یزد

شهرستان میبد، پیشگام در صحنه کارآفرینی و نوآوری با همکاری مردم

شهرستان میبد، پیشگام در صحنه کارآفرینی و نوآوری با همکاری مردم

به گزارش recive از یزد، جلسه‌ نمایندگان کارگران و کارفرمایان با حضرت آیت‌الله اعرافی امام جمعه شهرستان میبد با حضور مسئولین شهرستان برگزار شد.

آیت‌الله اعرافی، امام جمعه شهرستان میبد، در این جلسه‌ پیرامون کارآفرینی و رشد اقتصادی، به نقش کلیدی مردم در این عرصه اشاره کرد و گفت: «شهرستان میبد با همکاری مردم در صحنه کارآفرینی پیشگام و نوآور بوده است.»

 امام جمعه شهرستان میبد از جوانان و نخبگان خواست تا این روحیه خلاقیت و نوآوری را ادامه دهند و بر اهمیت ایجاد حس تولید و اشتغال تأکید کرد.

آیت الله اعرافی همچنین به ضرورت توجه به اقتصاد مردمی و عدالت محور اشاره کرد و خواستار تقویت فرهنگ تولید و کار در جامعه شد. 

وی بر لزوم حرکت در مرز دانش و فناوری تأکید کرد و گفت: «اگر به سمت نوآوری نرویم، در معرض عقب‌ماندگی قرار خواهیم گرفت.»

مدیر حوزه های علمیه کشور همچنین به اهمیت همکاری صنایع با نخبگان و دانشگاه‌ها اشاره کرد و خواستار تشکیل هسته‌های قوی در فرمانداری برای پیگیری ایده‌ها و رفع نواقص شد. 

در ادامه این نشست ماندگاری مدیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد میبد به مشکلات و مسائل موجود اشاره کرد.

وی در این جلسه بیان داشت: به دنبال ایده  “میبد شهر مولد، خودپا و پایدار” و همچنین “شهر و شهرک صنعتی بدون خاموشی” هستیم.

دکتر ماندگاری به مشکلات و چالش‌های موجود در حوزه کارگری و صنعتی پرداخت و با اشاره به شرایط اقتصادی فعلی، گفت: “متولیان و مدیران در سطوح بالای کشور هنوز به این واقعیت که ما در جنگ اقتصادی به سر می‌بریم، باور ندارند. در نتیجه، آن‌ها  ارائه خدمات به صنایع را مبتنی بر شرایط عادی اقتصادی مدنظر قرار می‌دهند و توجهی به شرایط بد اقتصادی ندارند .”

مدیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد ادامه داد: “به عنوان مثال، اگر شرکت‌ها بدهی داشته باشند، تحت فشار قرار می‌گیرند و گاهی خدمات به کارخانه‌ها قطع می‌شود. این در حالیست که کارخانه‌ها به دلیل تولید کمتر از ظرفیت خود، یعنی ۲۶۰ تا ۲۷۰ روز در سال به جای ۳۶۰ روز، با مشکلات مالی مواجه‌اند و مجبورند هزینه‌ها را کامل پرداخت کنند.”

وی در ادامه به بیان مشکلات جدی در حوزه کارگری و بیمه پرداخت. 

دیرعامل شهرک صنعتی جهان آباد از مشکلات تأمین اجتماعی سخن گفت و به عدم بهره‌مندی کارگران از خدمات درمانی به دلیل عدم پرداخت به موقع بیمه اشاره کرد و خواستار تغییر آن شد.

دکتر ماندگاری همچنین به موضوع عناوین شغلی و جریمه‌های سنگین ناشی از تغییر این عناوین در کارخانجات اشاره کرد و آن را به عنوان معضلی جدید در زمینه تأمین اجتماعی توصیف کرد. 

وی همچنین به هزینه‌های اضافی ناشی از تصویب قوانین بدون بررسی تأثیر آن‌ها بر هزینه‌های شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: “این هزینه‌ها، مانند حق ترانزیت و صدور قبوض اصلاحی که به دفعات برای شرکت‌ها صادر می‌شود، باعث می‌شود کارخانجات نتوانند برای برآورد بهای تمام شده کالا و محصولات خود برنامه‌ریزی کنند. این شرایط به بنیه مالی شرکت‌ها آسیب می‌زند.”

دکتر محمدرضا ماندگاری با بیان اینکه نرخ ارز یکی از عوامل اصلی و لنگر انتظارات تورمی و گرانی در کشور ماست، به عدم تخصیص به موقع ارز برای نیازهای صنعتی و عدم تأمین سرمایه در گردش و ثابت مناسب اشاره کرد و گفت: “این شرایط فشار زیادی به واحدهای تولیدی وارد کرده و آن‌ها را وادار به استفاده از روش‌های تأمین مالی با هزینه‌های بالا کرده است.”

وی افزود: “عدم اطمینان از نرخ ارز و شرایط تأمین مواد اولیه و قطعات، سبب شده تا خریدها برای مدت طولانی‌تری انجام شود که این موضوع به خواب سرمایه و در نهایت افزایش بهای تمام شده کالا منجر می‌شود. این افزایش هزینه‌ها، بار بیشتری بر دوش مصرف‌کنندگان می‌گذارد و توان خرید مردم را کاهش می‌دهد.”

دکتر ماندگاری همچنین به فرمایش حضرت آیت‌الله اعرافی در مورد پیوست فرهنگی و عدم اجرای آن توسط نهادهای مختلف اشاره کرد و گفت: “در حوزه کارآفرینی میبدی‌ها، به دلیل نوع نگرش آن‌ها، نه تنها به الزام این پیوست توجه کرده‌اند، بلکه در ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی مانند مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و مساجد نیز نقش مؤثری ایفا کرده‌اند.”

وی در پایان با اشاره به این که اقتصاد میبد، یکی از مردمی‌ترین اقتصاد در کشور است و از سبد سرمایه‌گذاری متنوع و قابل قبولی برخوردار است، بیان کرد: وجود تعداد زیاد اصناف ، شرکت تعاونی و هزاران سهامدار نشان از مردمی بودن این اقتصاد دارد. همچنین گفت مجوز صندوق تحقیق و پژوهش با تلاش آقای مرتضی صفدری زاده اخذ شده و همچنین ما بدنبال راه‌اندازی اندیشکده در شهرستان میبد هستیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا