اشتغال و درآمدزایی در سایه میراث فرهنگی و هنر در ابرکوه/ اشتغالزایی برای بیش از 100 نفر
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از ابرکوه، هنر در ابرکوه جایگاه ویژه ای از قدیمالایام تاکنون داشته است که این مهم به وضوح در آثار و بناهای به جای مانده از گذشته کاملا ملموس بوده و وجود هنرمندانی بزرگ و افتخار آفرین نیز مهر تأییدی بر این مدعا است.
یکی از کارکردهای میراث فرهنگی در سال های اخیر بهره گیری از ابزار هنر برای حفظ میراث فرهنگی، توسعه گردشگری و رونق صنایع دستی بوده است که از سوی دیگر به نوعی از هنرمندان حمایت کرده و موجب اشتغال، درآمدزایی و نمایش استعدادهای آنان نیز شده است.
در این راستا حمید مشتاقیان، رئیس اداره میراث فرهنگی ابرکوه در گفتوگو با فارس اظهار کرد: آنچه در ابرکوه با بقیه شهرستان های استان تفاوت دارد، وجود تعداد زیاد فعالین حوزه هنری است که در رشته های مختلف فعالیت داشته و تنها نیازمند اندکی حمایت از سوی مسئولین هستند. هنر در ابرکوه با گذشته گره خورده و ما می توانیم از آن برای زنده نگه داشتن میراث و سنت های کهن استفاده کنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابرکوه افزود: در همین راستا تصمیم به راه اندازی کارگروهی گرفتیم که از ترکیب هنر و سنت بتوانیم احیاگر سنت بوده و هنرمندان بتوانند با ارائه ایده های ناب، آثار نو خلق کرده و جایگاه ویژهای در جامعه داشته باشند. به همن جهت در اولین گام کارگروه هراث (هنر و میراث) راه اندازی شد.
مشتاقیان ادامه داد: در گام دوم مرمت خانه تاریخی عظیم پور را با هزینه ای بالغ بر پنج میلیار ریال آغاز و پس از تجهیز در اختیار کارگروه هراث قرار گرفت. سپس از هنرمندان و فعالین حوزه صنایع دستی دعوت به عمل آمد تا با استفاده از ظرفیت این کارگروه، آثاری در حوزه میراث فرهنگی تولید کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شش کارگاه در زیر پرچم هراث فعالیت دارند، ادامه داد: کارگاه زیورآلات، فیروزه کوبی، نقطه کوبی، طراحی، معرق چوب و مرمت آثار چوبی از جمله کارگاه های میراث فرهنگی است که در کنار تولید و درآمدزایی، آموزش های متعدد را نیز به علاقمندان ارائه می کنند.
مشتاقیان ضمن گلایه از برخی ارگان ها، ابراز کرد: میراث فرهنگی آمادگی دارد که در صورت حمایت سایر مسئولین، کارگاه های مشابه را در شهر مهردشت، روستاهای بخش مرکزی و بهمن راه اندازی کند.
این مسئول هدف از اقدام فوق را جریان سازی و اشغال زایی عنوان کرد و افزود: میراث در سه بخش تجهیز و تهیه ابزار، فراهم کردن مکان مناسب و ایده پردازی نقش حمایتی برای هنرمندان ایفا می کند.
وی با تأکید بر اینکه حالِ شهرستان ابرکوه با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوب می شود، گفت: با این وجود باید از مسئولین پرسید چقدر از اعتبارات شهرستان در سه حوزه مذکور صرف می شود تا انتظار خروجی مطلوب هم داشته باشیم؟ نقش میراث فرهنگی بیشتر نظارتی بوده و اعتبار خاصی برای توسعه سه حوزه نامبرده ندارد.
مشتاقیان میراث فرهنگی را متعلق به همه مردم دانست و تأکید کرد: مسئولین شهرستان، نماینده مجلس و تک تک مردم شهرستان باید همصدا شوند تا بتوانیم ابرکوه با را به جایگاه واقعی اش که در خور شأن مردم آن نیز باشد، برسانیم.
گفتنی است میراث فرهنگی ابرکوه توانسته است به طور مستقیم با همکاری و همفکری 20 نفر از جوانان و فعالان حوزه میراث فرهنگی و به طور غیر مستقیم با همکاری بیش از 100 نفر از آنان، تحولی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ایجاد کند که به ثمر نشستن آن تنها در گرو حمایت سایر مسئولین و دستگاه های مربوطه است.
انتهای پیام/ف/ی