گلستان

همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن استان گلستان و تجلیل از برگزیدگان منتخب این حوزه

همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن استان گلستان و تجلیل از برگزیدگان منتخب این حوزه

تدوین دو سند استراتژیک صنعت و معدن و بازرگانی استان گلستان

تدوین دو سند استراتژیک صنعت و معدن و بازرگانی استان گلستان

به گزارش recive مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان گلستان گفت: برای توسعه صنعتی و اقتصادی استان دو سند استراتژیک در حوزه‌ صنعت و معدن و حوزه بازرگانی تدوین شده است.

درویشعلی حسن‌زاده ظهر پنجشنبه در مراسم بزرگداشت روز صنعت و معدن در میان صنعتگران و فعالان اقتصادی استان با اعلام اینکه ۲ سند استراتژیک صنعت و معدن و بازرگانی برای استان تدوین شده است، افزود: این اسناد با ۲۰ هدف راهبردی در مسیر توسعه و پیشرفت استان تنظیم شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه امروز استان با کمبود منابع و مبحث حفظ محیط زیست روبه‌رو است، گفت: با توجه به این محدودیت‌ها که استان را با کمبود انرژی مواجه می‌کند، باید به گونه‌ای حرکت کنیم تا توسعه صنعت، ارزش افزوده و رشد اقتصادی را در کنار هم به دست آوریم و از حوزه دانش بنیان نیز برای ارتقای صنعت کمک بگیریم.

مدیر کل صنعت معدن و تجارت استان گلستان فعالان اقتصادی و صنعتگران استان را شایسته تقدیر دانست و افزود: باید برای مسئله کمبود برق در واحدهای صنعتی تولیدی استان چاره‌ای اندیشیده شود.

قطعی برق واحدهای تولیدی موجب میلیاردها تومان خسارت است

قطعی برق واحدهای تولیدی موجب میلیاردها تومان خسارت است

رئیس خانه صنعت و معدن نیز در این مراسم به مشکلات کمبود برق و انرژی در واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت: قطعی برق و هر روز تاخیر در یک واحد تولیدی موجب میلیاردها تومان خسارت به آن صنعت است.

رمضان بهرامی با بیان اینکه امروز حال تولید استان خوب نیست، افزود: امروز ناترازی انرژی یکی از چالش‌های مهم تولید محسوب می‌شود و برق شهرک‌های صنعتی مداوم قطع می‌شود، متاسفانه گویا بخش تولید و صنعت تاوان تامین برق شبکه خانگی را می‌پردازد چون سهم برق مصرفی بخش صنعت و تولید در استان تنها بین ۵ تا ۸ درصد است.

بهرامی با اشاره به اینکه امروز بانک‌ها از تولید و تولیدکننده حمایت نمی‌کنند، گفت: متاسفانه ۹۰ درصد تسهیلات استان در دست ۱۰ درصد افراد است که تولید کننده نیستند ولی به عنوان تولیدکننده تسهیلات دریافت می‌کنند.

رئیس خانه صنعت و معدن خاطرنشان کرد: در واقع سیستم دولتی و دستگاه‌های متولی به شعار سال توسط مقام رهبری توجه نمی‌کنند و برای تحقق آن در کنار تولیدکننده نیستند.

وی بیان کرد: در دولت چهاردهم باید بازنگری در قوانین اتفاق بیفتد چون امروز تعدد سامانه‌ها و ثبت اطلاعات و تصمیمات غیر کارشناسی و ناگهانی در بخش دولتی از اساسی‌ترین مشکلات تولیدکنندگان هستند.

درآمد سرانه کشور تنها ۴۲۰۰ دلار است

درآمد سرانه کشور تنها ۴۲۰۰ دلار است

سخنگوی بعدی مراسم مدیر عامل شرکت آریاتیناژن با اشاره به اینکه ما بسیار از رشد صنعت در دنیا عقب مانده‌ایم گفت: ۴۰ کشور نخست دنیا که کشورهای پیشرفته صنعتی هستند ۴۸ هزار دلار درآمد سرانه دارند، در حالی که درآمد سرانه کشور ما تنها ۴۲۰۰ دلار بوده است.

مجید شهبازی میزان درآمد سرانه ترکیه را سه برابر و عربستان را هفت برابر ایران برشمرد و افزود: دلیل این اختلاف فاحش عدم کالبد شکافی مسائل توسط مسئولان است و معمولا در برابر پرداخت هزینه تحقیق و توسعه در کشور مقاومت و مانع ایجاد می‌شود.

وی راه رشد و توسعه پایدار در کشورهای بزرگ دنیا را برخورداری از دانش عنوان کرد و توضیح داد: در کشور ما هیچ ارتباطی بین صنعت و دانشگاه وجود ندارد، دانشجویان براساس دانش لازم برای ورود به بازار کار تربیت نمی‌شود و صنعت ما با فناوری بیگانه است و دانشگاه به طور مجزا از صنعت فعالیت خودش را دارد.

واحدهای تولیدی ۲ روز در هفته برق ندارند

واحدهای تولیدی ۲ روز در هفته برق ندارند

در ادامه مدیرعامل شرکت بافندگی و ریسندگی ماهوت شمال به بیان مشکلات تولیدکنندگان پرداخت و گفت: امروز واحدهای تولیدی ۲ یا ۳ روز در هفته برق ندارند و خسارت زیادی را متحمل می‌شوند.

دکتر نسرین حمایتکار افزود: با این شرایط و میزان خسارتی که با قطعی برق به تولیدکنندگان وارد می‌شود، نمی‌توانند محصول خود را به قیمتی بفروشند که توان رقابت با محصولات خارجی را داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: گلستان از گذشته سرزمین طلای سفید بوده و به کشت پنبه شهرت داشته است، اگر به همان شرایط برگردد، کشت پنبه قطعا با جغرافیای استان هماهنگ‌تر است و این مهم همکاری دولت و بانک‌ها را می‌طلبد.

گلستان ۱۲ درصد غذای کشور را تامین می‌کند

گلستان ۱۲ درصد غذای کشور را تامین می‌کند

نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه گلستان اکنون ۱۲ درصد غذای کشور را تامین می‌کند، گفت: استان گلستان دارای معادن قوی، هزاران تن گندم، کلزا و مواهب طبیعی است و در منطقه‌ دریامحور نیز واقع شده است، قرار دارد اما جزو چهار استان فقیر کشور به شمار می‌آید و نزدیک به ۴۰ درصد مردم استان زیر خط فقر هستند.

قائم مقام خاطرنشان کرد: ریل گذرای وظیفه مدیران است و باید توجه کنیم که از اعتبارات کشور چه اعتبار و ارزش افزوده ویژه‌ای برای استان آورده‌ایم.
وی با تاکید بر اینکه باید از سیاست‌زدگی ها رها شویم چون تاکنون هیچ ثمره ای برایمان نداشته است، افزود: مشکل ما این است که تا کنون دور یک میز به عنوان یک گلستانی برای حل مشکلات دور هم جمع نشده‌ایم.

خودمان را موظف می‌دانیم حامی تولید باشیم

خودمان را موظف می‌دانیم حامی تولید باشیم

در ادامه مدیر کل دادگستری گلستان اعلام‌ کرد: طی ۳ سال‌ اخیر ۱۴۸۹ تقاضا از واحدهای تولید استان به ستاد اقتصاد مقاومتی واصل شده که از این تعداد مشکل ۱۲۴۸ مورد آن با پیگیری‌ها مرتفع شده است.
حیدر آسیابی با تاکید بر اینکه خودمان را موظف می‌دانیم حامی تولید باشیم و در تحقق شعار سال نقش‌آفرینی کنیم، گفت: در همین راستا طی سه سال گذشته ۲۱۷ واحد تولیدی راکد به چرخه تولید بازگشته‌اند همچنین از تعطیلی و ورشکستگی ۹۸ واحد صنعتی و تولید در استان نیز جلوگیری شده است و ۱۴۰۵ مورد بازدید از واحد های صنعتی و تولید استان صورت گرفته که ۲۴۱ مورد آن با حضور رئیس کل دادگستری انجام شده است.

