آلمان پشت اوکراین را خالی کرد
آلمان پشت اوکراین را خالی کرد
«کریستین لامبرخت» وزیر دفاع آمریکا در مصاحبه با روزنامه «ولت ام سونتاگ» گفت توافقی در دولت فدرال آلمان وجود دارد که انتقال سلاح به اوکراین در حال حاضر مفید نخواهد بود.
«آندری میلنیک» سفیر اوکراین در برلین این هفته گفته بود که کشورش نیازمند کشتی برای دفاع از سواحل خود در دریای سیاه و دریای آزوف از حمله ادعایی روسیه به این کشور است.
وی که با خبرگزاری DPA مصاحبه میکرد، گفت که کشتیهای آلمان از بهترین کشتیها در جهان به شمار میآیند.
برلین: حمایت نظامی از کییف نمیکنیم
لامبرخت در ادامه مصاحبه خود گفت که کییف از برلین حمایت میکند اما به حمایت نظامی نخواهد پرداخت و در دیگر زمینهها نظیر بیمارستان صحرایی با ارزش 5.3 میلیون یورو کمک خواهد کرد. این مقام آلمانی اضافه کرد: «ما باید هر کاری که باعث کاهش تنش میشود را انجام دهیم».
وی گفت که آلمان پیشتر نیز دستگاههای تنفسی به اوکراین ارسال کرده و نظامیان مجروح اوکراینی در بیمارستانهای آلمان درمان شدهاند.
پشت کردن برلین به کییف باعث خشم مقامهای اوکراینی شده است و طی آن «آنکا فلدگوزن» سفیر آلمان در کییف به وزارت امور خارجه اوکراین احضار شد.
وزارت امور خارجه اوکراین اضافه کرد: «ناامیدی عمیقی از موضع دولت آلمان در عدم ارائه تسلیحات دفاعی به اوکراین وجود دارد».
در این بیانیه آمده است: «امروز بیش از هر زمان دیگر، قاطعیت و همبستگی اوکراین و شرکایش برای جلوگیری از مقاصد ویرانگر روسیه، اهمیت دارد».
«اولاف شولز» صدر اعظم آلمان و «آنالنا بائربوک» وزیر امور خارجه آلمان نیز پیشتر درخواست مشابه اوکراین برای تسلیحات را رد کرده و بائربوک نیز در جریان سفر به کییف، دلایل تاریخی که مربوط به نقش آلمان در جنگ جهانی دوم بوده را دلیل عدم کمک نظامی برلین به کییف عنوان کرده است.
اظهارات جنجالی فرمانده نیروی دریایی آلمان درباره پوتین
از سوی دیگر «کایاخیم شوئنباخ» فرمانده نیروی دریایی اخیرا در فیلمی ویدئویی گفته بود که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه شایسته احترام بوده و کییف هرگز کریمه را از مسکو پس نخواهد گرفت.
پس از انتشار این اخبار و خشم مقام اوکراینی، دولت آلمان مجبور شد تا از اظهارات معاون فرمانده نیروی دریایی خود فاصله گرفت. سخنگوی وزارت دفاع آلمان در برلین گفت این اظهارات نه در محتوا و نه در قالب بیانگر موضع آلمان نیست. این مقام نظامی آلمان افزود: «دریاسالار شوئنباخ این فرصت را خواهد داشت که نظرات خود را به وزیر دفاع بیان کند».
وزیر خارجه اوکراین در توییتی در این باره گفت، اوکراین از آلمان به خاطر حمایتی که از سال ۲۰۱۴ ارائه کرده و همچنین تلاش های دیپلماتیک برای حل مناقشه با روسیه و اوکراین سپاسگزار است. اما اظهارات کنونی مقامهای آلمان ناامید کننده و در تضاد با این حمایتها و تلاشها است.
رسیدن نخستین محموله کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین
این در حالی است که آمریکا روز شنبه اعلام کرد که محموله کمکهای تسلیحاتی به کییف پایتخت اوکراین رسیده که شامل تسلیحاتی برای خط مقدم جبهه است.
این نخسین بخش از بسته حمایت امنیتی آمریکا به اوکراین به ارزش 200 میلیون دلار بوده که ماه پیش مورد تایید «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا رسیده بود.
کارزار مسموم غرب علیه روسیه
وزارت امور خارجه روسیه امروز (شنبه) اعلام کرد کاخ سفید و متحدان غربی آن به جای مکث و تمرکز بر پاسخی ملموس به سوالات مطرح شده در اسناد روسیه، یک کارزار تبلیغاتی بسیار مسموم علیه این کشور به راه انداختند و آن را “متجاوز”، “مخالف اروپای متمدن” و “تهدیدی برای ثبات بینالمللی” معرفی کردند.
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه هم در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه آمریکایی «سیبیاس نیوز» که پرسید آیا روسیه مرعوب اوکراین شده، پاسخ داد: ما از هیچکس نمیترسیم، حتی از آمریکا. ریابکوف همچنین گفت که واشنگتن قول داده در هفته آینده به پیشنهادات مسکو درباره تضمین امنیتی پاسخ دهد.
غرب و کییف اخیراً ادعاهایی را درباره حمله احتمالی روسیه به اوکراین منتشر کردهاند. پیشتر، «آناتولی آنتونوف» سفیر روسیه در آمریکا به انتشار نقشههای ادعایی درباره طرح حمله احتمالی روسیه به اوکراین شدیداً واکنش نشان داد.
آنتونوف اتهامزنیهای واشنگتن از طریق کارزار اطلاعات نادرست در مورد وضعیت اوکراین را بیاساس خواند. این دیپلمات روس با بیان اینکه واشنگتن همچنان بر اساس ادعاهای خود در حال ساختن کوه از کاه است، اظهار داشت: [آمریکا] به رد حقایق عینی در مورد آنچه در حال رخ دادن است ادامه میدهد.
پیش از این، نشریه «اکونومیست» در گزارشی طرحهای ادعایی مختلفی از نقشه احتمالی روسیه برای حمله به اوکراین از جهات مختلف را بررسی کرد.
هشدار مسکو به تداوم حمله توپخانهای اوکراین به نواحی شرقی خودمختار
این در حالی است که مقامات مختلف روسیه قویاً این ادعاها را رد کردهاند اما در خصوص تداوم حملات توپخانهای اوکراین به نواحی شرقی خودمختار روس زبان هشدار دادهاند.
در بحبوحه تشدید تنشها میان روسیه و اوکراین، برلین خبر داد که طرحی را آماده کرده که در صورت وخامت اوضاع در اوکراین، دیپلماتهایش را از این کشور خارج کند.
پیش از این نیز سفارت ایالات متحده آمریکا در کییف از وزارت امور خارجه این کشور درخواست کرده که اجازه خروج کارکنان غیرضروری و خانوادههای کارکنانش از اوکراین را صادر کند.
براساس گزارش شبکه سی ان ان، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته، در حال حاضر چیزی برای اعلام کردن نداریم اما مثل همیشه برنامهریزی دقیقی برای شرایط اضطراری و مواقعی که اوضاع امنیتی رو به وخامت میرود داریم.
سی ان ان در ادامه افزود، سفارت آمریکا در اوکراین از اظهار نظر در این زمینه خودداری کرده است.
از سوی دیگر، بلژیک و انگلیس نیز به شهروندان خود توصیه کرده اند که از سفر غیرضروری به اوکراین خودداری کنند.
311311