وکیل برگزار می شود.

مدنیان ادامه داد: دلیل نخست این امر این است که مردم به برخی وکلا اعتماد ندارند و این تصور وجود دارد که همین دفاع را خود نیز می توانند در دادگاه انجام دهد و این در حالی است که ادبیات قاضی و شاکی و متشاکی متفاوت است.

وی تصریح کرد: موضوع دیگر هزینه وکیل است که موجب می شود شخص از اختیار کردن وکیل خودداری کند اما باید بدانیم که حضور وکیل در دادگاه یک امر اجتناب ناپذیر است.

موسس و مدیر مرکز نیکوکاری رسانه ای حقوقی ایران مدد با اشاره به نوع فعالیت مرکز ایران مدد در راستای کمک به زندانیان گفت: این مرکز به خودی خود کار حقوقی انجام نمی دهد بلکه حالت پشتیبانی و حمایتی و تامین تسهیلات قر ض الحسنه را برعهده دارد؛ موسسه حقوقی حق گستر مسئولیت بخش حقوقی آن را برعهده دارد و موسسه سدید نیز کار داوری و پشتیبانی حقوقی را انجام می دهد.

کمک به نیازمندان در قالب اعطای وام و تسهیلات قرض الحسنه

وی با بیان اینکه در واقع این مرکز اعطای وام و تسهیلات قرض الحسنه حقوقی را برعهده دارد، ابراز کرد: حرکت برخی خیریه ها تنها به شکل اعطای کمک و یا هزینه زندگی به شکل بلاعوض است که گاه روحیه تکدی گری را در افراد تقویت می کند.

مدنیان با اشاره به اینک عزم ما این است که به سمت کار بدون معوض حرکت نکنیم و بر این اساس پشتیبانی از وام های تسهیلات قرض الحسنه را برعهده داریم، گفت: در دین اسلام نیز ۱۸ برابر ثواب قرض الحسنه نسبت به صدقه قرار داده شده است، چراکه در زمانی که به شخصی وام یا قرض داده می شود برای بازگرداندن اجبار به کار دارد که موجب اشتغال و کارآفرینی می شود، ضمن رفع مشکل کرامت انسانی وی نیز حفظ می شود و در آینده نیز افراد دیگری از این امکان می توانند استفاده کنند.

وی با بیان اینکه حساب با صندوق امداد ولایت تفاهم نامه ای داریم و خیران نیز در این زمینه کمک می کنند که تا سقف ۴۰ میلیون تومان به هر فرد وام حقوقی داده می شود، بیان کرد: این وام بدون مسدودی، گردش حساب و سود است که تا سقف ۱۰ میلیون تومان با کارمزد صفر درصد و بیش از ۱۰ میلیون تومان با کارمزد سه درصد قرض الحسنه ای است.

موسس و مدیر مرکز نیکوکاری رسانه ای حقوقی ایران مدد اضافه کرد: امیدواریم با کمک خیران و نیکوکاران و جذب منابع بسیاری از پرونده های حقوقی رفع مشکل شود، گفت: مطابق تفاهم با صندوق امداد ولایت، معادل میزان جذب مشارکت از خیران، ایم صندوق هم افزایی خواهد داشت یعنی هر قدم خیران دو برابر خواهد شد و وام های بیشتری به افراد پرداخت می شود.

حضور خیران به دو شکل امانی و اعطای هزینه

وی با بیان اینکه خیران می توانند به دو شکل امانی و یا بخشش به خیریه با ما همکاری کنند، گفت: اگر خیری پول خود را در طول مدت معین در اختیار ما قرار دهد، این هدیه به شکل امانی برای قرض دادن به نیازمندان استفاده می شود.

مدنیان با بیان اینکه به اساسنامه این مرکز سه حسن خاص دارد، تاکید کرد: ما امکان تشکیل شعب و دفاتر در سطح کشور را داریم ضمن اینکه امکان فعالیت خارج از کشور و جذب خیران بین المللی نیز برای ما وجود دارد و امکان تشکیل واحدهای نیکوکاری زیرمجموعه نیز برنامه ریزی شده است.

مدنیان تصریح کرد: این مطلب بدان معناست که  تشکلها و سازمان های رسمی و غیررسمی به عنوان شبکه های مویرگی حقوقی این مرکز در سطح کشور، می توانند یک واحد در این مرکز تشکیل دهند  هر عضو این واحد می تواند به شکل ماهیانه یا سالیانه به مرکز کمک کند و  پس از جمع شدن کمک ها امکان پرداخت وام حقوقی به خود این افراد نیز وجود دارد.

48

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا