همدان

اعزام اکیپ‌های دامپزشکی همدان به جنوب کشور

محمودرضا رسولی؛ مدیرکل دامپزشکی استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به اعزام اکیپ مایه‌کوبی اداره دامپزشکی شامل ۱۲ نفر در قالب سه اکیپ واکسیناسیون به استان‌های خوزستان و لرستان اظهار کرد: واکسیناسیون دام‌ها به منظور پیشگیری از انتشار و انتقال بیماری‌های واگیر در دام‌های عشایر علیه انواع بیماری‌های دامی صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به انواع واکسن‌های دامی مورد استفاده در این طرح گفت: اکیپ‌ها به مایه‌کوبی دام‌های عشایر علیه بیماری‌های آبله، شاربن، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تب برفکی و بروسلوز خواهند پرداخت.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه خدمت‌رسانی به قشر زحمتکش عشایر از اولویت‌های دامپزشکی است افزود: دامپزشکی استان طی چند سال گذشته با اعزام گروه‌های واکسیناسیون به مناطق عشایری نسبت به مایه‌کوبی دام‌ها در این مناطق اقدام کرده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عشایر همدان در فصل سرما و به منظور زمستان گذرانی، دام‌های خود را به استان‌های گرمسیر مهاجرت می‌دهند، اداره کل دامپزشکی نیز سالهاست با اعزام اکیپ‌های فعال در پیشگیری از انتشار و انتقال بیماری‌های واگیر دامی به همدان و استان‌های مسیر کوچ در فصل قشلاق، دام‌های عشایر را علیه انواع بیماری‌ها مایه‌کوبی می‌کند.

رسولی خاطرنشان کرد: امسال نیز همچون سال‌های گذشته با برنامه‌ریزی و هماهنگی با ادارات کل دامپزشکی استان‌های قشلاقی و تجهیز این اکیپ‌ها، اکیپ‌های خود را به این استان‌ها برای واکسیناسیون دام‌های عشایر اعزام کردیم.

وی گفت: با وجود کمبودهای فعلی در اعتبارات با توجه به اهمیت ارتقای سلامت جامعه و صیانت از سرمایه‌های دامی، اعزام اکیپ‌های مایه‌کوبی به مناطق اسکان عشایر در استان‌های خوزستان و لرستان انجام گرفته است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه در این طرح تقریبا یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوبت سر از دام‌های عشایر استان زیر پوشش قرار می‌گیرند تصریح کرد: در مدت ۴۵ روز پرسنل اداره کل دامپزشکی استان همدان به صورت فشرده در دو نوبت صبح و عصر اقدام به مایه‌کوبی این دام‌ها می‌کنند.

وی گفت: کارشناسان دامپزشکی اعزام شده، کلاس‌های آموزشی نیز برای عشایر تشکیل می‌دهند تا در کنار عملیات واکسیناسیون، آموزش لازم برای جلوگیری از انتشار بیماری‌های دامی انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان واکسیناسیون به موقع دام‌ها را مهمترین روش پیشگیری از بیماری‌های دام‌های سبک دانست و از دامداران و عشایر خواست تا همکاری لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی داشته باشند.

اانتهای پبام/۸۹۰۲۶/



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا