گرامیداشت یاد و خاطره عصمت اسماعیلی استاد و پژوهشگر در تالار حکیم الهی سمنان

گرامیداشت یاد و خاطره عصمت اسماعیلی استاد و پژوهشگر در تالار حکیم الهی سمنان
به گزارش خبرگزاری recive استان سمنان، این مراسم با حضور فرشید فلاح مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، نصیری زرندی رییس دانشگاه سمنان و جمعی از استادان، پژوهشگران و اهالی فرهنگ و هنر برگزار و از خدمات این بانوی پرتلاش در عرصه ادبیات، فرهنگ و دانشگاه تجلیل شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در این مراسم گفت: در این برنامه از بانویی صاحت اندیشه که عمر خود را صرف در تحقیق، تالیف و پژوهش کرد تجلیل می شود.
فرشید فلاح خاطرنشان کرد: نام خانم دکتر عصمت اسماعیلی در فرهنگ استان سمنان مانا و پایاست، چرا که این خانم مخلص، پاکباز عرصه تحقیق تا آنجا که نفس در بدن داشت صرف تحقیق و پژوهش کرد.
عضو هیات علمی و استاد گروه زبان و ادبیات دانشگاه سمنان در این مراسم با بیان از تلاش ها، خصوصیات علمی، پشتکار و خدمات مرحومه عصمت اسماعیلی گفت: ایشان از اوایل سال ۸۰ به سمنان آمد و در تاسیس گروه زبان و ادبیات دانشگاه نقش بسزایی ایفا کرد.
حمیدرضا توکلی، با تبیین خصوصیات اخلاقی، علمی و فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی مرحومه اسماعیلی در خصوص زبان و ادبیات فارسی و نیز گویش های محلی گفت: وی در دوران فعالیت به رغم اینکه از استان سمنان نبود اما دو همایش ملی و بین المللی در خصوص گویش های مناطق کویی دردانشگاه سمنان برگزار کرد.
استاد دانشگاه سمنان توجه به دانشجویان، فعالیت در شوراهای مختلف پژوهشی از جمله شورای پژوهش و فناوری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، عزیمت به کشورهای مختلف و آموزش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای مختلف خارجی، تدوین کتاب به زبان های مختلف در خصوص ادبیات فارسی را گوشه ای از خدمات و تلاش های این استاد و پژوهشگر فقید برشمرد.
وی در پایان سخنانش دو دست نوشته از استاد اسماعیلی را قرائت کرد که حاوی نکات مهم اخلاقی و تربیتی بود.
در این مراسم علاوه بر پخش کلیپی از فعالیت های استاد اسماعیلی، از تازه ترین شماره فصل نامه فرهنگ قومس که اختصاص به این پژوهشگر دارد و تصویر روی جلد آن نیز از استاد اسماعیلی است رونمایی شد.
مرحومه دکتر عصمت اسماعیلی عضو هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان ، اول اردیبهشت ۱۳۹۹ و پس از تحمل یک دوره بیماری، آسمانی شد.
از این استاد گرانقدر علاوه بر تربیت دانشجویان بی شمار ، آثار فاخر و ارزشمند بسیاری در قالب کتاب ، مقاله و پژوهش برجای مانده است که تا سالها مورد استفاده دانشجویان ، اساتید و سایر پژوهندگان خواهد بود .
مرحومه دکتر عصمت اسماعیلی دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه سمنان از جمله اساتید زبان و ادبیات فارسی بود که برای گسترش زبان فارسی در خارج از کشور تلاش وافری داشت .
کتاب آموزش زبانفارسی به مجارستانی ها با همکاری عصمت اسماعیلی دانشیار گروه زبانوادبیات فارسی دانشگاه سمنان، به عنوان سر ویراستار بخش فارسی و مولف بخشی از متون فارسی، به نویسندگی خانم اگنش نمت استادیار گروه ایرانشناسی دانشگاه اتووش لوراند بخشی از آثار این استاد گرانقدر است .
این بانوی فرهیخته و دلسوز که در روز یکم اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی آسمانی شد، جزء سرمایه های استان محسوب می شد و یاد و آثارش قطعا ماندگار باقی خواهد ماند .
۴۶