احتمال ابتلا به کرونا در واکسننزدهها بیشتر از واکسنزدههاست/ لزوم ایمنی 90 درصدی برای مصون ماندن از پیک ششم کرونا
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، شاهین شیرانی، سرپرست دانشگاه علوم پزکی اصفهان، در ارتباط با آغاز اجرای طرح ضربتی شهدای سلامت با بیان اینکه حدود ۲۰ ماه است که از شروع بیماری کرونا میگذرد و چه بسیار مشکلات جانی و مالی را برای مردم به همراه داشته است اظهار داشت: زمانی در کشور واکسیناسیون به تعداد کافی موجود نبود و تعدادی برای زدن واکسن به کشورهای دیگر میرفتند، ولی در حال حاضر واکسن به وفور وجود دارد و انتظار میرود مردم برای دریافت واکسن اقدام کنند.
وی به نمودار واکسیناسیون کشور اشاره کرد و گفت: اوایل اجرای واکسیناسیون، به دلیل کمبودی که در خصوص واکسن وجود داشت، شیب ملایم و کمی را شاهد بودیم، پس از تأمین واکسن و دسترسی کافی آن، شیب واکسیناسیون شدت گرفت، ولی در حال حاضر دوباره به شیب کم رسیدهایم که با توجه به فراوانی واکسن نبایستی این اتفاق بیفتد.
شیرانی ادامه داد: علتهای متفاوتی برای کاهش آمار واکسیناسیون وجود دارد که میتوان به ترس برخی از مردم به واکسن کرونا و عوارض پس از آن، دور بودن مراکز تجمیعی واکسن برای برخی و دسترسی نداشتن بعضی از مردم به دلایل خاص به این مراکز و حتی عدم اعتقاد برخی به واکسیناسیون باشد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرای طرح شهدای سلامت را در افزایش تعداد واکسیناسیون افراد و در نتیجه افزایش سطح ایمنی جامعه مؤثر قلمداد کرد و افزود: آمار ثابت کرده است که احتمال ابتلا به کرونا در شخصی که واکسن زده بسیار کمتر از واکسن نزدهها است، همچنین در صورت ابتلا به کرونا، احتمال اینکه بیماری شدت داشته باشد، بسیار کمتر از واکسن نزدهها است و حتی اگر بیماری شدید باشد احتمال مرگ آن بسیار ضعیف است.
وی یکی از علل آغاز این طرح را ایجاد حفاظت فردی و حفاظت جامعه عنوان و تاکید کرد: واکسن کرونا هم عامل پیشگیری و هم درمان است، زیرا طبق آمارها به نوعی جلوی مرگ و میر را میگیرد.
شیرانی شیب نمودار واکسیناسیون در استان اصفهان را طی روزهای اخیر، کند و آمار آن را حدود ۲ درصد روزانه واکسیناسیون افراد عنوان کرد و ادامه داد: این آمار نشان میدهد که ۵ الی ۶ روز طول میکشد تا یک درصد به آمار واکسن زدهها اضافه شود، بنابراین با اجرای طرح شهدای سلامت درصدد هستیم این آمار را افزایش دهیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به شیوع پیک ششم کرونا در برخی کشورها اشاره کرد و افزود: شرط مصونیت از این موج، ایمنی حداقل ۹۰ درصد افراد جامعه است.
وی دلیل دیگر اجرای این طرح را خستگی و فرسودگی نیروها در مراکز واکسیناسیون قلمداد کرد و ادامه داد: در استان اصفهان ۴۴ مرکز تجمیع واکسیناسیون با قابلیت تزریق روزی ۱۵۰ هزار دز واکسن وجود دارد که هم اکنون به ۲۰ الی ۲۵ هزار دز رسیده است، یعنی ۱۳۰ هزار از ظرفیتها خالی مانده است، لذا طرح شهدای سلامت به عنوان روشی جدید برای اجرای هرچه سریعتر واکسیناسیون، با همکاری سپاه صاحب الزمان(عج)، نیروهای بسیج و همه دستگاهها و ارگانها و با اهداف فرد محور، محلهمحور، شغلمحور و سازمان و ادارهمحور در حال انجام است.
شیرانی سامانه سیب مرکز بهداشت استان را سامانهای جامع برای مشخص کردن وضعیت واکسیناسیون افراد جامعه عنوان کرد و گفت: همه افرادی که در استان اصفهان حتی یک مرتبه به مراکز بهداشت رفته باشند در این سامانه اسم آنها موجود است و میتوانند با درج کد ملی خود در قسمت مورد نظر از وضعیت واکسن خود اطلاع یابند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: در این سامانه افراد واکسن نزده، شناسایی و علت آن مورد پیگیری قرار میگیرد.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: واکسن زدن به معنای عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی نیست و تمامی افراد جامعه بایستی استفاده از ماسک، شستشوی دستها و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را ترک نکنند.
در ادامه این نشست محمد مهدی امین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان هدف از اجرای طرح را افزایش پوشش واکسیناسیون به بالای ۸۵ درصد و مدت زمان اجرای آن را از اول تا ۱۹ آذرماه عنوان کرد و گفت: ویژگی خاص این طرح، پیگیری فعال آن در بین گروههای هدف است.
وی ادامه داد: در این خصوص بررسی میشود که چه تعداد از افراد جامعه واکسن نزدهاند و از طریق پایگاه اطلاعاتی نسبت به واکسیناسیون این افراد اقدام میشود.
پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست به روند کاهشی ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا طی ۲ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: تعدای از شاخصهای اساسی آمار کرونا کاهش چشمگیری داشته، از جمله تعداد بستری بیماران کرونایی در بیمارستانها از یک ماه گذشته با ۱۵۰۰ بستری به حدود ۷۰۰ نفر رسیده و بستریها در ICU نیز از حدود ۴۰۰ نفر به ۱۴۵ نفر رسیده است و وضعیت مرگ و میر نیز با یک شیب کند، رو به پایین بوده که طی آخرین آمار مربوط به روز گذشته حدود ۹ نفر بوده است.
وی ادامه داد: آنچه که بیشتر دنبال آن و درحال تلاش برای آن هستیم تا ایمنی جامعه را افزایش دهیم موضوع واکسیناسیون است.
عقدک پوشش واکسیناسیون دز اول را در جمعیت بالای ۱۲ سال ۷۷ درصد و پوشش واکسیناسیون دز دوم را در این جمعیت ۶۲ درصد عنوان کرد و ادامه داد: برای جمعیت بین ۱۲ تا ۱۸ سال که جمعیت دانشآموزی را در خود به صورت مستتر دارد، پوشش واکسیناسیون دز اول ۷۲ درصد و دز دوم ۴۹ درصد میباشد و علیرغم اینکه طرح واکسیناسیون جمعیت بین ۱۲ تا ۱۸ سال، از مهرماه آغاز گردید، ولی روند خوبی را تاکنون طی کرده و بایستی به همین شکل ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/۶۳۰۷۷/ج/