امروز فعالان اقتصادی فرماندهان مقاومت در برابر دشمن هستند

امروز فعالان اقتصادی فرماندهان مقاومت در برابر دشمن هستند

مهمان ویژه این مراسم قائم مقام وزیر صمت بود که در ابتدای سخنانش به وجود تحریم‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: امروز تحریم ها در کشور وجود دارند و بیش از ۱۹ سال از تحمیل ظالمانه آنها به ایران می‌گذرد.
سید مهدی فرحی با بیان اینکه ایران مورد تهاجم چندوجهی از سوی دشمن قرار گرفته است، افزود: این تهاجمات از جنس فرهنگی، سیاسی، روانی، اقتصادی و غیره بوده است که آسیب‌زا ترین آن در بخش اقتصاد است. 
وی تصریح کرد: امروز فرماندهان مقاومت در برابر دشمن فعالان اقتصادی هستند.
فرحی با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدی در استان گلستان باید به توسعه مزیت‌های رقابتی خود در عرصه اقتصاد بپردازند، گفت: ایجاد مزیت رقابتی در عرصه تولید قطعا موجب می‌شود سهم استان گلستان از اقتصاد کشور نیز افزایش یاید.
وی خاطرنشان کرد: وظیفه حاکمیت ایجاد سیاست گذاری‌های درست، نظارت و پویایی سیاست‌ها و تسهیلگری و فرصت سازی است که باید در تعامل با بخش خصوصی انجام شود تا رونق اقتصادی رقم بخورد.

نرخ بیکاری به میانگین ملی رسیده است

نرخ بیکاری به میانگین ملی رسیده است

در پایان مراسم استاندار گلستان عدم توسعه زیر ساخت‌ها در استان را از گذشته یک چالش بزرگ خواند و گفت: گلستان در زمینه تامین زیرساخت‌ها مثل آب و برق، یک عقب ماندگی تاریخی دارد.
علی محمد زنگانه افزود: با این وجود یک پروژه کلان مگا پروژه در این زمینه تصویب شده است که با راه‌اندازی آن، توان تولید برق استان ۴۸۰ مگاوات افزایش می‌یابد و اعتبار تخصیص داده شده به این پروژه ۲۶ هزار میلیارد تومان است.
استاندار گلستان نرخ بیکاری استان سه ماه ابتدای سال ۷/۸ درصد عنوان کرد و گفت: نرخ بیکاری استان بیش از این عدد بوده است که اکنون کاهش یافته و به میانگین ملی رسیده است.
وی رشد سرمایه گذاری خارجی در ابتدای دولت را ۲.۸ برشمرد و افزود: این رقم اکنون به ۲۴ میلیون دلار رسیده است و در دو سال اخیر جزو دو استان امن برای سرمایه‌گذاری نیز شناخته شده‌ایم.
زنگانه با بیان اینکه طی ۳ سال گذشته بیش از ۲۰۰ جلسه کارگروه تسهیل نیز برگزار شده است، توضیح داد:طی این جلسات که برای رفع موانع تولید و صنایع توسط استانداری گلستان برگزار شده‌اند، ۱۳۰۰ مصوبه‌ی راه‌گشا تصویب شده است.
در پایان مراسم از تولیدکنندگان و صنعتگران برتر استان گلستان و همچنین پیشکسوتان این عرصه با اهدای لوح و تندیس، تقدیر به عمل آمد.

 

مجله خبری recive.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا