همدان

پیگیری از وزیر ارشاد برای تکمیل کتابخانه مرکزی همدان

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حمیدرضا حاجی‌بابایی عصر امروز در انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان همدان با بیان اینکه کتابخانه‌ها از مهمترین مسائلی است که کمتر در روستاها و شهرها به آن توجه می‌شود، اظهار کرد: در سال‌های اخیر اقدامات بسیار خوبی در حوزه کتابخانه‌های عمومی استان صورت گرفته و اقدامات مختلفی دنبال و به ثمر رسیده است.

وی با بیان اینکه اخیرا با همکاری بانک پاسارگاد در روستاهای همدان کتابخانه‌های جدیدی احداث خواهد شد گفت: در قهاوند و جورقان پیگیری می‌کنیم تا در حوزه کتاب و کتابخوانی اقدامات مطلوب تری صورت گیرد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با اشاره به اینکه در این میان شهرداری‌ها باید سرمایه‌گذاری کنند و فرمانداری هم در حوزه بودجه‌های عمرانی به کمک کتابخانه‌های عمومی بیایند اضافه کرد: آموزش و پرورش بیشترین سهم را در کتابخوانی شرکت کنند.

وی تصریح کرد: در همه روستاها کتابخانه باید ایجاد شود بدون اینکه کتابخانه بسازیم به طوری که می‌توان در کلاس‌های درس کتابخانه ایجاد و از خود دانش‌آموزان به عنوان کتابدار استفاده کنیم.

حاجی‌بابایی با بیان اینکه سعی کنیم کتابخانه کنار مدارس ساخته شود ادامه داد: البته سالن ورزشی و کتابخانه را باید در حیاط مدارس احداث کرد و در غیر این صورت یکی از اتاق‌های مدرسه به کتابخانه تبدیل شود و به این شکل سطح کتابخوانی گسترش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: پیگیری برای تکمیل کتابخانه مرکزی همدان با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام و قول مساعد وزیر اخذ شده است.

اشتراک رایگان پایگاه‌های اطلاعاتی برای کتابخانه‌های عمومی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز با اشاره به اینکه اشتراک پایگاه‌های اطلاعاتی فارسی زبان و لاتین برای اعضای کتابخانه‌های عمومی فراهم شده است گفت: بسیاری از محققان و پژوهشگران به این پایگاه‌های اطلاعاتی نیاز دارند و می‌توانند با عضویت در کتابخانه‌های عمومی از این خدمات به صورت رایگان استفاده کنند.

عاطفه زارعی با بیان اینکه در حوزه‌های موضوعی مختلف فعالیت‌های فرهنگی انجام می‌شود اظهار کرد: آماده برگزاری برنامه‌های فرهنگی با موضوع همدان‌شناسی به شیوه‌های مختلف هستیم.

وی گفت: در حوزه ادبیات پایداری و دیگر مسائل اقدامات شایان توجهی صورت گرفته و همچنان این آمادگی وجود دارد که نویسندگان و پژوهشگران بومی به ما معرفی شوند تا برنامه‌های مرتبط برگزار شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه کتابخانه پیامبر اعظم شهر جورقان یک کتابخانه فعال است اما پاسخگوی نیازهای اهالی نیست افزود: بنابراین ما هم به دنبال توسعه زیرساخت‌ها به شیوه‌ای که امکان پذیر باشد، هستیم.

به کارگیری ظرفیت‌های مطلوب موجود در راستای ارتقا فرهنگ مطالعه

فرماندار شهرستان همدان نیز با بیان اینکه در حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی ظرفیت‌های بسیاری داریم و با شناسایی این ظرفیت‌ها آنها را تقویت کنیم اظهار کرد: انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان همدان پویا و ماندگار است، اعضای آن با فکر و ایده هستند و امید است که نتایج آن مورد قبول مردم قرار گیرد.

محمدعلی محمدی با تأکید بر اینکه ظرفیت بسیاری مطلوبی در سطح شهرستان وجود دارد افزود: بخش خصوصی هم در حوزه تشکیل و راه‌اندازی سالن‌های مطالعه ورود کردند و ما در جاهایی که توان راه اندازی کتابخانه و سالن مطالعه را نداریم از این ظرفیت استفاده می‌کنیم.

وی با بیان اینکه نخستین سالن مطالعاتی متعلق به بخش خصوصی در شهر همدان افتتاح شد تصریح کرد: این مرکز مجهز به امکانات مختلف  و ویژه بانوان است دنبال ایجاد چنین مرکزی برای آقایان نیز هستیم.

فرماندار شهرستان همدان با بیان اینکه کتابخانه عمومی در روستای عبدالرحیم در حال ساخت است ادامه داد: در روستای دهپیاز و یکن‌آباد هم پیگیری می‌کنیم که با مشارکت بانک پاسارگاد این کتابخانه ساخته شود همچنین رایزنی با بنیاد برکت برای حرکت در حوزه فرهنگی نیز انجام شده است.

وی با بیان اینکه برخی از کارخانه‌ها هم اعلام آمادگی کردند که در حوزه فرهنگی ورود کنند خاطرنشان کرد: از نگارش کتاب برای ثبت و ضبط فرهنگ نواحی مختلف شهرستان حمایت می‌کنیم.

محمدی ادامه داد: باید در حوزه ثبت خاطرات فرماندهان، شهیدان و رزمندگان گمنام دفاع مقدس ورود کنیم البته در این راه شهرداری‌ها و سایر ارگانها نیز می‌توانند کمک کنند تا بتوانیم این آثار ماندگار را به مردم ارائه و به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

وی با اشاره به اینکه سلسله‌نشست‌های همدان‌شناسی با حضور افراد صاحب نظر ادامه یابد گفت: برنامه‌های شاد و فرهنگی را همه کمک کنند تا به همه نقاط شهرستان تسری یابد تا با این اقدامات توجه کودکان و نوجوانان را به کتاب جلب می‌کنیم.

فرماندار شهرستان همدان اظهار داشت: سامانه سامان یک خدمت مناسب به مردم است و باید به همه  معرفی کنیم تا بتوانند از این خدمات به نحو مطلوب استفاده کرد.

۳۳۴۵ برنامه فرهنگی در شهرستان همدان برگزار شد

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان همدان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵ هزار و ۹۲۳ نفر در کتابخانه‌های عمومی عضویت دارند که ۲.۳۵ درصد جمعیت شهرستان را تشکیل می‌دهند گفت: ۲۷ کتابخانه عمومی نهادی و مشارکتی در شهرستان همدان فعالیت می‌کنند که از این تعداد ۲۴ باب شهری، دو باب روستایی و یک کتابخانه سیار شهری هستند.

سعید محبیان افزود: در یک سال گذشته کتابخانه عمومی شهید حبیب الله مظاهری از محل اعتبارات دولتی و همکاری بنیاد برکت و سالن مطالعاتی آرمان توسط بخش خصوصی در شهرستان همدان به بهره‌برداری رسیده  و یک پروژه در روستای عبدالرحیم و دو پروژه در روتساهی دهپیاز و یکن آباد با همکاری بانک پاسارگاد در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: در یک سال گذشته تعداد ۴ هزار و ۲۵۰ نسخه کتاب و ۶ هزار و ۷۹۰ نسخه مجله از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی به کتابخانه‌های شهرستان ارسال شده و ۹۸۰ جلد کتاب به ارزش ۲۰۰ میلیون ریال خریداری و ۲۱ هزار و ۳۷۰ جلد کتاب توسط مردم و ارگان‌ها به کتابخانه‌های عمومی شهرستان اهدا شده است.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان همدان با بیان اینکه ۴۸۴ هزار و ۹۷۶ جلد کتاب در کتابخانه‌های عمومی شهرستان در اختیار اعضا قرار دارد خاطرنشان کرد: ۳ هزار و ۳۴۵ فعالیت فرهنگی در یک سال گذشته در کتابخانه‌های عمومی شهرستان همدان انجام شده است.

۴۸۵ برنامه فرهنگی در طول یک سال در کتابخانه مرکزی

رئیس کتابخانه مرکزی همدان نیز در این جلسه گفت: در یک سال گذشته ۴۸۵ فعالیت فرهنگی در این کتابخانه در رده‌های مختلف سنی و برای اقشار مختلف از جمله نابینایان و ناشنوایان صورت گرفته است.

طاهره فضلعلی گفت: با بهبود وضعیت بیماری کرونا، برنامه‌های حضوری به ویژه برای کودکان و نوجوانان مجددا از سر گرفته و برنامه‌های مختلف ویژه دانش آموزان و کودکان در هفته کتاب با حضور هنرمندان برگزار شد.

وی تصریح کرد: سلسله نشست‍های همدان‌شناسی با حضور  شخصیت‌های علمی و فرهنگی همدان همچون پرویز اذکایی، نویسنده  و پژوهشگر  برگزار شده و همچنان در حال برگزاری است.

رئیس کتابخانه مرکزی همدان با اشاره به اینکه در این دوران برنامه‌های مختلفی در بستر فضای مجازی برگزار شد و اجازه ندادیم کرونا باعث تعطیلی فعالیت‌های کتابخانه‌ای شود گفت: به عنوان نمونه برنامه‌ «هر روز یک کتاب» معرفی کتاب های ترویج فرهنگ مطالعه در طول هفته کتاب به صورت روزانه برگزار شد.

وی از برگزاری مسابقه کتابخوانی کتاب «۵۰۰ نکته در مورد مطالعه»، نقد و رونمایی کتاب خاتون معطر، نشست تخصصی نگاهی به ادبیات کلاسیک با حضور یاسین حجازی نویسنده کتاب قاف و کارشناس تاریخ بیهقی، برگزاری کارگاه کشوری آموزش فن بیان و اعتماد به نفس ویژه نابینایان و گویندگان خبر داد.

انتهای پیام/۸۹۰۴۰/


نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا