همدان

احیای گبه‌بافی در قهاوند

هاشم مظاهری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه در شهر قهاوند و  روستاهای یسرلو و ببوک‌آباد آموزش گبه‌بافی راه‌اندازی شده است اظهار کرد: به منظور آموزش هنرجویان گبه‌بافی، یک مربی از شمال کشور هماهنگ شده تا ضمن آموزش، اشتغال خانگی را در این روستاها فعال کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰ کارآموز در حال آموزش هستند دامه داد: ۴۶ هنرجو در روستای ببوک‌آباد فعالیت دارند و مابقی در روستای یسرلو دوره آموزشی را می‌گذرانند.

معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان عنوان کرد: گبه‌بافی جزو رشته‌های بومی استان همدان نیست ولی قبلا کارهایی انجام می‌شد که منسوخ شده بود اما سرانجام احیا شد.

وی با تاکید بر اینکه گبه‌بافی جزو زیراندازهای سنتی کشور است که با دار بافته می‌شود افزود: گبه‌بافی مانند فرش نقشه ندارد و ذهنی‌باف است اما خیلی از فرش ساده‌تر بوده، قیمت آن مناسب‌تر و شکل آن هم جذاب‌تر است.

احیای رشته مسگری در روستای یکانه

مظاهری با بیان اینکه گبه‌بافی در استان فارس خیلی معروف‌تر است گفت: با حضور مربی، بازار محصولات نیز فراهم می‌شود به طوری که با یک تیر سه نشان می‌شود، هم رشته احیا می‌شود، هم آموزش دارد و هم فروش محصولات صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه گبه‌ها بیشتر در ابعاد ۷۰ ×۱۰۰ بافته می‌شود افزود: آموزش مشاغل خانگی اتفاق خوبی است که منجر به اشتغال خانگی به ویژه بانوان می‌شود.

معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با بیان اینکه مواد اولیه گبه‌بافی خامه‌های فرش و نخ پشمی است گفت: کاربرد گبه نیز زیرانداز سنتی است اما در روستای ببوک‌آباد و یسرلو کوسن مبل در ابعاد ۳۰ در ۳۰ نیز تولید می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش از احیای رشته مسگری در روستای یکانه همدان خبر داد و عنوان کرد: در این خصوص استاد کاری در روستای یکانه که مهارت زیادی دارد مربی است که قرار است آموزش لازم را ارائه دهد.

مظاهری با بیان اینکه ابتدا باید آموزش لازم را ارائه دهیم تا رشته احیا شود گفت: پس از آموزش، شاگردان خود اقدام به ایجاد شغل کرده و خود به خود رشته مسگری احیا می‌شود.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/



این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا