اصفهان

فقط ۱۰ اداره دولتی، مصرف گاز خود را استاندارد کرده‌اند

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سید مصطفی علوی صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت روز ملی ایمنی برگزار شد، اظهار داشت: ما در استان پنج خط انتقال گاز داریم که دارای فشار بالا و در سراسر استان گسترده هستند و علاوه بر این ۱۶۰ ایستگاه تحت فشار گاز در استان داریم که بزرگترین آن‌ها در مبارکه دارای ظرفیت ۶۰۰ هزار مترمکعب است. 

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان افزود: گازی که شرکت مناطق گاز به ما می‌دهد مقدار مشخصی است و اندازه‌گیری و وارد استان می‌شود و با آن‌که این گاز انتقالی در ۱۶۰ ایستگاه گاز کم و زیاد می‌شود ما گاز را به همه شهرها رسانده‌ایم.

باید به شرق اصفهان گازرسانی شود

وی با اشاره به ۲۷ هزار کیلومتر خط انتقال گاز در استان اصفهان ادامه داد: در شرق استان ما خط انتقال گاز نداشتیم و احساس بی‌عدالتی وجود داشت و بر اساس مصوبه هیأت‌مدیره شرکت ملی گاز، آن بخش به وسیله سی‌.ان‌.جی گازرسانی شده است و انتقال گاز به شهرهای خور، جندق و فرخی و ۳ روستا انجام شده و این طرح همچنان ادامه دارد.

علوی تاکید کرد: باید ما در شرق استان انتقال گاز را انجام بدهیم ولی این کار بسیار دشواری است چرا که گاز باید فشرده شود و با پمپ‌ها  و ایستگاه‌های گازرسانی انتقال یابد و با توجه به اینکه زمستان را هم در پیش داریم، انتقال گاز سخت‌تر هم شده و به دلایل فنی این کار دشواری است و با وجود همه مشکلات ما با استفاده از کامیون‌های انتقال گاز سی‌.ان‌.جی، ۱۲۰ هزار مترمکعب مصرف گاز منطقه را تامین کرده‌ایم. 

مدیر عامل شرکت گاز استان اصفهان بیان کرد: در مجموع چه در شرق که خط لوله اجرا نشده و مصرف به صورت سی‌.ان‌.جی است و چه در مابقی استان که از خطوط انتقال گاز استفاده می‌کنیم، یک‌ میلیون و ۹۰۰ هزار مشترک و ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار مصرف‌کننده داریم و ۱ میلیون و ۱۸۰ هزار علمک در کل استان نصب شده است که بعضی از علمک‌ها مشترک هستند.

همه شهرها و ۹۹ درصد روستاها را گازرسانی کرده‌ایم

وی اضافه کرد: ۶۲ شهرک و قطب صنعتی استان گازرسانی شده و ۱۰ هزار واحد صنعتی و ۱۶۲ جایگاه سی‌.ان‌.جی داریم که ۱۰۰ هزار خودرو از آن‌ها سوخت‌گیری انجام می‌دهند. 

علوی ادامه داد: ۶ نیروگاه داریم که ۶۰ هزار مگاوات برق تولید می‌کنند؛ ۲۰ میلیارد متر مکعب گاز در استان مصرف می‌شود که فولاد ۱۲ میلیون متر مکعب، نیروگاه شهید منتظری ۶ میلیون متر مکعب و نیروگاه اصفهان ۳ میلیون متر مکعب مصرف می‌کنند و سرانه روزانه مصرف استان ۵۸ میلیون مترمکعب است که معادل ۲ شبانه روز تولید گاز در پارس‌ جنوبی می‌باشد.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با اشاره به مصرف ۲.۶ میلیون متر مکعبی گاز در روستاها اضافه کرد: ۶۹ درصد گاز مصرفی در صنعت و نیروگاه مصرف می‌شود و مصرف بخش خانگی ۳۰ درصد است.

وی اظهار داشت: ۱۱۲ شهر و ۱۱۶۰ روستای گازدار داریم و چند روستا در اردستان، نائین و مناطق صعب‌العبور فریدن و تعدادی روستا در مناطق غیرقابل دسترس در  شرق استان گاز ندارند؛ شهر فاقد گاز نداریم و خانوارهای شهری یا گاز دارند یا قابلیت استفاده از گاز دارند و در روستاها ۹۹ درصد از خانوارها از گاز استفاده می‌کنند. 

علوی بیان کرد: مصرف صنعت در فصل گرما ۶۴ درصد است که در فصل سرد میزان مصرف گاز صنعت پایین آمده و میزان مصرف بخش خانگی ۵۹ درصد می‌شود و هرچه میزان مصرف برای بخش خانگی پایین بیاید شرایط تأمین گاز در استان پایدارتر خواهد شد. 

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان عنوان کرد: با توجه به این‌که خطوط ما از خطوط سراسری تامین می‌شود، آن‌ها هستند که میزان مصرف گاز را تعیین می‌کنند که کدام صنعت، کدام نیروگاه و کجا گاز را کنترل کنند و ما فقط بهره‌بردار هستیم؛ اگر ما به ۵۰ میلیون متر مکعب مصرف در روز برسیم برای صنعت ۸ میلیون متر مکعب باقی می‌ماند.

در صورت افت گاز در زمستان، باید محدودیت به صنایع اعمال شود

وی تاکید کرد: شرکت گاز تمام تلاش خود را می‌کند تا گاز را به ‌صورت پایدار به مشترکان برساند و چون اصفهان جزو ۸ استان صنعتی کشور است، از طرف شرکت ملی گاز با ما همکاری لازم صورت گیرد و اگر یک مقدار افت فشار در خطوط انتقال گاز پیدا شود، باید محدویت گاز در صنایع اعمال شود که در سال گذشته برای کارخانجات سیمان محدودیت داده شد.

علوی با بیان اینکه ماموریت ما، تامین گاز ایمن است، ادامه داد: الگوی مصرف نامناسب نیز منجر به ناپایداری در مصرف گاز می‌شود؛ ما تا ۷۵ میلیون متر مکعب گاز در روز هم مصرف داشته‌ایم که تهدیدی برای استمرار گاز برای بخش‌های صنعتی است.

فقط ۱۰ اداره دولتی، مصرف گاز خود را استاندارد کرده‌اند

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با اشاره به سیاست‌های شرکت گاز استان جهت مصرف بهینه گاز اعلام داشت: در بحث بهینه‌سازی ما چند چالش داریم که استفاده‌های غیرمجاز از گاز در مشاغل خانگی یا اشتراک گاز با همسایه بدون مجوز شرکت گاز از جمله این چالش‌ها است؛ همچنین استفاده از وسایل پر مصرف که اتلاف انرژی دارند؛ مثلا استفاده از بخاری‌ها در خانه‌ها از دیگر چالش‌های مصرف بهینه انرژی می‌باشد.

وی تاکید کرد: متوسط قیمت گاز در استان در بخش خانگی ۱۰۵ تومان به ازای هر متر مکعب است که این عدد باید ۵۰ الی ۶۰ تومان باشد که این قیمت برای اقلیم کم‌مصرف است و ما باید به این اقلیم برسیم؛ مثلا در اردستان قیمت مصرف گاز ۴۱ تومان است. 

علوی اضافه کرد: سال گذشته با کمک سایر دستگاه‌ها از هزار و ۴۰۰ عدد موتورخانه در ادارات بازدید شد و قرار شد بهینه‌سازی و استانداردسازی موتورخانه اداره‌ها انجام شود که نهایتا فقط ۱۰ اداره مصرف خود را بهینه کردند و عایق‌کاری لازم را انجام دادند و بقیه نیز در حل انجام این کار هستند. 

توسعه تولید گلخانه‌ای فراتر از پیش‌بینی ما بود

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان عنوان کرد: در استان اصفهان با آفتابی که داریم می‌توانیم برق را از طریق خورشید تولید کنیم که علیرغم هزینه‌های بالا می‌تواند در بهینه‌‎سازی مصرف انرژی مؤثر باشد؛ هم چنین گرم‌کردن آب از دیگر اقدامات در جهت کاهش مصرف انرژی است که باید توجه لازم به آن مبذول داشت.

وی در مورد طرح گازرسانی به مناطق کشاورزی مبارکه و تیران هم خاطرنشان کرد: ما تا الان ۱۵ مرتبه بازدید از منطقه داشتیم و شبکه را تقویت کرده‌ایم؛ توسعه گلخانه در آن منطقه بسیار زیاد و غیر قابل پیش‌بینی و خارج از برنامه ما بود و در بازدیدهایی که داشته‌ایم گلخانه‌های منطقه اندکی مشکل داشته که در سه بخش داریم آن‌ها مشترک می‌کنیم.

علوی ادامه داد: بخش اول مشترکانی که از گاز استفاده می‌کنند و بخش دوم مشترکانی که شبکه آن‌ها کشیده شده و اگر امور ارضی منطقه کارهای حقوقی‌اش انجام شود آن‌ها نیز به شبکه متصل  خواهند شد؛ تعدادی نیز نیازمند اصلاح ایستگاه است که اصلاح ایستگاه در حال انجام است. 

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان تصریح کرد: یک برنامه جامع برای منطقه مبارکه تدوین شده، از جمله یک ایستگاه بزرگ ۵۰ هزار متر مکعبی که مجوزش برای منطقه گرفته شده است و سفارش کارها انجام شده و کار راه‌اندازی ایستگاه در دست اقدام است و  ساختمان اجرایی ایستگاه کارش شروع شده و منطقه مبارکه از نظر تامین گاز تحت کنترل می‌باشد.

انتهای پیام/۶۳۰۷۷/آ


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا