اصفهانیها در سال ۱۴۰۰ کدام اسامی را برای فرزندان خود برگزیدند؟
اصفهانیها در سال ۱۴۰۰ کدام اسامی را برای فرزندان خود برگزیدند؟
به گزارش recive از اصفهان حسین غفرانی کجانی اظهار کرد: الکترونیک شدن اسناد چنان خصلتی نو به سازمان ثبت احوال بخشید که گویی از نو متولد شده و چنان ریشه دار بود که گویی از ابتدا وجود داشته است.
وی افزود: احراز هویت مراجعان در ابتدای حضور در ادارات،اعلام آمار واجدین شرایط شرکت در انتخابات، مشخص شدن افراد بی سواد، واجدین خدمت سربازی و غیره از مزایای این امر بود.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان تاکید کرد: هرجا زیرساخت در عرصه دولت الکترونیک وجود داشته باشد خدمات قابل توجهی می توان به جامعه ارائه کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه جمعیت کشور از سال ۶۵ همواره در حال رشد بوده است، تاکید کرد: با توجه به دو برابر شدن نرخ رشد جمعیت در این سال ساز و کاری پیش بینی شد تا در دهه ۷۰ شاهد کاهش جمعیت بودیم و نرخ رشد جمعیت رو به نزول رفت.
فاز اول پیری و سالمندی در استان اصفهان
غفرانی با اشاره به اینکه پنجره جمعیتی استان اصفهان در سال ۹۵ با جمعیت پنج و میلیون و ۷۵۰ نفر بسته شد، گفت: این امر پیری جمعیت را رقم می زند و در حال حاضر شاهد فاز اول پیری و سالمندی در استان هستیم و در سال ۱۴۲۵ هم ۳۰ درصد جمعیت در سن بالای ۶۵ خواهند بود.
وی با بیان اینکه با همان شتابی که افزایش جمعیت را شاهد بودیم با همان روند به مرحله پیری می رسیم، تاکید کرد: اکنون یک چاله جمعیتی را شاهد هستیم ونیازمند برنامه ریزی جدی در این ارتباط هستیم.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان با تاکید بر اینکه هر سال شاهد افزایش جمعیت سالمندی هستیم و به ایجاد زیرساختهای عرصه سالمندی و استقرار فرهنگ سالمندی در خانواده و بستر جامعه را نیز داریم، گفت: با ایجاد زیرساختهای مناسب لازم است فرهنگ پذیرش افراد سالمند در خانواده به جای فرهنگ ارجاع و فرستادن پدر و مادرها به خانه سالمندان هستیم.
محصولات تراریخته و کاهش فرزندآوری
وی با اشاره به اینکه با توجه به قانون سال گذشته در مجلس، با شناسایی ۲۱ مانع فرزندآوری و تشکیل خانواده به مقابله با کاهش جمعیت رفتیم، گفت: تسهیلاتی برای جوانان، درآمد، ازدواج، تسهیلاتی برای باروری، حمایت از مادران در دوران شیردهی، تسهیلات مسکن حمایت از گروه های مردمی، حمایت از چند فرزندی و چند قلویی فراهم شده است و با ۱۲ ماده در این عرصه وارد برخورد علمی با محصولات تراریخته شدیم.
غفرانی با بیان اینکه علی، امیرعلی، حسین، امیرحسین و ماهان برای پسران و فاطمه، رستا، زهرا، حلما و آوا نیز برای دختران در صدر جدول فراوانی نامها در اصفهان بوده است، افزود: امید به زندگی در استان اصفهان در مردان ۷۴ و در زنان ۷۷ سال بوده است.
وی با بیان اینکه در پیمایش ازدواج و طلاق در سال ۱۳۹۷ تعداد فرزندان مطلوب زنان و مردان ایرانی به ترتیب ۲.۱ و ۲.۲۸ نفر بوده است، گفت: سطح اظهارات این آمار را نشان میدهد و تا پیمایش بعدی نیز مبنا همین آمار خواهد بود.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان با بیان اینکه از ۲۸ هزار و ۱۰۰ ازدواج در سال گذشته در استان اصفهان میانگین سن ازدواج ۳۶ سال برای مردان و ۲۶ سال برای زنان بوده است، گفت: میانگین سن ازدواج بار اول برای مردان ۲۸ سال و برای زنان ۲۴ سال بوده است.
۴۵ درصد طلاق ها در پنج تا ده سال نخست پس از ازدواج رخ می دهد
وی اضافه کرد: میانگین سن طلاق برای مردان ۳۹ سال و ۳۴ سال برای زنان بوده است و نزدیک ۴۵ درصد طلاق ها در پنج تا ده سال نخست پس از ازدواج رخ می دهد که بحبوبه جوانی و فرزندآوری است.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان تاکید کرد: تاکنون در استان اصفهان برای یک هزار و ۷۰۶ مورد کودک فاقد هویت حاصل ازدواج مردان خارجی با زنان ایرانی شناسنامه صادر شده است.
48